Viceprimar de Pişcolt cercetat penal pentru poluarea solului cu pesticide

• publicat la: 26 aprilie 2012
Viceprimar de Pişcolt cercetat penal pentru poluarea solului cu pesticide

Polițiștii Serviciului Arme, Explozivi și Substanțe Periculoase în cooperare cu reprezentanți ai Gărzii de Mediu – Comisariatul Județean Satu Mare, au identificat în cursul zilei trecute, 25 aprilie a.c., în urma unei acțiuni comune, trei persoane suspectate de comiterea de infracțiuni de poluare a solului cu deșeuri periculoase.

Polițiștii și comisarii de mediu au depistat în Pișcolt, pe pășunea localității, cantitatea de 5,5 tone deșeuri de pesticide depozitate într-o groapă acoperită cu pământ. În urma investigațiilor efectuate a rezultat că deșeurile provin de la o fostă fermă pomicolă, din localitatea Curtuișeni, județul Bihor, și au fost transportate și depozitate în respectiva locație, cu încălcarea flagrantă a norrnelor legale, de către cei trei suspecți identificați de polițiști.

În urma extinderii cercetărilor au rezultat indicii că în incinta fermei mai există cantități de deșeuri, astfel încât au fost cooptați în acțiune și polițiștii din județul vecin, ai Serviciului Arme, Explozivi și Substanțe Periculoase Bihor, aceștia depistând încă 6 tone de deșeuri de pesticide.

Pe numele celor trei suspecți, dintre care Endre Kovacs-viceprimar, de 47 de ani, Nicolae C., de 39 de ani, din Pișcolt, și Ștefan F., de 42 de ani, domiciliat în Germania, s-au întocmit acte premergătoare începerii urmăririi penale sub aspectul comiterii a trei infracțiuni prevăzute de O.U.G. 195/2005, privind protecția mediului, și anume: infracțiunea de poluare a solului cu deșeuri, transportul și tranzitul de substanțe periculoase și neluarea măsurilor de eliminarea totală a deșeurilor periculoase.

Polițiștii Serviciilor Arme, Explozivi și Substanțe Periculoase din cadrul Inspectoratelor de Poliție Satu Mare și Bihor alături de comisarii Gărzii de Mediu continuă cercetările pentru clarificarea cauzei sub toate aspectele și tragerea la răspundere penală a tuturor persoanelor implicate în comiterea infracțiunilor.

comentarii

de Minciunagogonata la 1 iunie 2012 - 02:49

Mai mincinos ca si Cosmin nu gasesti in toată zona. Minte cât poate de mult, numai sa fie cine sa-l creadă. Se lauda cu lucrurile făcute de DOBOS, ca si cum ar fi făcute de el.Bre tu esti bolnav , sau te faci?

de Golanie la 3 iunie 2012 - 04:11

DOSARE PENALE pe banda rulanta , Varga-kovacs-Lazea, trebuie pusi la panoul de onoare.Sunt baietii destepti din comuna.Un trio care va ramane in curand o amintire, un cosmar, o prostie.Nu va mirati ca sunt agresivi si ameninta, o fac pentru ca stiu ca vor ajunge fii ploii, pe drumuri.

de Lenuta la 5 iunie 2012 - 02:43

Nu va este rusine la ce circ a-ti facut cu masinile?a-ti sculat toata strada, mai este si cine lucreaza si dormea la ora aceea . Ce crede-ti ca a-ti facut? Oricum asta nu schimba impresia, ca de facut tot nu a-ti facut NIMIC.Adio dragi camarazi.Ramaneti cu bine.

de laura la 5 iunie 2012 - 06:33

Da si dutescu o facut chef si de aia nu ziceti nimic, numa tot de PDL-ISTI va luati si dutescu o facut propaganda si ar mai fi facut duminica da io fost RUSINE sa mearga cu 19 masini nu ca si PDL-ISTI cu aproape 200 de masini. da psd-isti nu is normali pt ca nu servesc pe oamenii care is cu alt partid numa care is cu psd-ul si psd-istii dau bani la oameni sa-l voteze pe dutescu ca primar si multe altele inca. RUSINE RUSINE PE CAPUL psd-istilor

de Lenuta la 5 iunie 2012 - 14:55

Lenuta cred ca tu ai lipsit de la SCOALA cand a-ti invatat a numara.Dar inca nu este tarziu.Iar din cate stiu COSMIN are DOSAR penal pentru dare de mita, iar Endre are si el DOSAR pt substantele otravitoare.Ce zici daca Intra in apa si tu consumai din ea?Iar Dutescu daca are sau nu bani, il priveste.Sunt banii lui, dar a-i primariei ma intereseaza, aia sunt a-i nostri si nicidecum nu a lui COSMIN si ENDRE.!!!!!Rusinea lasa sa o hotareasca populatia, nu tu scumpete .

de Florin la 7 iunie 2012 - 02:30

pacat de voi , aveti zilele numarate,jos cu MAFIOTII DE VOI, JOS CU PDL.

de Disperare la 9 iunie 2012 - 02:29

Disperare mare in randul PDL.Baietii destepti constientizeaza cu fiecare clipa care trece ca pentru ei vine SFARSITUL.A fost placut, poate amuzant, dar gata, totul a luat brusc SFARSIT. MAFIA HOTILOR A LUAT SFARSIT!!!

de Disperare la 18 noiembrie 2012 - 17:56

Crezi ca scapi….Vezi ca de acum urmează cosmarul !

Lasati un comentariu