Noul şef al ANAF a fost şef de cabinet la Tănăsescu şi demis de Boc ca vicepreşedinte al agenţiei

• publicat la: 17 aprilie 2012
Noul şef al ANAF a fost şef de cabinet la Tănăsescu şi demis de Boc ca vicepreşedinte al agenţiei

Noul preşedinte al Agenţiei Naţionale de Administrare Fiscală (ANAF), Şerban Pop, a mai lucrat în conducerea instituţiei pentru un an, ca vicepreşedinte în mandatul Guvernului Tăriceanu, după ce ocupat şi postul de director de cabinet al ministrului Finanţelor Mihai Tănăsescu, în Guvernul Năstase.

În vârstă de 37 ani şi de profesie avocat, Şerban Pop a lucrat în Ministerul Finanţelor încă din anul 2000, când, pentru un an, s-a ocupat de consilierea pe probleme  juridice la cabinetul unui secretar de stat, pentru ca ulterior, în intervalul 2001-2004, să fie şeful de cabinet al ministrului Mihai Tănăsescu, în Guvernul condus de Adrian Năstase.

După plecarea lui Tănăsescu din postul de ministru al Finanţelor, odată cu predarea de către PSD a guvernării, Şerban Pop a lucrat ca avocat în cabinet individual. Din februarie 2008, el a revenit însă în aparatul  de lucru al Ministerului Finanţelor, fiind numit de premierul Călin Popescu  Tăriceanu în postul de vicepreşedinte al ANAF, responsabil de coordonarea activităţilor de control financiar  şi fiscal.

În această calitate , Pop a fost membru în Consiliul de Administraţie al CEC Bank şi reprezentant al statului în Adunarea Generală a Acţionarilor la Imprimeria Naţională şi Loteria Română.

sursa ziare.ro

Lasati un comentariu