Băsescu a ezitat să dea mâna cu Marga, la jurământul Guvernului Ponta

• publicat la: 7 mai 2012
Băsescu a ezitat să dea mâna cu Marga, la jurământul Guvernului Ponta

Presedintele Traian Băsescu prezent, luni seara, la depunerea jurământului de către ministrii Guvernului Ponta, nu a vrut, initial, sa dea mâna cu noul ministru al Afacerilor Externe, Andrei Marga.

Cu toate că nu s-a auzit schimbul de replici dintre Traian Băsescu si Andrei Marga, s-a văzut cum noul sef al MAE intinde mana catre seful statului si cum ramane cu ea in aer pentru cateva secunde bune.

Dupa ce i-a transmis ceva, iar in acest timp Traian Băsescu a aratat o mina serioasa, usor severa, de parca il admonesta pe noul ministru de Externe, presedintele a dat pana la urma mana cu Andrei Marga.

Incidentul ar putea fi pus pe fondul declaratiilor recente ale lui Marga, care a criticat, la audierile din comisiile parlamentare reunite, modul in care s-a desfasurat politica externa a Romaniei in ultimii ani, comparandu-l pe Traian Basescu cu Benito Mussolini.

„Comparatia cu Mussolini nu e facuta in ideea ca el ar fi cititor de Mussolini sau ca Basescu ar urma linia lui Mussolini. Nu asta e problema. Problema este ca, daca ne uitam cu luciditate si comparam documente, masurile luate in contextul crizei sunt aidoma cu cele luate in vremea lui Mussolini: reducerea unei camere a Parlamentului Mussolini a propus-o, pentru ca dorea sa ii reduca pe socialisti. Taieri prin desfiintarea de scoli si licee, reducerea efectivului de profesori, trimiterea rapida in pensii a catorva sute de profesori.

Sau folosirea dosarelor, fie dosare legate in cazul nostru de servicii de informatii, fie dosare de alta natura, ca instrument de tinere in frau a unor politicieni sau de controlare a lor sau de eliminare a lor din viata politica”, a declarat Marga.

Lasati un comentariu