Turcan: Dacă nu dădea banii ceruţi de partid, Ungureanu era dat jos de PDL

• publicat la: 17 aprilie 2012
Turcan: Dacă nu dădea banii ceruţi de partid, Ungureanu era dat jos de PDL

Fostul purtător de cuvânt al preşedintelui, Valeriu Turcan, crede că actuala cotă de încredere a premierului este „insuficientă pentru un om care vrea să câştige alegerile” şi că viitorul său depinde destul de mult de PDL: dacă îl devorează sau nu.

Valeriu Turcan spune că, înainte să aprobe banii pentru comunităţile locale din fondul de rezervă al Guvernului, Mihai Răzvan Ungureanu „a fost pus în faţa unei soluţii cu două variante costisitoare ca imagine”.

„Ori accepta alocările şi ieşea scandal politic cu Opoziţia, ori nu le accepta şi era o şansă mare să cadă Guvernul şi să ai instabilitate politică, în an electoral şi pe fond de criză”, a declarat Valeriu Turcan într-un interviu pentru România Liberă.

Acesta consideră totodată că PDL greşeşte dacă mizează doar pe ruperea USL pentru a rămâne la guvernare şi subliniază că scorul final la alegerile generale va fi influenţat „major” de rezultatele alegerilor locale din Bucureşti, Constanţa şi Cluj. Valeriu Turcan sugerează, pe de altă parte, că USL ar putea câştiga mult „dacă ar şti cum să joace oferta lui Traian Băsescu de a demisiona” şi bineînţeles dacă această ofertă ar fi cu adevărat „reală”.

Recent, Guvernul a acordat bani primăriilor din Fondul de rezervă bugetară pentru finanţarea unor proiecte şi achitarea arieratelor, cele mai mari sume din punct de vedere valoric fiind acordate consiliilor judeţene şi primăriilor conduse de reprezentanţii partidelor aflate la guvernare, în principal PDL.

sursa cotidianul

Lasati un comentariu