Prefectul a demisionat

• publicat la: 9 aprilie 2012
Prefectul a demisionat

Prefectul in funcţie Radu Giurcă a declarat in cadrul unei conferinţe de presă susţinute luni, 9 aprilie, că a cerut eliberarea din funcţia deţinută pentru a putea candida la alegerile locale pentru funcţia de presedinte al Consiliului Judetean din partea PDL.

Radu Giurcă a declarat  că si-a inaintat cererea de eliberare din functie in cursul zilei de vineri, 5 aprilie, trimiţând-o lui Gabriel Oprea, ministrul Ministerului Administratiei si Internelor.

Acesta a menţionat că au existat mai multe discuţii intre dânsul si conducerea PDL fiind create premisele acceptării candidaturii sale.Radu Giurcă a declarat  că mai multi primari si cetăţeni i-au cerut să candideze.

Desi pentru dânsul este un disconfort de a renunţa la functia pe care o detine din 19 martie 2009 doreste să fie de folos celor datorită cărora a ajuns astăzi prefect.

Saptamana viitoare, in 17 sau 18 aprilie are loc o sedinta de guvern in cadrul careia vor fi discutate probabil si cererile de eliberare din functie ale prefectului Radu Giurca dar si a altor prefecti care vor sa candideze la alegerile din 10 iunie.

Numirea, demiterea sau eliberarea din functie a unui prefect se poate face numai prin hotarare de guvern, acestia fiind incadrati, conform legii, in categoria inalti functionari publici.

In locul său din partea Partidului Democrat Liberal a fost nominalizat Cristian Sasu, directorul Inspectoratului Teritorial de Muncă Satu Mare, alaturi de care Radu Giurca doreste sa isi continue proiectele demarate si inca neterminate.

Radu Giurca ar putea ramane sef de cabinet, declarand faptul ca dupa alegeri, daca rezultatele ii sunt nefavorabile,va  pleca din institutie.

PDL isi doreste sa iasă in faţa alegătorilor cu o listă de oameni cât mai buni, sperând să depăşească cifra de consilieri detinuti in urma alegerilor din 2008, Radu Giurcă anuntand că işi doresc minim 6. In cadrul conferintei de presă acesta a mai declarat faptul că s-au făcut sondaje punctuale unde rezultatele au fost destul de favorabile faţă de persoanele care si-au anuntat candidatura până in prezent. Radu Giurcă a mentionat faptul că aceste sondaje au fost făcute in localitatile in care nu sunt primari PDL, dându-ne exemplu Craidorolţul. In finalul conferintei de presă acesta a infirmat zvonul privind trecerea unor primarii PDL către alianţa USL.

sursa tv1sm

comentarii

de Mona la 10 aprilie 2012 - 02:32

Gabriel Oprea??? Acesta e ministrul MapN!! poate….BERCA!! asa mai merge!

Lasati un comentariu