Starbucks renunță la insectele folosite în prepararea băuturilor din meniu

• publicat la: 22 aprilie 2012
Starbucks renunță la insectele folosite în prepararea băuturilor din meniu

Gigantul lanț de cafenele, Starbucks, va renunța la colorantul preparat din scarabei (insecte) pisați folosit pentru a da un pigment de culoare roșie anumitor produse comercializate, anunță LA Times.

În compoziția Strawberries Frappucino sau Creme Frappucino, smoothie de căpșune și banane, prăjituri cu zmeură și multe alte produse aflate la vânzare în cafenelele Starbucks, nu va mai exista nicio urmă de insectă. La propriu! Conducerea companiei a decis să renunțe la acest colorantul natural  obținut din acidul carminic produs prin zdrobirea insectelelor tropicale, după uscare.

Colorantul obținut din aceste insecte se folosește frecvent în produse alimentare  și cosmetice. Însă, după părerea a 6.500 de clienți Starbucks care au decis că nu sunt destul de încântați de îngurgitarea acestui ingredient și au decis să semneze o petiție plângându-se de practica lanțului de cafenele de a folosi carmin în produse , acest pigment nu este vegan, nu este kosher, însă este destul de scârbos.

Până la finalul lunii iunie, carminul (după părerea experților pentru un gram de carmin sunt necesare chiar și 70.000 de insecte) nu se va mai regăsi în produsele Starbucks. Compania americană a anunțat înlocuirea acestuia cu un extract pe bază de roșii, numit licopen.

Dezbaterea extractului de scarabeu a început luna trecută, când o angajată vegană a Starbucks a trimis un email către siteul ”This Dish is Vegetarian” pentru a dezvălui faptul că sosul de căpșune folosit pentru anumite băuturi de soia conțin extract de insectă.

sursa capital.ro

Lasati un comentariu