Taxe pentru evenimentele de la Castel

• publicat la: 30 aprilie 2012
Taxe pentru evenimentele de la Castel

Sfârşitul de săptămână  a reunit consilierii locali in penultima  şedinţă din mandatul lor actual.

O şedinţă  de scurtă durată,in care s-au  impărţit cu generozitate fonduri şi avizări favorabile, perioada preelectorală în care ne aflăm spunându-şi cuvântul.

Un nou consilier UDMR a depus jurământul,Venig Gabriela venind pe locul rămas vacant după plecarea lui Eva Konglovits la PPM. Venig Gabriela  este unul dintre membrii fondatorii ai Asociatiei culturale Nagykároly és Vidéke din Carei  precum si administratorul acesteia.A mai fost consilier si in alte legislaturi,tot din partea UDMR.

La iniţiativa Direcţiei de Cultură si a Centrului pentru Promovarea Turismului local, consilierii au aprobat nivelul taxelor pentru evenimentele organizate in capelă şi sala de expozitii a Castelului din Carei.

Astfel, pentru inchirierea capelei in vederea oficierii căsătoriilor sau a slujbelor religioase taxa este de 200 lei/oră,taxă care include şi o şedinţă foto de 30 de minute.

Pentru inchirierea sălii de expoziţie,pentru simpozioane şi şedinţe,taxa va fi de 100lei/oră in timp ce pentru o şedinţă foto preţul este de 100lei/30 minute.Taxele se vor achita la Serviciul de taxe şi impozite din cadrul Primăriei Carei.

Punctul privind alocarea de fonduri pentru asociaţii culturale  şi sportive a  fost cel care a animat atmosfera din sala de şedinţe,un primar precipitat cerând lămuriri colaboratorilor prezenţi asupra plafonului maxim de fonduri ce se pot acorda asociaţiilor şi câţiva consilieri ce au susţinut cauza unor mai puţin privilegiaţi ai sorţii fiind răspunzători pentru aceasta.

Consilierul PDL,av.Ioan Gherasim,care  se află la ultimul său mandat( nemaifiind prezent pe actualele liste a le acestui partid) a făcut apel la  inţelegerea colegilor săi  privind necesitatea suplimentării fondurilor pentru asociaţia culturală Danko Pista,ce promovează dansurile populare tradiţionale ale rromilor careieni,cu incă 2.000 de lei ,având in vedere progresele făcute de această asociaţie şi de lipsurile cu care se confruntă.

As.Halo a primit 1,500 lei,Ordinul Cavalerilor vinului-3,500 iar CS Tapo Carei,As.Danko Pista şi CS Karate Do câte 4.000 lei fiecare.

Având in vedere uşurinţa cu care au fost acordate  sumele solicitate,consilierul PNL Ilie Ciută a supus atenţiei consilierilor si primarilor situaţia in care se află CONGREGATIA SURORILOR MAICII DOMNULUI filiala CAREI,singura din oraş care se ocupă de şcolarii proveniti din familii defavorizate indiferent de religie şi etnie şi care a solicitat modesta sumă de 15.000 lei pentru un an intreg de activitate,anul 2012 ,până acum neprimind niciun răspuns.

Profit de mărinimia Dvs. de azi pentru a vă aduce  aminte de şedinţa din 7 februarie in care aţi aprobat fonduri de 4.500 de lei lunar pentru activităţi similare ale Parohiei Reformate iar la intrebarea mea de atunci referitoare la celelate activităţi similare prestate de alte culte aţi menţionat că a primit cine a venit să ceară.Au venit si măicuţele acestei Congregaţii încă din 7 martie(nr.3030-07,03,2012) dar nu au primit niciun răspuns.Consider că trebuie să ii aveti in vedere şi pe acesti copii care sunt ajutaţi  la acest centru ,să  nu se facă diferenţieri  pe diferite motive”.

In urma consultărilor cu aceiaşi colaboratori, primarul Kovacs a promis că se va rezolva şi această situaţie la şedinţa din 20 mai ,fondurile din care se vor aloca fiind  dintr-un capitol diferit de cel  din care au fost acordate fonduri la această şedinţă.

Pe ordinea de zi a şedinţei de vineri  s-a regăsit şi Proiectul de hotărâre privind aprobarea planului urbanistic zonal – Proiect nr. 0613/2011 elaborat de S.C. VASVARY E SNC Satu Mare, privind – AMPLASARE LOCUINŢE COLECTIVE, str. CORNELIU COPOSU,proiect respins de consilierii majoritari in cadrul sedintei trecute.

In urma discuţiilor preliminare purtate de primarul Kovacs cu arhitectul Elena Vasvary prezentă in sală,cel dintâi a specificat că de această dată propune aprobarea acestui proiect deoarece”am incredere in doamna arhitect dar nu şi in clientul dânsei,acest client fiind recidivist in oraş şi propun la domnul Egli să il urmărească atent”.

Remarcile edilului şef au atras intervenţia consilerului Ciută “ sper ca pe toţi investitorii ii veţi urmări cu aceiaşi atenţie,nu de alta dar să nu pară ca o vânătoare această atenţie sporită”.

Pe unii chiar trebuie vânaţi dar nu pe cei cu bun simţ a tinut sa adauge  in incheiere primarul.

După cei doi ani de tergiversări,proiectul a primit aviz favorabil din partea consilierilor,mai puţin din partea consilierilor Papp Zsolt şi a lui Ciszmadia Zsolt  de la UDMR.

Solicitarea SC Fekete Hollo srl,pentru  inchirierea unei suprafeţe de 21,6mp din domeniul public,aflată in faţa cafenelei River din centru,pentru deschiderea unei terase de deservire, a fost amântă pentru  o dată ulterioară.”Propun să o retragem acum de pe ordinea de zi si să o readucem in discuţie intr-o şedinţă din luna iulie-august,când vom fi mai liberi” a fost propunerea primarului.

La capitolul Diverse,consilierul Ciută a adus mulţumiri viceprimarului Ludovic Keizer pentru ajutorul acordat  solicitarii sale,pentru inlăturarea barierei postate pe un drum public din Grădina Viilor ,lângă  Strandul Termal,pentru a bloca accesul vehicolelor în şi dinspre spatele Grădinii Viilor.

La final,primarul a invitat partidele politice la o întâlnire,în data de 3 mai,de la ora 13,00 pentru a stabilii detalii legate de campania electorală ,detalii legate de spaţiile şi modalitatea de afişaj,invitându-i totodată să vină cu soluţii pentru desfăşurarea unei campanii electorale decente.

Daniela Ciută

comentarii

de Horia Mărieș la 30 aprilie 2012 - 15:45

Citez din articol: „”Propun să o retragem acum de pe ordinea de zi si să o readucem in discuţie intr-o şedinţă din luna iulie-august,când vom fi mai liberi” a fost propunerea primarului.”

Eu unul sper ca primașul să fie sau liber de tot de la Primărie „din luna iulie-august”, adică să nu-l mai văd de fel pe acolo; sau să fie legat, dacă a făcut atât de multe matrapazlâcuri în timpul mandatului (mandatelor) sale, așa cum se afirmă de către suprinzător de mulți comentatori în acest ziar on-line.

Ptr. conformitate și readucere aminte, rog a se citi comentariile apărute în ultimii ani.

Se aude oare chestia asta și la Radio Transilvania? Răspunsul îl așteptăm fără alias (pesudonim) la postare. Demn, responsabil, adică cu nume și prenume.

Din păcate se pare ca sunt singurul care încă mai sper și că speranța mea n-are absolut nici o șansă pentru a mai deveni realitate.

În rest, s-auzim numai de bine. Trăiască ți Cavalerii Vinului, că tot se bea țapăn mâine, cu ocazia zilei de 1 mai. Dar fără vin din pir, vă rog frumos!

de bunko la 30 aprilie 2012 - 16:01

ma da urite-s !
si grase….
au itilectu in burta..
hahahahahahah
ce de grase si urite d-le….
(adevarul doare, zice unu bula)

de gigi la 30 aprilie 2012 - 18:33

pana cand se vor mai accepta traseistii politici,oameni fara coloana,condusi doar de dorinta de a se vedea urcati in varful unui scaun de care tin cu putere fara insa a avea habar ce ar trebui sa si faca din acea pozitie?banul castigat usor,sau mai bine zis sustras, si grandomania le iau mintile unora care se tot agata de puterea de orice fel si incercand sa ne sufoce cu emanatiile mintilor lor bolnave.lasati si tinerii sa se exprime ,sa le dam o sanssa sa ne arate ca pot sa mai aduca si progres ca de smenuieli suntem satui!

de Horia Mărieș la 30 aprilie 2012 - 21:38

@gigi.

Este exact cum spuneți, se promovează cu precădere tinerii.
Poate la grădiniță, dar nu în politică.

De exemplu, conform protocolui UDMR – PDG semnat recent la nivel județean S.M., din partea PDG pentru listele de consilieri locali ai Mun. Carei vor candida foarte tinerii Keizer Lajos, Müller János și Tempfli László.

Vi se par cumva cunoscute aceste nume de tineri promițători în ale politichiei?

Mie nu. Nu-i știu, nu-i cunosc, n-am fost colegi de școală.

de futykos la 1 mai 2012 - 04:53

a harom ven geci….
de meg vannak….

de ardelean la 1 mai 2012 - 05:29

propun sa dam mana de la mana si sa strangem ceva fonduri pentru scolirea acestor mumii consilieri daca tot sunt trimisi acolo de comunitatea maghiara.macar un curs de calculatoare daca pentru altceva au pierdut demult startul.ei critica romanii da nu sunt in stare sa gaseasca doi de leu pentru consiliu si ne mai mira atunci cum a a ajuns orasul.

de bosorog la 1 mai 2012 - 06:42

Nu cred că acest site a fost creat pentru ca inculti ca futykos sau ardelean, sau bunko să poată să-şi manifeste pornirile (…), rezultate din lipsa de civilizaţie, de cultură, din frustrările acumulate. Boşorogii care „au pierdut startul”, cel puţin sunt în stare să spună/scrie o frază inteligibilă, corectă din punct de vedere gramatical. Măcar la acest capitol să „prindeţi startul”.
În schimb, dacă Buletinul de Carei se complace cu acest „style” atunci „no comment”, să trăiţi şi la mai mare

de Horia Mărieș la 1 mai 2012 - 07:15

@bosorog

Nu știu cât de boșorog este cel ce semnează ca @boșorog (de altfel nu cred de loc că este boșorog, fiindcă un boșorog nu prea folosește termeni ca “style” și “no comment”), nu știu cărei etnii îi aparține @boșorogul (chestia asta chiar că nu are nici un fel de importanță) dar fac și eu, un adevărat boșorog, un apel la decență.

Sunt convins că ne putem exprima opiniile pe acest site chiar foarte ferm și apăsat, dar în limitele bunului simț, a bunelor maniere și a celor învățate în cei 7 ani de acasă.

Iar astfel, opiniile noastre vor deveni mult mai credibile și mult mai pertinente. Vă mulțumesc pentru înțelegere.

de bosorog la 1 mai 2012 - 08:12

Calendaristic mă încadrez la „boşorogi”, dar am avut şansa de a „progresa” cu generaţiile „non-boşorog”.
Cât despre etnie,
Anyám kún volt, az apám félig székely,
félig román, vagy tán egészen az.
Anyám szájából édes volt az étel,
apám szájából szép volt az igaz.
Dar mai mult faţă de ceea ce scrie poetul, am şi sânge de şvab.
Da, ne putem exprima opiniile, dacă ele chiar există, dar să posteyi ceva doar de dragul de a te afla în treabă, fără să ştii exact ce vrei să spui, mi se pare mai mult decât exhibiţionism.
“Bunătatea față de proști a dus la înmulțirea acestora. Și, atunci te întrebi: n-a trecut bunătatea în contrariul ei ?”
– Octavian Goga

Cu respect domnule Horia

de horhe la 1 mai 2012 - 09:24

Oare noul consilier a putut sa citeste juramantul? Sau citit la ea asa cum puteste mai bine

de Horia Mărieș la 1 mai 2012 - 09:56

Merci @fanule. Despre ce vorbeam oare în comentariile de mai sus?
Ah da, despre decență.
Matale, oricine ai fi, n-o ai. Și n-ai nici cei 7 ani de acasă.
Rămâi așa. Cât mai scârbit și să borăști fiere cât mai des posibil.
N-am zis că toată lumea este proastă, azi prost este numai cel ce-si zice @fan.

de fanul lui maries=bosorog=dracu mai stie cine?! la 1 mai 2012 - 12:01

maries,chiar asa de prosti ii crezi pe careieni? tu intrebi si tu raspunzi? macar de faceai un minim efort ca sa convingi lumea ca bosorog nu e o frantura a personalitatii tale. ce a ajuns site-ul asta, doamne, bosorogi schizofrenici se cearta cu propria persoana.

ai vazut si tu ca era putina liniste pe site, si ai zis ‘ce-ar fi sa mai animam putin treburile pe aici, de dragul campaniei electorale????’. simtiti cum se intensifica campania horicamariUSL-ista?

de mihai la 1 mai 2012 - 12:24

@fan, dar de ce oare „te scarbesti”? van probleme cu limbul roman la tine si vine greata la tine la gure fere se vine cuvinte? In limba romana, asa pentru cultura ta generala, se spune ” mi-e scarba / mi s-a scarbit (de)cand vad/fac/ dreg fan” sau ” ma scarbeste cutare persoana/ lucru / situatie / fan”, sau „mi s-a scarbit de fan”, dar niciodata „ma scarbesc”. Aceasta din urma este o constructie straina limbii romane. Deci, scarbeste-te mai putin si invata romaneste daca vrei sa nu te faci de ras pe site si asta mai ales atunci cand – si daca – vrei ca vorbitorii de limba romana sa creada ca esti vreun roman bine intentionat, nu un sovin plin de fiere contra celor ce critica primarul. Ti-as intelege reactia daca pe aici, pe buletin de Carei, s-ar lua cineva de unguri in general, dar asa, cand esti doar un amarat de postac platit sa se defuleze contra celor care-si spun nemultumirile fata de un primar ce pare corupt, nedrept si discretionar, nu ai nici o sansa sa treci drept ce nu esti. Se vede de la Amsterdam ca esti doar un ungur sovin. Cu textele tale nu pacalesti nici pe ungurii decenti, de buna credinta – oameni de toata isprava, pe care ii admir – darmite pe niste romani cu ceva scoala la viata lor. Nici dezinformarea asta nu e asa de simpla cum crede lumea!!!! (reclama la mezelurile mestesugite de la Matache Macelaru).

de mihai la 1 mai 2012 - 12:35

@bosorog
Consider ca acest site a fost creat ca sa se manifeste locuitorii din Carei si imprejurimi. Nu cred insa ca e vina ziarului ca oricine se apuca sa posteze lucruri nelalocul lor. Exista si varianta cenzurarii postarilor de catre redactie, varianta care insa ar fi defavorabila postacilor iubitori de tulipan primar

de mihai la 1 mai 2012 - 14:05

@ fanul lui…= ….. = ……= ventilator
hotaraste-te, ori careienii sunt prea prosti pentru domnul maries, ori domnul maries are probleme de personalitate sau chiar e inferior intelectual careienilor!? greu si cu consecventa asta! vezi ca iar ai uitat sa-ti retragi schiurile de pe tasta „?”!
mai opreste-te din indicatii, ca se vede clar ca faci campanie electorala pentru actuala opozitie. apropos, spune-i primarului tau ca a intrat in opozitie, nu mai e la guvernare tulipanul.

de mihai la 1 mai 2012 - 14:11

a, si ca sa nu obosesti scriind replici si acuzatii, iti spun de pe acum ca votez USL . poate iti iese vinificatia pe nas cand vor incepe controalele pe la banul public din care esti platit. Iar daca va si ascund, va fac un pustiu de bine.

de tânărul la 1 mai 2012 - 17:45

Pt Bosorog

Draga prietene, atata de incorect esti in ce scri. Bea un pahar de apa, odihneste-te puțin si revin-o.!

🙂

de bosorog=maries. mihai? doar un postac la 2 mai 2012 - 04:35

nu e inferior intelectual, dar de data asta a dat-o in bara. bosorog si-a si schimbat tastatura din romana in engleza, poate dobitocii de careieni nu se prind. si dupa aia, voi 2 postaci penibili incercati sa va luati de bosorog, vezi doamne, ca ar fi nu stiu cine de la radio care face campanie electorala pentru jenoke. asta se face campanie electorala de multa vreme pe site-ul asta. aceeasi oameni intreaba si raspund la propriile postari, ca sa creeze iluzia unei dispute, dupa care prostii pun botul si mai scriu si ei.

a picat guvernul? zi sa mori tu ca USL=PDL=UDMR=nu sunt toate aceeasi mizerie??!! esti un amarat care posteaza pe aici ca sa faca o campanie pentru unii care au mai fost la guvernare si care vezi doamne se afla in conflict cu PDL+UDMR. nimic mai fals, antonescu si ponta sunt cei mai mari prieteni cu basescu, iar timpul a demonstrat-o si inca o va mai demonstra.

concluzie simpla, pentru careienii de rand:

1)USL=PDL=UDMR=toate aceeasi mizerie

2)USL=PDL=UDMR=toate aceeasi mizerie

3)USL=PDL=UDMR=toate aceeasi mizerie

Astea 3 daca le intelegeti, ati inteles toata politica din meltenica.

de levente la 2 mai 2012 - 05:30

sunteti jalnici.ati dat cu curu de pamant si ati inceput sa improscati cu venin peste tot.nu ati gasit alt om pentru primar decai unu care are datorii de miliarde si are si salaru taiat de la inceput de mandat.UDMRul a condus orasu spre dezastru si nici acum nu e in stare sa vina in fata cu un om integru.ati bagat in lista contabilul lui jeno si vecinul tehnician florar evazionist.intelegeti ca sunteti penibili si jalnici,ca nu aveti oameni de calitate si va ascundeti dupa pdl si udmr,fara sa puteti da nume de oameni cu fete cunoscute in oras!kovacs evazionistu va da voua valoarea si cu lajcsi care a ingropat si echipa de fotbal a orasului impreuna cu beko.asta stiti,asta faceti,asta va e valoarea de bosorogi abonati la ciolan.nu sunteti in stare sa aduceti un nume valoros pe lista voastra de comunisti expirati.mai aveti carnetu de PCR?poate va schimbati denumirea

de Horia Mărieș la 2 mai 2012 - 06:37

@mihai.

O să filosofez puțin despre comunitate, împărtășindu-ți câteva din impresiile mele recente.

Contextul: am postat două fotografii (una veche si una foarte recentă), plus câteva rânduri de text, pe pagina (scrisă într-o altă limbă) a unui site de socializare. Textul (în limba română) era relativ neutru, general, nu conținea un atac direct la o anumită persoană: „Carei, Parcul Dendrologic – Castelul Grof Karolyi. M-am tot întrebat care-i diferența esențială dintre cele două imagini. Cred că este de CLASĂ și de STIL. Pe vremuri poate că oamenii n-aveau prea multe clase, dar aveau stil. Azi oamenii n-au stil, dar au două clase, ca trenul. Mă refer la cei de la Primărie, care ar trebui să întrețină – pe banii contribuabililor careieni, Parcul Dendrologic.”.

N-aș fi crezut (și nici n-a fost intenția mea), dar postarea a avut efectul unei mici bombe detonate pe plan local. În câteva ore s-au strâns la tema respectivă 96 de comentarii. Iar acum, încerc să-ți enumăr doar câteva din concluziile mele (poate, unele dintre ele, subiective).

1. M-am băgat, eu, un bondar „străin”, într-un alt cuib de viespi. Faptul că am scris într-o altă limbă, alta decât cea folosită în mod uzual pe pagina respectivă, a stârnit imediat suspiciunea unora dintre membrii mai activi ai grupului. Toți au devenit foarte atenți, s-au pus imediat în gardă.

„Atenție mare, a intrat un bondar străin în stup!”

2. Percepția mea imediată a fost că sunt atacat de o haită. Nu găsesc alt cuvânt mai potrivit, acum la repezeală, și nu vreau de loc să fie interpretat ca o jignire, pentru a descrie faptul că au tăbărât practic pe mine toți cei care erau online. Toți s-au simțit datori să-mi comenteze postarea, toți s-au simțit atinși pe undeva în orgoliul lor propriu. Grupul este foarte unit, este ca o castă, nu admite (cu necesara toleranță) nici un corp străin de el.

3. Cele mai productive persoane (mă refer la numărul de comentarii) au fost cele care se consideră probabil a fi purtătorii de cuvânt ai grupului, așa numiții formatori de opinie, plătiți sau nu – dar probabil da, reprezentanți ai presei scrise și vorbite locale. Cred că ei au considerat că trebuie neapărat să intervină, intervenția lor fiind de fapt o obligație, o îndatorire normală de serviciu, plus una de onoare.

4. Au intevenit însă (prin comentarii) și persoane mai liniștite (pensionare-gospodine) care nu prea înteleg tema aflată în discuție; persoane cu bune intenții dar insuficient de bine informate asupra realităților locale; persoane extrem de bine intenționate, cu un backgroung lipsit probabil de orice pată, informate si credibile pe plan local, dar care se declară a fi total apolitice (de genul „nu mă bag, nu mă interesează discuțiile referitoare la polis fiindcă eu sunt apolitic”); persoane care-și apară clar propriul interes, propriile afaceri (de exemplu Manejul), etc.
Toate aceste persoane își manifestă însă, fără nici o excepție puternicul atașament la grup, la castă, nu apare practic nici o fisură, nici o divergență de opinii în grup, pe scurt – grupul este foarte unit.

4. Au avut oare vre-o consistență comentariile celor din grup? Nu prea, sau mai de loc. De obicei se ocolește voit tema aflată în discuție, nu se pune niciodată punctul pe „i”, ești aburit, se încearcă derutarea ta cu referiri mai mult sau mai puțin elegante, făcute la propria ta persoană (care nu este în nici un caz și în mod evident, subiectul aflat atunci în discuție), se încearcă deturnarea discuției de la tema dată scoțându-se la iveală te miri ce subiecte colaterale (ca și aici în B. de C. când sunt întrebat tam-nesam de @bosorog despre vinul din Carei. în timp ce eu am făcut mișto doar de vinul facut din pir, adică din planta numită pir, etc.); se încearcă luarea ta peste picior, zeflemisirea, de persoane ce se cred intelectuale și ca având mult haz fiindcă râd de obicei singure la poantele lor terminând propozițiile proprii aproape întotdeuna cu semnul :-)(acest fapt manifestându-se mai ales la reprezentanții locali ai media, la formatorii de opinie), etc, etc.
Bref, doamne ferește să pună vre-unul degetul pe rană, pe tema principală, pe faptul că primașul care-i reprezintă este ceace bine se știe că este.
N-au pur și simplu argumente cu care să te combată.

5. Fiindcă respectivii comentatori n-au de fel argumente cu care să te combată civilizat, te atacă din câteva direcții principale (ca de altfel și aici în B.de C., mă refer doar la postacii cunscuți/clar depistabili ai primașului):

a. că nu locuiești – domiciliezi – nu îți petreci veacul – nu te plictisești în orașul numit Carei (asta este o vină extrem de gravă în ochii lor), deci tu habar n-ai ce se petrece în urbe, în consecință te invită mereu să vezi cu ochișorii tăi toate matrapazlăcurile ce se petrec în urbe, parcă acestea n-ar fi deja arhicunoscute pe întregul mapamond;

b.) că ești evident propagandistul cine știe cărui partid politic, dar în special al USL si că vrei să răstorni printr-o revoluție (pașnică dar oricum ilegală) ordinea de fapt si de drept UDMR-istă existentă, că faci campanie electorală vre-unuia – și anticampanie altcuiva;

c.) că vrei să le ții/dai neapărat lecții proștilor din Carei și că te dai mare, atoateștiutor, posesorul adevărului absolut (vezi de exemplu și postarea @fan-ului de mai sus), că ești șovin (vezi aberațiile @boșoroagei), etc.

Nu vreau să plictisesc mai mult lumea acum, dar aș putea răspunde pe larg fiecărei dintre aceste acuzații. Le-am enumerat doar fiindcă acum știu sigur că postările mele de aici sunt foarte atent urmărite în media locală aflată în solda primașului, și nu numai.
Le sugerez respectivilor să le urmărească foarte atent și în viitorul apropiat.

Revenind la oile noastre.

I. Eu n-o să fac nici o propagandă vre-unui candidat la viitoarele alegeri locale (10 iunie), fiindcă nu-i cunosc pe nici unul dintre ei, nu le știu calitățile sau eventualele bube.

Asta nu înseamnă însă că @mihai și alții ca el, care-i cunosc foarte bine pe catindași, să nu-și dea cu părerea pro sau contra. Ba chiar este cazul să-și dea acum cu părerea, si asta până în data de 10 iunie, fiindcă după va fi deja prea târziu.

II. Eu o să fac doar o propagandă „anti-contra” actualei găști profitoare aflate în fruntea urbei. Nu-i voi ierta de nici o culoare, cu nici o ocazie, indiferent de consecințele ce vor apărea asupra umilei mele persoane. Mi-au mai luat mie și alții până acum, unii mult mai breji, mult mai școliți, mult mai cu sânge în innstalație toți caii de la bicicletă, nu mă mai impresionează de fel postaci anonimi aflați în solda găștii profitoare și nici domnișoare necoapte ce vorbesc pe la microfonul postul de radio local.
Cine are urechi de auzit, să audă.

Poate o să se schimbe totuși ceva după data de 10 iunie, deși șansele reale (așa cum le întrevăd eu azi de la distanță), pentru o schimbare pozitivă în Carei sunt minime. Cangrena este mult prea avansată deja la Primăria Carei, singura soluție fiind acum amputarea organului bolnav, făcută de vre-un vraci local numit plebea, așa cum s-a întamplat după 13 ianuarie a.c. și cu emilică boc.

Alfel, cangrena locală va regenera mereu și mereu, fiindcă este malignă și fiindcă are aceasta calitate malefică; iar Uniunea se va strădui din răsputeri să căute noi alianțe fiindcă este cuprins[ de panica ce a urmat pierderii ciolanului și fiindcă are talentul de necontestat de a se prostitua, așa cum a făcut-o permanent și în ultimii 22 de ani.

În rest, s-auzim numai de bine.

de Horia Mărieș la 2 mai 2012 - 06:44

@mihai, am uitat ceva.

P.S. Agramatii, ca cel ce postează mai sus la 2 May 2012 – 04:35 trebuie ignorați total. Lasă-i să-și chinuie neuronii și să chinuie și limba română, nu merită să dai pe ei nici măcar un creițăr.

de bunko la 2 mai 2012 - 07:39

marias asta = fosos szaju venember

de anita la 2 mai 2012 - 07:53

aveti acum o mostra despre stilul de exprimare al udmrului care conduce orasul prin jeno evazionistul.pumni in gura si tacere totala este deviza lor.nu au reusit inca sa depaseasca nivelul de ev mediu dar poftesc la banii europeni.jalnici …

de Horia Mărieș la 2 mai 2012 - 08:19

@anita + Redactia B. de C.

Lăsați vă rog așa cum este postarea lui @bunko. Să se vadă.
Pe mine nu mă deranjează fiindcă oricum nu cunosc nici un cuvânt din limba maghiară. Dar bunkos si ai lui sunt disperati, panicati, fiindcă le fuge pământul de sub picioare și îi mai paște (cât mai repede, sper) și pârnaia.

de Horia Mărieș la 2 mai 2012 - 09:10

@anita

Cei din trupa de teatru de comedie a @boșoroagei m-au criticat și pentru faptul că n-am destule cuvinte de laudă, nu ridic în slăvi suficient de mult realizările pozitive și miroboșlante de pe plan local. Nu alea cu trandafirii și arborii de tuia. Atunci când aflu de ele, eu le laud imediat. Numai că respectivii nici să vornească, nici să scrie, nici să citească nu prea știu, că de înțeles, chiar că nu mai este nici o speranță. Despre stadiul lamentabil al modului în care comunică Primăria prin al ei Centru/Birou de Relații cu Publicul și mai ales prin site-ul propriu cu contribuabulii, am mai scris. Oricine poate vedea, chiar și formatorii de opinie, chiar și jurnaliștii locali de la presa scrisă și vorbită, mizeria de site http://www.primariacarei.ro/ Asta ca să nu mai avem de schimbat și alte vorbe despre capacitatea administrativ-gospodărească-managerială a primașului. Numai eu le spun chestia asta cun mizeria de site de câteva luni bune, dar ei tot cu ceară în urechi au rămas, sunt surzi la orice semnal exterior, bun sau rău. Își văd în continuare de matrapazlâcurile lor.

Ceva de laudă acum. Este de lăudat faptul că Primăria Carei, în colaborare cu autoritățile locale din Nyíregyháza (aflăm toate astea din presa locală de limbă maghiară, data publicării 30 aprilie și folosind Google Translate) va accesa un proiect comun european (partea ce revine Careiului fiind de 52.000 Euro) pentru realizarea (a nu se înțelege construirea de la zero) a 3 grădinițe în Carei, precum și a câte unei grădinițe în Sanislău și Pișcolt, destinate integrării în societate a copiilor de origină rromă.

Nu știm cine a fost inițiatorul proiectului, probabil partea maghiară, fiindcă ei mai știu să și scrie, contează însă doar rezultatul – pozitiv – final.

Nu știm nici termenul avut în vedere pentru finalizatea proiectului, sau dacă proiectul a fost aprobat sau nu de către autoritățile competente ale CE. Dar poate vom afla și aceste amănunte dacă primșul (cel actual) se va hotărî să vorbescă și presei de limba română despre realizările cu care se poate lăuda.

de mihai la 2 mai 2012 - 13:06

udmr = organizatie sovina maghiara impotriva statului roman. sub pretextul pastrarii identitatii etnice,lingvistice si culturale a minoritatii ungare, precum si sub cel al drepturilor colective ale minoritatilor – nerecunoscute de legislatia europeana -, ataca fundamentul statului roman, refuza recunoasterea limbii romane ca limba oficiala in Romania si provoaca etnia romana. scop final= destructurarea statului roman, scoaterea Transilvaniei de sub autoritatea acestuia si instaurarea administratiei unguresti.

pdl = daca nu cadea guvernul pdl condus de ungureanu se adoptau cateva acte legislative care faceau posibila autonomia tinutului secuiesc, primul pas spre desfacerea Transilvaniei

usl= se opune distrugerii statului roman.

deci: udmr + pdl= mizerie

usl = speranta de supravietuire a statului roman

deci, poti incerca oricat sa intoxici cu mizeria ta de sorginte udemerista, usl vrea altceva decat vor sovinii unguri. precizez ca „sovinii unguri” nu sunt toti ungurii din Romania, ci doar aceia care nu suporta sa traiasca in Romania, impreuna cu romanii.

de DoctorWho la 3 mai 2012 - 04:54

Poti face ce vrei
tot bodorog sclerotic si
schizoid vei ramane!
Si va fi din ce in ce mai rau…….

de Relu la 3 mai 2012 - 05:46

Pentru unii e prea mult chiar ca sa citeasca in romaneste ceea ce nu vor sa se stie si atunci se rusineaza chiar de numele lor adevarate si se vad in posturi pe care si le-ar fi dorit in viata.Ce sa faci,nu toti reusesc si nu toti au un nume cu care sa se poata lauda asa ca si Maries.Nu disperati si tratati totul cu calm pana va trece ….vremea.Pana atunci se pare ca primarul evazionist se reorienteaza catre meseria de portar.Ii dorim…succesuri!

de Horia Mărieș la 3 mai 2012 - 09:50

@fan: Mulțumesc frumos pentru felicitări.

A venit vremea să răspund puțin mai pe larg și la comentariul (sper) aceluiași @fan, postat la 1 May 2012 – 09:37 (vezi ceva mai sus).

Nu d-le (d-nă) dragă, nu cred de nici o culoare că „toată lumea e proastă (n.a.: în Carei) numai eu dețin adevărul pur”. V-am citat. Dimpotrivă.

Cred însă că Dvs, precum și alții care postează aici pe B. de C. în stilul Dvs., încă mai aveți serioase lacune la capitulul educație (a se înțelege școala cea de toate zilele, precum și școala vieții) și, în plus, mai suferiți și de complexe de inferioaritate.
Adică de complexul de inferioritate al provincialului.

Nu vă faceți prea mari probleme, treburile se pot drege, asta însă cu timpul.

Vă mărturisesc foarte sincer, poate vă va ajuta puțin în viața Dvs. această mărturisire vinovată, am suferit și eu acut de acest complex de inferioritate al provincialului, și încă din plin, atunci când după 18 ani trăiți în orășelul numit Carei, am ajuns la studii în Capitală. Toți colegii mei de facultate bucureșteni, din anul I, aveau incomparabil mai multe cunoștiințe specifice (de ex. la matematică superioară, la fizică) și mult mai multe cunoștiințe de cultură generală, decât bagajul ușurel de cunoștiințe de toate felurile cu care venisem eu de pe băncile liceului careian. Acest lucru era într-un fel ceva normal, a nu se uita că evenimentele respective se petreceau acum 47 de ani. Raportul între mine și acei bucureșteni s-a schimbat apoi destul de rapid, dar totuși au fost alte vremuri și alte condiții, obiective.

Acum există ceva ce și Dvs. folosiți probabil zilnic. Internetul. Acest mijloc IT face ca diferența dintre un oraș de provincie cum este Careiul, cu 20.000 de locuitori și orice altă capitală de pe mapamond cu milioanele ei de locuitori, să se estompeze aproape total dpdv cultural.

Dar numai dacă cel ce se folosește de Internet, chiar vrea acest lucru, adică vrea estomparea totală a diferențelor. Orice informație existentă azi pe plan mondial, este acum disponibilă, în același timp, atât careianului, cât și newyorkezului. Sper că am reușit să mă fac înțeles până și de Dvs.

V-am spus că mai aveți mari șanse. Dacă vă apucați serios de citit (cărți sau Internet). Imediat ce o să mai acumulați niscaiva cunoștiințe, inclusiv cele legate de bunul simț și de cei 7 ani de acasă care evident că vă lipsesc acum, o să vă simțiți ceva mai bine, și o să scăpați și de simptomul de inferioritate al provincialului de care suferiți în prezent.

Pe de altă parte, atunci o să fiți probabil în stare să combateți și cu argumente, nu numai cu invective, pe un site nevinovat, care trebuie să vă suporte, ca așa-i in democrație, pot scrie pe acest site și cei care nu cunosc limba oficială a țării în care trăiesc.

Eu unul vă doresc mult succes la învățătură, și s-auzim numai de bine.

Lasati un comentariu