TNL comemorează sacrificiul pentru democraţie al tinerilor din Republica Moldova

• publicat la: 8 aprilie 2012
TNL comemorează sacrificiul pentru democraţie al tinerilor din Republica Moldova

În aceste zile, Tineretul Naţional Liberal din România îşi îndreaptă gândurile către tinerii din Republica Moldova care nu au renunţat niciun moment la lupta lor pentru democraţie, indiferent de sacrificiile pe care au trebuit să le facă. În urmă cu 3 ani, pe 7 aprilie 2009, începea la Chişinău revolta anticomunistă reprimată brutal de forţele de ordine dirijate de Vladimir Voronin.

Tineretul Naţional Liberal consideră că fiecare generaţie trebuie să aibă modul său de a lupta pentru democraţie. Însă această generaţie a tinerilor din Republica Moldova a plătit mult prea scump alegerea făcută. Zeci de tineri au fost răniţi grav în înfruntările stradale şi în închisorile de drept comun, iar trei dintre ei au murit.

Devotamentul lor pentru valorile democratice nu a fost zadarnic. În urma manifestaţiilor din 2009, alegerile au fost reluate. La fiecare scrutin din şirul lung care a urmat, partidele democratice au devenit din ce în ce mai puternice şi au câştigat o cotă din ce în ce mai mare de încredere din partea electoratului.

Tineretul Naţional Liberal apreciază opţiunea strategică pro-occidentală a Republicii Moldova, prin alegerea judecătorului neafiliat politic, Nicolae Timofti, în funcţia de Preşedinte al ţării. Considerăm că aceasta este singura alegere politică în baza căreia statul românesc de la răsărit de Prut poate să aspire la un viitor sigur şi stabil în această regiune şi în Europa.

Astfel, Biroul Permanent al Tineretul Naţional Liberal îi adresează noului preşedinte al Republicii Moldova, Nicolae Timofti, invitaţia de a se întâlni cu tinerii liberali din România în semn de recunoaştere a sacrificiului colegilor noştri de peste Prut. În acest sens, TNL va transmite Preşedintelui Republicii Moldova o invitaţie oficială de a vizita Bucureştiul.

Lasati un comentariu