Cum să previi infecţiile urinare

• publicat la: 5 mai 2012
Cum să previi infecţiile urinare

Dacă ai avut vreodată o infecţie urinară, atunci ştii cât de dureroasă şi neplacută poate să fie, aşa că cel mai bun lucru pe care îl poţi face este să încerci să le previi pe cât posibil, şi asta prin nişte trucuri nu foarte greu de dus la îndeplinire.

Iată care sunt cele mai bune lucruri pe care le poţi face în acest sens, conform You Beauty:

Mergi la toaletă după ce faci sex

Poate că te întrebi ce treabă are o activitate cu alta. Prin urinare dai afară bacteriile care este posibil să fi ajuns în uretră în timpul sexului. Din acelaşi motiv este important să bei şi multă apă pe tot parcursul zilei, căci prin urină se curaţă uretra şi bacteriile nu apucă să producă infecţii.

Ia un supliment de merişor

Merişorul are o bună reputaţie în ceea ce priveşte tratarea infecţiilor urinare, conţinând proantocianide, un tip de flavonoid care curaţă foarte bine organismul. În loc să bei litri întregi de suc de merişor, poţi lua un supliment care să aibă acelaşi efect benefic.

Evită băile cu spumă

Băile cu spumă, băile lungi, în general, reprezintă o modalitate de răsfaţ bine cunoscută, dar ele practic îţi ţin zona intima într-un mediu umed, propice bacteriilor. Cea mai bună modalitate de a te răsfaţa după o zi grea este să faci un duş fierbinte, să îţi pui o pereche de pijamale uscate şi fine şi să deguşti un pahar de vin. Ai grijă şi la costumele de baie care se usucă foarte greu.

 sursa ziare.com

Lasati un comentariu