Bazele serviciilor noi în bibliotecă

• publicat la: 24 mai 2012
Bazele serviciilor noi în bibliotecă

În perioada 22-24 mai 2012, Biblioteca judeţeană Satu Mare în parteneriat cu Fundaţia IREX România a organizat a doua serie a cursului de perfecţionare profesională Bazele serviciilor noi în bibliotecă adresat bibliotecarilor publici din judeţ. Biblioteca Municipală Carei a fost reprezentată la acest curs de doamnele Corina Nuna şi Nicoleta Latiş.

Bazat pe interactivitate şi exerciţii practice, acest curs pune temelia unor noi servicii în bibliotecile publice. Trainerii cursului, Bianca Ciceo şi Raluca Istrate, au transmis cursanţilor o serie de informaţii noi şi utile fiecăruia, într-un curs dens şi modern conceput.

Bibliotecile publice din România sunt percepute chiar şi în secolul XXI ca un loc de unde poţi împrumuta cărţi şi atât. Acest curs vine în întâmpinarea nevoilor actuale ale comunităţii pe care o deserveşte, biblioteca ieşind dintre ziduri spre cetăţeni. Noi servicii gratuite sunt dezvoltate sau iniţiate chiar şi în biblioteca de la Carei.

Promovarea lecturii este completată de promovarea scriitorilor locali, precum şi a tinerelor talente, cum a fost cazul ediţiei a II-a a Concursului de creaţie literară Balla-Fényi. Biblionetul este un alt exemplu de serviciu nou creat în bibliotecă. Acesta asigură accesul gratuit la internet, ca sursă de informare şi cale de comunicare modernă.

redactia

Lasati un comentariu