Ungaria introduce taxa pe apelurile telefonice si SMS

• publicat la: 26 aprilie 2012
Ungaria introduce taxa pe apelurile telefonice si SMS

Guvernul ungar intentioneaza sa introduca, incepand cu luna iulie a acestui an, o taxa pe convorbirile telefonice si SMS-uri, care ar aduce la buget venituri de pana la 170 de milioane de euro.

Cabinetul va taxa atat apelurile telefonice de pe mobil cat si de pe telefonul fix, si mesajele SMS, cu 0,01 dolari pe minut/SMS, informeaza portfolio.hu.

„Noua taxa va lovi cel mai probabil cererea, si va avea, indirect, un impact asupra MTel, daca acesta nu va reusi sa transfere costurile consumatorilor, intrucat abonatii s-ar putea satura de aceste taxe si-si vor anula abonamentele”, este de parere Gergely Palffy, analist la KBC Securities.

„Daca aceste planuri sunt reale, atunci costul convobirilor telefonice per minut va fi cu 5%-12% mai ridicat pentru abonati. Cota de piata a MTel in ceea ce priveste telefonia mobila, telefonia fixa si Internetul prin cablu este de 45%, 61% si respective 35%, asa ca aceasta companie ar fi cea mai greu lovita”, a incheiat acesta.

Guvernul ungar mai are nevoie de inca 150 de miliarde de forinti (510 milioane de euro) pentru a acoperi deficitul bugetar pe 2012, si se va confrunta, in 2013, cu un deficit de 400 de miliarde de forinti.

sursa ziare.com

Lasati un comentariu