6 candidaţi pentru Primăria Carei

• publicat la: 2 mai 2012
6 candidaţi pentru Primăria  Carei

Aseară, la ora 24.00 s-a închis perioada de depunere a candidaturilor pentru alegerile locale. 6 candidaţi s-au înscris în cursa pentru Primăria Careiului si 162 in cea pentru obtinerea unui loc de consilier local.

Faţă de anii precedenţi, alegerile locale din 10 iunie se desfăşoară într-un singur tur de scrutin. Altfel spus,cine va aduna cele mai multe voturi va câştiga.

Primarii şi preşedinţii consiliilor jude­ţe­ne sunt aleşi uninominal, iar consiliile locale şi judeţene se aleg pe circumscripţii elec­to­rale, pe baza scrutinului de listă, potrivit prin­cipiului reprezentării proporţionale.

Nu veţi putea vota decât în localitatea de reşe­dinţă, cu o singură excepţie: „Cetăţenii cu drept de vot care şi-au stabilit reşedinţa într-o altă unitate administrativ-teritorială cu cel puţin 3 luni înaintea datei alegerilor”.

Potrivit legii electorale adoptate in cursul anului trecut,candidatul care obţine cele mai multe voturi câştigă o primărie sau un consiliu ju­de­ţean.

Fotoliul de primar al orasului Carei a fost  detinut  pe rand,din 1990 incoace de Rosca Gavril-1991,Pop Viorel-1992,Poosz Bartolomeu-1992-1996,Kovacs Eugen-1996-2000,Beko Tamas-2 mandate si din 2008 Kovacs Eugen.

Aspiranţii la fotoliul de  primar de Carei pentru legislatura 2012-2016 sunt Eva Konglovits de la PPM, Adrian Bucureştean de la USL, Kovacs Eugen de la UDMR, Emeric Mărcuş de la PP-DD,Grosu Ioan de la PDL şi Avîrvarei Dan de la PNDC .

Doar trei dintre acestia au avut tangenta cu administratia publica locala prin statutul lor de consilieri,in cazul Evei Konglovits si Adrian Bucuresteaan sau al actualului primar Kovacs.Ceilalti nu detin niciun fel de experienta in administratia publica locala sau in cea manageriala.

Si la aceste alegeri ,in cursa electorala pentru Primarie  s-a înscris o  femeie curajoasă,Eva Konglovits,fost consilier UDMR,  care  este decisă să îşi demonstreze atât calităţile de orator cât şi cele de bun organizator în încercarea de a acumula cât mai multe sufragii. Realitatea ne-a demonstrat că femeile sunt la fel de  bune in funcţii de răspundere ca şi bărbaţii,dar mentalitatea seculară din localitatile mici le dezavantajează.

Incepând din 1979 si până la evenimentele din 1989,destinele careienilor au fost conduse de femei primar, Cornelia Şoimeanu şi Ana Şter aşa că nu ar fi nicio noutate  pentru urbea noastră  revenirea in fotoliul de primar a unei doamne care credem că ar face o figură frumoasă,având in vedere experienţa sa.

Pe ultima sută de metri,au mai depus liste de candidaţi pentru Consiliul Local ,Partidul Ecologist  Român( cu 3 candidaţi- Bart Dora Felicia,Somrak Zoltan şi Săveanu Vasile),Partidul Naţional Democrat Creştin (cu 4 candidaţi-Avîrvarei Dan,Teacă Mircea,Kovacs Alexandru) şi PP-DD,cu listă completă de 24 consilieri(  primii fiind-Marian Ambrozie,Mărcuş Emeric,Leneschi Vasile,Posz Eugen,Baloghi Gheorghe,Toth Ioan).

După perioada de depunere şi rezolvare a contestaţiilor putem spune că va începe lupta pentru  câştigarea administraţiei oraşului. După 10 iunie vom afla  dacă spinii trandafirilor scoşi de administraţia Kovcs au reuşit să înţepe firava lalea cu care acesta a împânzit oraşul.

Joi,la ora 13,00,reprezentanţii partidelor înscrise în cursa electorală se vor întâlni la sediul Primăriei cu actualul primar pentru a  stabili care vor fi locurile pentru  afişajul electoral precum şi regulile de desfăşurare a campaniei electorale pe raza oraşului Carei.

Daniela Ciută

comentarii

de imi la 14 mai 2012 - 19:47

pentru pp jeno da la marcus 50 de lei pe vot da rromicii is mai isteti si au primit deja 85.pentru asta a fost nevoie de scos trandafirii ca sa scoata cele 4 milarde ca sa aiba de dat la clientii de vot…..frica mare la jeno ca nu castiga si nu mai ajunge bisericile unde sta la coada la altar asa cum a stat si pe 13 mai la catolici.mare trebe ca e frica de mititica….

de cicio la 14 mai 2012 - 19:52

ma stefi da degeaba platesti tu taxele daca primaru nu le plateste si cu cele 6 miliarde datorie ce bine ar fi sa faca drumu pana la tine la vie.mergi si tu cu el la biserica si da votu la el si le face cum vrei si mai poate si el sa bage in buzunar ceva maruntis de milioane

de agy-so la 15 mai 2012 - 15:10

Despre Eva nimic?
Nici un Adam la horizont?
sau terminat merele ?

de mihai la 15 mai 2012 - 16:08

Totul despre Eva!

de tziash la 15 mai 2012 - 18:26

mihaita cum merge campania usl, tiash?

de mihai la 17 mai 2012 - 04:56

@tzie
spre neplacerea ta, cred ca merge foarte bine campania usl. ce te …. gadila grija? nu e treaba ta. Vezi-ti de campania opozitiei, ca mai rau va merge voua, astora cu tulipanul, fiindca din opozitie e mai greu sa ai sprijin pe la institutiile care controleaza legalitatea.
Pe de alta parte, e cumva interzis sa votezi usl? Pentru mine nici nu trebuie campanie, oricum votez usl, ca am vazut ce pot pdl + horthystii. incep sa se lamenteze ca este atacata minoritatea ungara din Romania in intregul ei,incep sa ameninte ca fac regiune autonoma maghiara etc. s-o faca, fiindca se vor duce direct la Stalin, care le-a dat-o prin 1950.

de lia la 17 mai 2012 - 12:13

mergeti toti la vot ,aratati ca va pasa ce se-ntampla in orasul vostru ,ca vreti altceva decat a fost in ultimii 20 de ani .atunci si doar atunci veti fi mandri de voi ca ati ajutat la schimbarea la fata a orasului ….si cei ce nu vor merge la vot ,apoi sa nu mai vorbeasca ,ca vor aia sau ailalta …..parerea unui om simplu ,nici cu facultati ,nici cu cine stie ce experienta de viata .PUNCT.

de lekvarestarsa la 18 mai 2012 - 17:42

Lia scumpa de cite ori am auzit aceste cuvinte,sa mergem la vot cu totii?dar de ce?indiferent cine va fi tot asa vor ramine lucrurile,,hai acasa puisor,,nu crezi?Mai ales daca va fi psd-ul astia au smanglit de cind sint la putere ani de zile in sir,vai de mine Iliescu si banda lui vor face STAR WARS cu udmr,asa ca linistestete,pa.

de Horia Mărieș la 18 mai 2012 - 19:05

@lekvarestarsa: Fără participare la vot, rămâne tot doar noroiul și dispare până și bruma de democrație care mai există. Indiferent pentru cine (pentru ce partid) se votează. Fiecare să voteze cu cine crede, pe cine vrea, dar să voteze, asta pentru ca lucrurile să fie foarte clare în urbe în următorii 4 ani. Majoritatea, oricare ar fi ea, va decide. Pa.

Mai citim online și pe nagykároly.ro 2012. május. 18., péntek, darea de seamă aburită preluată de la radio Erevanjenőke și de la agenția de presă a casei, numită Vinalcool (boroskiado) membră la rândul ei a asociației culturale și non profit patronată de Sf. Orban, dare de seamă cu puternic iz electoral, referitoare la costul reabilitării Castelului Grof Károlyi.

Nu vă trădăm toate informațiile pertinente conținute în articolul alambicat, autolaudativ că doar suntem în campanie electorală, intitulat „Kastélyfelújítás Károlyban”, vă lăsăm și Dvs plăcerea traducerii, nu de alta dar jenőke vorbește când de sume în lei, când de sume în Euro, când de sume ce includ TVA, când de sume fără TVA, parcă ar fi pe undeva prin vre-o cramă de pe la Vraja Viilor. Este o întreagă plăcere să-i urmărești firul gândirii.

În esență, am reținut că celor 4 firme contractante, toate din Satu Mare, care și-au împărțit uriașa pizza (Euras, Dominium, Solpress, Prodeximp – feliile fiind împărțite tovărășește în proporție de câte 40-20-20-20 % – nu știm cât i-a revenit primașului și vă rugîm să nu ne întrebați de acest subiect) trebuie să li se plătească în total 4,043 milioane de Euro, inclusiv TVA.

Din toți acești bani s-au plătit până acum cca 3 milioane de Euro, restanța de cca 1 milion de Euro urmând a fi plătită de Primăria Carei până în luna septembrie a.c.

Finanțarea proiectului de reabilitare a fost asigurată în proporție de 86% de către Comunitatea Europeană, în proporție de 12% de către Guvernul României și în proporție de 2% de către U.A.T. locale (Primăriile din Carei și din Ardud), partea ce a revenit de plătit Primăriei Carei, după spusele lui jenoke fiind de cca 100.000 Euro inclusiv TVA.

Am notat că lucrarea nu este incă finalizată, urmând a se mai face securizarea alimentării cu energie electrică a castelului, proiect deja licitat, a cărui valoare nu este trădată de primaș, dar care speră totuși ca ea să fie finalizată (termen f. vag precizat) în 1-2 luni.

Nu se suflă nici o vorbă (probabil fiindcă sunt total în ceață) despre lucrările (și costul lor) necesare pentru reabilitarea Parcului Dendrologic, a Turnului de Apă, ca să nu mai vorbim de ruinele aflate în parc (Manejul precum și fostele locuințe ale slujitorilor grofului).

Reținem și faptul că Primăria Carei are de plătit acum dobânzi la bănci pentru datoriile contractate, fiindcă a făcut plata în avans a lucrărilor, deși n-avea încă intrați banii în cont pentru finațarea proiectului respectiv. Halal om de afaceri, halal finanțist, halal gospodar acest primaș jenőke.

Încă mai așteptăm, ca orice alt contribuabil, ca Primăria Carei să-și facă ordine în propriile scripte și în Serviciul de Contabilitate și să informeze EXACT contribuabilii careieni asupra sumelor cheltuite pentru reabilitarea Castelului, inclusiv TVA, inclusiv dobânzi la bănci pentru împrumuturile contractate; să prezinte contribuția clară a CE, a Guvernului României, a Primăriei Carei, totul foarte exact și până la ultimul leu, ca în toate actele contabile normale și cinstite. Nu pe cele din dubla contabilitate.

Că de aia are jenőke în subordine o întreagă trupă de contabili, nu numai pentru ca aceștia să „emită adeverinţe de salarizare pentru îngrijitorii de handicapaţi, care au încheiat contracte de muncă cu Primăria Carei” – și doar atât – așa cum scrie pe pagina „Contabilitate” a site-ul Primariei din Carei.

În rest, s-auzim numai de bine și nutrim în continuare speranța că suntem citiți pe la RaTraCa cu atenție și tot fără nici cea mai mică (kis) e-zita-re.

de postac la 19 mai 2012 - 05:14

„de Horia Mărieș la 18 May 2012 – 19:05

@lekvarestarsa: Fără participare la vot, rămâne tot doar noroiul și dispare până și bruma de democrație care mai există. Indiferent pentru cine (pentru ce partid) se votează. Fiecare să voteze cu cine crede, pe cine vrea, dar să voteze, asta pentru ca lucrurile să fie foarte clare în urbe în următorii 4 ani. Majoritatea, oricare ar fi ea, va decide. Pa.”

asta te roade pe tine, sa voteze cat mai multa prostime. democratie? r u kidding?

de Horia Mărieș la 19 mai 2012 - 06:06

@postac: No, I’m not kidding. Iar de ros chiar că nu mă roade nimic. Pe bune.

„În faţa votului, un prost este egal cu un deştept. Dar doi proşti nu sunt egali cu doi deştepţi, pentru că, din doi deştepţi, unul n-o să vină la vot, fiindcă i se pare că „totul e lipsit de sens” [îl cităm chiar aici pe D-nul (D-na) @postac(ă) la 19 May 2012 – 05:14]. Trei proşti nu fac nici atât cât trei deştepţi, pentru că, din trei deştepţi, unul are probleme existenţiale şi nu vine la vot, iar altul e sigur că „o să iasă tot ăia” aşa că n-are sens să se mai ducă. Patru proşti contra patru deştepţi? Exclus! Din patru deştepţi, unul n-are Mercedes ca primașul şi i se pare că „n-o să se schimbe nimic”, altul ştie el „cine o să iasă”, iar al treilea preferă să adoarmă la un film bun, de cinematecă. O mare dezamăgire, asta e democraţia: 100 de deştepţi care nu votează n-or să facă niciodată cât un singur prost, chiar dacă este @prostac, da’ care votează!!!

de misi la 19 mai 2012 - 06:33

iudemereu a fost mereu la conducere lekvarfiu si a tarii si a orasului si a furat cat a vreut iar acum arunca cu noroi in toti ca altfel nu stiu si cred ca toti o sa credem si o sa plangem de mila lor.toti stabii iudmrului sunt pentru ei si nu pentru popor de care nu le pasa!!altfel nu apareau si alte partide maghiare… de bine ce le era la altii.

de smc la 19 mai 2012 - 07:06

Gata cu ciocoii
Jos cu ciocoii
Si noi vrem sa fim ciocoi

de robika la 19 mai 2012 - 07:11

asta e sloganul lui emeric pentru castigarea primarie?

de votul la 19 mai 2012 - 09:21

Voturile trebuie date celui ce poate asigura un echilibru intre toate etniile din oras fara sa defavorizeze pe una in favoarea celeilalte.Fiecare dintre poate sa vada sau sa se informeze ce a facut unul sau altul dintre candidati pana la ora actuala asa ca promisiunile au mai mult sau mai putin acoperire la unii dintre ei.Cert este ca pana in prezent defavorizatii sunt cei 44% romani care nu au reprezentare la nivel administrativ si nici in plan educational.in ultimii patru ani au fost infiintate fortat grupe de gradinita numai in limba maghiara,scolile cu directori maghiari primesc fonduri si angajeaza profesori de limba maghiara la clasele romanesti,cel mai bun liceu din oras fiind un exemplu in acest sens dar si scolile generale.Daca luam aminte la spital putem urmari care este rpocentul medicilor romani care au „acces” la permisul de munca din Carei si mai mult,medicii romani sunt marginalizati daca nu „colaboreaza” cu conducerea si consiliul de administratie predominant maghiar.Nici in primarie situatia nu e diferita deoarece nu poti sa participi la concurs pentru post vacant daca nu cunosti scrisd si vorbit limba maghiara deci trebuie sa fii maghiar ca sa lucrezi intr-o institutie a statului roman.Pana acum,in ultimii 20 de ani singurul care a asigurat un echilibru intre cele doua etnii majoritare din Carei a fost raposatul Poosz dar din pacate aceasta calitate nu a fost transmisa la urmasul sau actual consilier.Nu de putine ori cei care merg cu probleme in primarie si nu cunosc limba maghiara sunt repeziti de functionari marunti pilosi care uita din ce fonduri isi iau banutii.Promisiunile actualului primar catre diferiti candidati pentru postul de viceprimar nu sunt decat incercari disperate de a mai beneficia de un mandat in care are deja intentii si proiecte pentru inca trei gradinite maghiare,distrugere parc si popularea lui cu cai precum si taierea castanilor din oras conform proiectului inaintat pentru obtinere de fonduri.Sunt lucruri despre care nu se discuta deschis preferandu-se adoptarea modelului scrisorii de acum patru ani cu deosebire ca in aceasta nu sunt atasate si documentele care sa ateste implicarea primarilor in marimea fondurilor alocate pentru acele obiective in conditiile in care preturile de piata sunt mai putin de jumatate din sumele cheltuite.Poate era mai bine venit un fluturas de salar care sa inlature suspiciunile de evaziune cu care este atacat primarul sau care sa demonstreze ca macar acum a avut o mustrare de constiinta si a achitat toate datoriile catre buget.Succes tuturor !

de tigany la 19 mai 2012 - 11:01

Cine are tiganii are primaria……
Asa ca dijiaba… va ciondaniti
jenoke deja platit……
Informaticianu de profesie zimbeste
Nu pentru multa vreme…..va ramane pe pancarde….
Ca si Macec…..
Ma astia nu invata nimic…………….

de emil la 19 mai 2012 - 11:07

@p(r)ostac
In Romania voteaza, in principiu, toti cetatenii care au implinit varsta de 18 ani (sunt prevazute, desigur, si niste exceptii, care nu modifica insa esenta votului universal). ca urmare, sa spui ca a indemna pe cei cu drept de vot sa si-l exercite = „sa voteze cat mai multa prostime” arata clar dispretul tau pentru democratie. deci, du-te la elitisti, unde voteaza numai cei foarte dotati si lasa „prostimea” sa-si vada de treaba ei! pana acum nu s-a gasit un mod mai bun de a exprima interesele generale decat votul universal. crezi ca stii tu altul mai bun? probabil crezi ca ar trebui sa votezi numai tu, „intelighentul”, ca sa fie ales borosul cavaler din fruntea urbei.

de Anca la 19 mai 2012 - 11:10

E perfect adevarat ce spuneti!!!!!Unii romani acorda voturile lor primarului care e pe mana cu tzig……Aceste e omul care conduce primaria in acest moment si prosteste pe cine poate…. de la popa pana la tulipan!!!!!

de postac la 21 mai 2012 - 05:25

@emil(og)=mihai (??)

dispretul fata de democratie l-au adus USL,PDL,UDMR de 20 de ani prin faptul ca fura pe rupte. dar cel mai mare dispret fata de democratie il manifesta prostimea care nu vrea sa schimbe sistemul ci hotii. te salut inteligheantule.

de emil la 21 mai 2012 - 13:25

@
p(r)ostac lighean
asa e cand generalizezi!
daca toti sunt hoti, atunci votand, doar schimbi hotii intre ei. numai ca, de aceasta data, ai de ales intre unii necompromisi si unii care au facut prapad in banul public (nici nu mai conteaza daca au furat sau doar au cheltuit nesabuit). Daca ai ochi, e clar ca nu votezi sa se continue prapadul.
Cat despre schimbat sistemul, asta nu se va intampla pana la alegerile locale, deci trimiti problema intr-un viitor incert.
Fiindca la alegerile parlamentare se va vota dupa alt sistem, se poate intampla orice, dar uite, deja ti se da satisfactie, adica se schimba sistemul … de vot.
sau lumineaza-ne care ar fi sistemul agreat de tine? altfel spus: nu e bun asta! ok! prezinta-ne unul mai bun!

de Serg.Pavaloaie la 21 mai 2012 - 17:43

Tineti minte ce spune Sergentul Pavaloaie, cel” ce a stat de straje noaptea-n ploaie”(V.Alecsandri)
In orasul Carei de 20 ani tot UDMR-ul a ajuns la conducerea Primariei,datorita votului etnic.Pana in 2008,de regula,postul de viceprimar a fost ocupat de un reprezentant al unui partid romanesc si,noi romanii,care detinem aproape 50% din numarul locuitorilor orasului,am fost multumiti.Culmea ca in actuala legislatura 2008_2012,primarul ales Kovacs Eugen,a manipulat in asa fel lucrurile incat pe postul de viceprimar a numit tot un UDMR-ist Keiser Ludovic,fost membru PNL ce a trecut cu alti traseisti la UDMR.Toti romanii am fost indignati de faptul ca pe postul ce ne revenea noua a fost numit un UDMR-ist,aflandu-ne in situatia ca la conducerea Primariei sa nu fie niciun roman.BRAVO DEMOCRATIE ! Tot ce este romanesc in Carei a trecut pe planul doi.Culmea ca din nou candideaza cei doi pentru cele doua functii,la alegerile locale din 10 iunie 2012.Asta a umplut paharul !Este momentul schimbarii ! Primarul ce va fi ales sa fie a tuturor locuitorilor din Carei si Ianculesti{deoarece apatine de oras),nu numai a celor ce l-au ales,cum afirma actualul edil;,,Nu m-ati votat,nu va dau nimic „.
ACUM E MOMENTUL!-asa cum este deviza USL-ului.Romani,treziti-va !Desteptati-va din somnul cel de moarte.Acum este momentul sa ne unim pentru a vota atat pentru Carei cat si pentru judetul Satu Mare candidatii nostri :Bucurestean Adrian-Primar si pe Stef Adrian-presedinte la Consiliul Judetean Satu Mare.Veti spune,ca sunt 4 candidati romani de la partidele romanesti si 2 de la cele unguresti.Asa este,dar,unii dintre cei 4 romani au hotarat sa se retraga,acum este prea tarziu,buletinele de vot sunt in curs de tiparire si nu se mai pot retrage.Ce-i de facut? Fiecare dintre noi sa stea de vorba cu prietenii,cu membrii familiei,cu vecinii,etc.si,de la om la om sa lamureasca modul de votare.Sa puna stampila pe candidatul de primar Bucurestean Adrian si pe Stef Adrian pentru presedintele Consiliului Judetean Satu Mare,iar pentru votarea consilierilor pe candidatii partidelor romanesti pe care ii vrea (ar fi bine daca tot pe cei de la USL,deoarece apartin la doua partide).Despre PDL ,UDMR si UNPR,care au format monstruoasa coalitie de guvernare pana la formarea guvernului Ponta,nu merita nicio atentie,deoarece au adus tara de ”rapa” fiind cel mai corupt guvern postdecembrist.
Parafrazand UDMR-ul:,,TOT ROMANUL CONTEAZA” in alegerile din 10 iunie 2012 si participati la alegeri cu totii ! ACUM E MOMENTUL!PENTRU MAREA SCHIMBARE !!!!

de PRO Schimbare la 21 mai 2012 - 21:04

@Sergent Pavaloaie

Apoi tu frate esti mai pro schimbare decat mine.

de PRO Schimbare la 21 mai 2012 - 21:08

Si mai am un repros…, nimeni nu a observat cat de „csicsase” fata-i si Eva Kong… In poza. 🙂

de tzigany la 24 mai 2012 - 03:08

ma cac pe candidatii USL….
daca nu place mai cac o data

de polgar la 24 mai 2012 - 08:19

Eva, te votez si nu numa io !
Vei fi o primaritza buna !
esti prima femeie,deci tu sa ne fii !

de Horia Mărieș la 24 mai 2012 - 11:21

Poate n-ar fi rău să ne aducem aminte în context că atribuțiile primarilor și ale consiliului local, sunt reglementate de Legea Administrației Publice Locale nr. 215 din 2001, republicată în Monitorul Oficial la 20 februarie 2007 și consolidată la 23 ianuarie 2012. În esență:

Primarul.

Primarul îndeplinește funcția de ofițer de stare civilă și de autoritate tutelară și asigură funcționarea serviciilor publice locale de profil, elaborează proiectele de strategii privind starea economică, socială și de mediu a unității administrativ-teritoriale și le supune aprobării consiliului local.

Primarul exercită funcția de ordonator principal de credite și întocmește proiectul bugetului local și contul de încheiere a exercițiului bugetar și le supune spre aprobare consiliului local. Primarul are și rolul de a iniția negocieri pentru contractarea de împrumuturi și emiterea de titluri de valoare în numele unității administrativ-teritoriale.

Consiliul Local.

Consiliul Local are atribuții privind organizarea și funcționarea aparatului de specialitate al primarului, ale instituțiilor și serviciilor publice de interes local și ale societăților comerciale și regiilor autonome de interes local; atribuții privind dezvoltarea economico-socială și de mediu a municipiului; atribuții privind administrarea domeniului public și privat al municipiului; atributii privind gestionarea serviciilor furnizate către cetățeni și atribuții privind cooperarea interinstituțională pe plan intern și extern.

Asta doar pentru ca alegătorii careieni să știe bine pentru ce motive pot să-i tragă fără jenă de mânecă pe aleși – atunci când este cazul și se impune.

de andrei la 24 mai 2012 - 18:06

@tzigany
pofta buna la ceea ce produci!

de Horia Mărieș la 5 iunie 2012 - 11:23

Acum exact o lună am vizitat-o la vorbitor pe Vanessa.
I-am dus plocon un cartuș cu țigări fine și o pizza cu jenokekolbász ca să aibă cu ce-și mai uguiscă amokul. Alceva n-are voie să primească, nu te lasă gardienii să-i duce, te percheziționează la intrarea în stabiliment.

A, da, Dvs. nu știți cine-i Vanessa? E gagica aia care a descântat-o în iarnă de câteva sute de mii de euro și de o mașină de lux, sau invers, pe frumoasa Oana Cecurai Daminteioc. ULterior, Vanessa a zis despre Oana pe la Antena 1: „I-am dat dragoste, dar ea voia să fie vedetă la Hollywood, o voia pe Mărioara moartă iar pe Tudy îl voia să ajungă „sclavul” ei”. Nu cunosc alte detalii, nu este subiectul meu preferat, eu sunt mai mult cu politichia și cu breaking news. Ca știrea asta despre care vă povestesc azi.

Pe scurt, Vanessa are o clasă incontestabilă, e foarte pricepută în meseria ei, face numai profit și eu îi dau credit, am mare încredere în ea.

Am rugat-o să-mi facă un descântec de magie albă și să-mi descrie viitorul națiunii. Inainte de toate, m-a pus să-i promit pe cuvânt de onoare că n-o să suflu nici o vorbă despre această prezicere a ei timp de exact o lună de zile, că are ea și așa destule de tras cu procurorii.
Acum a trecut sorocul și pot să mă destăinuiesc și Dvs.

Mi-a ghicit vrute și nevrute pentru ca la un moment dat să ajungă și la jenöke, facand o constatare interesantă.

„Primașul, mi-a spus ea, are un ciclu al vieții standard, pe care i-l poți citi și-n palmă:

Pauză – 4 ani de mandat – 8 ani pauză – 4 ani de mandat – n ani de pauză…ș.a.m.d. Formulă extrem de simplă, ușor de înțeles până și de jenöke.

Acesta este regimul de viață care se potrivește cel mai bine metabolismului său. Ba mai mult, dacă nu-l respectă cu strictețe poate să aibă complicații nedorite: să-i crescă foarte mult burta (lucru care de altfel s-a observat foarte bine în pozele făcute cu ocazia evenimentului descris în presă sub titlul „Babgulyással nyerték a borgácsosversenyt”), să-i cadă părul în ochi și o să i se îngusteze fruntea, să facă platfus, etc.

E de rău deci dacă nu-și respectă ciclul vital standard și ptim.”

Când am auzit toate balivernele astea am început să râd ..hahahhiha… spunându-i că n-o cred, că ăsta-i doar un banc și că i-am dat ploconul degeaba, etc.

Dar dacă-i banc și dacă tot l-am plătit, vi l-am spus acum și Dvs.

Auzi matale ce chestie, ce ciclu aiurit de viață: „Pauză – 4 ani de mandat – 8 ani pauză – 4 ani de mandat – n ani de pauză…ș.a.m.d.”. fiindcă jenöke tocmai a avut terminat cei 4 ani de mandat.

asăzică asta a vrut să-mi transmită subliminal Vanessa, și anume că acum la jenöke urmeaza cei „n ani de pauză”?

Posibil, puteți medita si Dvs la bancul ăsta pînă duminică 10 iunie.

Că-i un banc bun, sau că-i un banc rău, o să aflăm doar după deschiderea urnelor și numărarea voturilor.

În rest, le dorim mult succes ]n alegerile locale tuturor candidaților, s-auzim numai de bine, să ne iubim ca frații și să conviețuim în bună pace.
Auguri și pentru RaTraCa.

de Horia Mărieș la 9 iunie 2012 - 21:56

Nici nu vă închipuiți ce rău îmi pare că articolul de la link-ul de mai jos n-a apărut acum vre-un an sau doi. Îl recomandam călduros lui jenoke că tot era el aliatul PDL-ului pe vremea aceea.

http://www.ziare.com/silviu-prigoana/pdl/prigoana-city-managerul-de-bucuresti-il-aduc-fix-din-sua-e-fostul-city-manager-de-la-chicago-interviu-ziare-com-1171798

Prigoană se laudă în interviu: „City managerul de București îl aduc fix din SUA, e fostul city manager de la Chicago” – Interviu Ziare.com

Conform acestei idei demne de urmat, jenoke trebuia să-i dea un picior în dos city managerului pe care-l avea după și care era conform modelului newyorkez, și să importe unul mai proaspăt de la Chicago.

Ăn cel de al 4-lea video clip din cuprinsul articolului, Prigoană pronunță extrem de suav, timid și împleticit cuvântul „management”.

Tare aș fi fost curios să-l fi auzit și pe jenoke pronunțând cuvântul „management”, dar cred că el l-ar fi pronunțat ca pe „minimis”.

O să aflu probabil luni dimineatâța dacă voi mai avea ocazia să-l aud pe jenoke pronunțând cuvintele „management” și „minimis” sau nu.

Că tare-mi mai place mie accentul lui.

de caraian la 10 iunie 2012 - 06:24

un vot negativ pentru cel care nu respecta careienii si nu plateste datoria pe care o are si acum la buget.

de lekvarestarsa la 10 iunie 2012 - 18:52

Buna seara Careienilor,ati fost la vot?bine ati facut,ca ori cum nu se va mai schimba mult situatia,sa fie Jenoke ptr.ca a cam facut destule ptr. Carei,nu credeti?indiferent ce nationalitate sa fie un primar,trebuie sa stea linga oameni,sa se vada ce a realizat in toti acesti ani,si eu cred ca se vad realizari,succes Jeno.

Lasati un comentariu