Scapă de stresul acumulat într-o zi de muncă!

• publicat la: 19 aprilie 2012
Scapă de stresul acumulat într-o zi de muncă!

Încet, dar sigur, stresul pe care îl acumulăm în cele peste opt ore de muncă îşi pune amprenta negativ asupra stării de sănătate. În cartea „Să muncim fără stres”, Eric Saunier enumeră câteva reguli deja verificate care te pot ajuta să gestionezi cât mai eficient stresul acumulat peste zi.

1.La scurt timp după ce ai ajuns acasă, fă un duş scoţian (alternează apa caldă cu cea rece).

2.Chiar dacă ai treburi planificate, fă-ţi un pic de timp (maximum 5-10 minute) şi ieşi la o scurtă plimbare (poate fi şi în jurul blocului). Face minuni asupra psihicului!

3.Ai grijă ca discursul interior să fie cât mai pozitiv. Din păcate, cele mai multe persoane se transformă în propria sursă de stres, deoarece obişnuiesc să gândească negativ despre un lucru pe care urmează să-l realizeze. „Unele persoane stresate consideră că atunci când se gândesc la cea mai rea variantă posibilă, sunt mai pregătite şi se simt mai în siguranţă. De fapt, obişnuindu-se să se gândească mereu la variantele negative, acele persoane încep să se transpună în situaţiile respective şi să se îngrijoreze pentru ele. Rezultatul este că ajung să se consume pentru probleme care nici nu există şi nu îşi dau voie să se bucure”, explică Lena Rusti. La început va fi mai greu, deoarece gândurile pozitive se pot cultiva numai dacă te descarci zilnic de stres.

4.Fă jogging (până când mergi la culcare să existe un interval de timp mai mare de  trei ore). Activitatea fizică are o sumedenie de beneficii, printre care îmbunătăţirea circulaţiei sângelui şi stimularea eliberării de endorfine, hormoni responsabili de starea de bine.

5. Dacă te simţi tensionat în continuare, practică antrenamentul pe care îl găseşti aici: http://www.adevarul.ro/life/sanatate/stres-web-adevarul_sanatate-relaxare_0_659334061.html.

6. Încheie acest exerciţiu punându-ţi întrebarea: „Dacă ar merge, cum ar fi?”. Iar dacă este vorba de o problemă relaţională, întreabă-te: „Dacă iese bine, cum va fi?” . În felul acesta, laşi să vină către tine toate impresiile pozitive. Ba, mai mult, acest lucru va continua şi în timpul somnului.

7. În weekend, implică-te în activităţi care te încarcă de energie: sport, grădinărit, masaj, relaxare, ieşiri în natură etc.

8.Socializează şi râzi cât mai mult.

9.Permite-ţi să faci tot ceea ce îţi doreşti, pentru că astfel îţi va fi bine atât ţie, cât şi celor din jur. Iubeşte viaţa!

sursa adevarul

Lasati un comentariu