Ambasadorul SUA la București se răstește la Guvernul Ponta

• publicat la: 18 mai 2012
Ambasadorul SUA la București se răstește la Guvernul Ponta

Mare admirator al lui Traian Băsescu și al Monicăi Macovei, ambasadorul american la Bucureşti, Mark Gitenstein, a declarat, într-un interviu pentru TVR Info, că va cere neîntârziat explicaţii guvernului Ponta pentru instituirea moratoriului asupra gazelor de şist și cu privire la achiziționarea de către Armata Română a avioanlor militare second-hand din SUA.

Reamintim că în România, compania americană Chevron a obținut în ultimele zile ale guvernării Mihai Răzvan Ungureanu, licenţe de explorare a gazelor de şist în Dogrogea și la Bârlad. Recent instalatul Guvern al României condus de Victor Ponta a anunțat ca prioritate instituirea imediată a moratoriului privind exploatarea gazelor de șist. De altfel, chiar ministrul Mediului, Rovana Plumb a precizat că aceste documente sunt deja pregătite pentru a putea fi adoptate în ședința de guvern de săptămâna viitoare.

Gitenstein a adăugat că, în SUA, exploatarea gazelor de şist se face pe scară largă şi nu este periculoasă pentru mediu. De asemenea, diplomatul american a insistat că, pentru România, ar fi foarte utilă achiziţia de avioane de vînătoare F16 second hand din SUA. Ambasadorul SUA a precizat că va reveni și cu acestă solicitare la Guvernul Ponta în privința achiziției de către statul român a avioanelor americane second-hand.

sursa cotidianul

comentarii

de emil la 19 mai 2012 - 07:57

sa dea ordine lui Obama. daca nu stie sa se poarte, poate fi urgent declarat persona non grata si trimis la plimbare. in principiu, ar trebui sa fie pus la punct.

de petrolist la 19 mai 2012 - 08:16

Ca sa vezi ! In America Obama si ai lui blocheza exploatarile petroliere, fie ca e vorba de golful Mexic, Alska sau conduca petroliera din Canada spre sud iar aici ambasadorul democrat face pe giambasul intereselor (numai) americane in Romania. Fie ca e vorba de fondul Templeton_Franklin cu interese in gazele romanesti fie ca e vorba de Chevron si Exxon la M. Negra si in Dobrogea. Ca sa nu mai vorbim de rablele mai mult decat uzate ale Aviatiei folosite inIrak si Afganistan. Astea sint bune pentru Romania servite la unison lectii de democratie in linia lui Basescu care s-a aplecat pe spate sa accepte …tul fara sa clipeasca macar.

Lasati un comentariu