Concert Cserey Csaba şi Cristian Pintea la Carei

• publicat la: 13 mai 2012
Concert Cserey Csaba şi Cristian Pintea la Carei

Vineri seara, cei peste 60 de spectatori adunaţi în Sala Cavalerilor a Castelului Karolyi au avut parte de o surpriză mai mult decat plăcută. După câteva piese muzicale în care instrumentele de percuţie te transportau spre destinatii exotice, Cserey Csaba a implicat şi publicul în concert. Câteva flacoane cu pietricele au devenit instrumente muzicale. Artistul a reuşit să facă publicul să vibreze alături de  maestrul şi discipolul său, Cristian Pintea.

Evenimentul a fost deschis de Bogdan Georgescu, directorul Direcţiei de Cultură şi Sport din cadrul Primăriei municipiului Carei, care i-a prezentat pe cei doi artişti. Cserey Csaba s-a adresat apoi publicului, rugându-i să lase grijile cotidiene în afara sălii de spectacol pentru a putea savura muzica la adevărata ei valoare.

La final,Cserey Csaba a avut amabilitatea să se adreseze cateva cuvinte cititorilor Buletin de Carei:acest gen de spectacol interactiv este prima încercare live de acest gen. Tobele sunt cele mai vechi instrumente de pe pământ, de aceea legătura între artist şi public rezonează atât de puternic. Tobele leagă oamenii ca şi comunitate.

Instrumente cu denumiri ciudate, precum hungdrumul, stildrumul, klangange, au creat o atmosferă de muzică astrală, iar publicul implicat ad-hoc în concert urma hipnotizat indicaţiile maestrului Cserey Csaba.

La atmosfera exotică a contribuit şi costumaţia celor doi artişti, creând o atmosferă orientală.Deşi e greu de imaginat că instrumentele de percuţie pot crea o muzică relaxantă, Cserey Csaba şi Cristian Pintea au reuşit pe deplin acest lucru. La sfârşitul spectacolului am văzut feţe relaxate şi punţin dezamăgite că s-a terminat prea repede.

Nicoleta Latiş

foto Dragoş Georgescu

Lasati un comentariu