Alimente sănătoase, la care nici nu te gândeşti

• publicat la: 19 mai 2012
Alimente sănătoase, la care nici nu te gândeşti

Chiar dacă esti axat pe mâncat sănătos si reusesti să mentii un anumit stil de viaţă, mai devreme sau mai târziu te vei plictisi de aceleaşi alimente precum migdalele, iaurtul grecesc sau ceaiul verde.

Nu-i nimic, insă, caci exista si alte variante pe care sa le alegi pentru a alunga monotonia. Iata cateva produse la care probabil nu te-ai gandit pana acum ca le-ai putea consuma, conform Live Strong:

Seminţe de chia

Ele se găsesc in magazine la raioanele cu seminţe, neavând o aromă prea accentuată, dar o textura tocmai bună astfel incat sa poata fi adaugate in salate sau supe. O singura portie de chia ofera antioxidanti, proteine, zinc, fier si omega 3, pentru doar 140 de calorii.

Ajută la reducerea inflamarii din organism, previn anxietatea si depresia, incetinind chiar si procesul de imbatranire. Le poti presara si dimineata, in cerealele cu lapte.

Kefirul

Acesta are proteine care ajuta la digestie, fiind bun de consumat chiar si de catre persoanele care au intoleranta la lactoza. Datorita probioticelor pe care le contine, kefirul imbunatateste sistemul imunitar, echilibreaza digestia si coboara colesterolul.

Incepe cu o cana micuta si vezi daca nu cumva ai intoleranta, dupa care poti sa consumi din ce in ce mai mult.

Cânepa

Aceasta se găseste ca seminte, nuci, pudră proteică si ulei, fiind plină de acizi graşi omega 3 si omega 6, care scad riscul aparitiei bolilor de inimă, al diabetului si al Alzheimer-ului. Este foarte indicată in special pentru vegetarieni, putând fi adăugată in salate sau peste cereale.

Usturoiul negru

Acesta are o aroma mai slaba decat cel proaspat, fiind fermentat. Poate ca nu arata foarte apetisant, dar are aproape de doua ori mai multi antioxidanti decat fratele sau mai aratos. Astfel, el ajută la evitarea radicalilor liberi proveniti de la fum, poluare, soare si alte lucruri nocive pentru organism.

sursa ziare.com

Lasati un comentariu