Campania „Mita şi votul ilegal înseamnă închisoare!”

• publicat la: 31 mai 2012
Campania „Mita şi votul ilegal înseamnă închisoare!”

Seria acţiunilor preventive din cadrul campaniei naţionale „Mita şi votul ilegal înseamnă închisoare!” continuă la Satu Mare, cu implicarea tuturor structurilor Ministerului Administraţiei şi Internelor în teritoriu.

Pentru ca mesajul campaniei să ajungă la cât mai mulţi sătmăreni, iar aceştia să cunoască în mod exact riscul pe care şi-l asumă în ipoteza încălcării dispoziţiilor ce reglementează desfăşurarea procesului electoral, poliţiştii, jandarmii, pompierii şi poliţiştii de frontieră au distribuit materiale informative şi au postat afişe în locuri accesibile publicului.

Poliţiştii Secţiei 7 Carei Poliţie Rurală au discutat cu locuitorii comunelor aflate în aria de competenţă teritorială – Moftin, Foieni şi Urziceni – promovând mesajul campaniei, iar poliţiştii din oraşul Ardud i-au informat pe cetăţeni că atât oferirea, cât şi primirea de bunuri sau de alte foloase în scopul votării unui anumit candidat se pedepseşte cu închisoare.

În localităţile Gherţa Mică, Vama şi Negreşti Oaş, în zona pieţelor     agro-alimentare şi a parcurilor, au acţionat jandarmii sătmăreni ce au distribuit materialele preventive concepute la nivel naţional.

Acţiunile preventive din cadrul acestei campanii, plasate în timp în intervalul 10 mai – 10 iunie a.c., sunt în plină desfăşurare, la nivelul judeţului urmând a fi distribuite 6000 de pliante şi postate 1400 de afişe.

Totodată, a fost operaţionalizat şi site-ul www.votlegal.mai.gov.ro, care conţine informaţii legislative şi ştiri / comunicate referitoare la acţiunile structurilor M.A.I. din plan central şi teritorial pentru asigurarea desfăşurării în condiţii de legalitate a procesului electoral.

Lasati un comentariu