Doamna atletismului românesc,Gabriela Szabo,în vizită la Carei

• publicat la: 12 mai 2012
Doamna atletismului românesc,Gabriela Szabo,în vizită la Carei

Invitată la inaugurarea sălii de sport din Sanislău, doamna atletismului românesc, Gabriela Szabo, vicepreşedintele Federaţiei Române de Atletism a petrecut sâmbătă câteva ore la noi în oraş. Bineinţeles că nu a pierdut ocazia să viziteze Castelul Karolyi şi parcul ce îl înconjoară,însoţită de prof. dr. Karácsonyi Carol,prof. Gheorghe Fechete, gazda din partea Sanislăului,Bogdan Georgescu,directorul Direcţiei de Cultură şi Sport din cadrul Primăriei Carei şi Nandor Hago,directorul Muzeului local.

Potrivit declaratiei sale „mi-am propus ca în orice oraş în care merg să mă duc la muzee”, Gabriela Szabo a admirat interiorul muzeului amenajat în Castel, a pus întrebări şi a semnat la plecare în cartea de onoare a acestuia.

Dintre valorosii atleti careieni,si-a amintit de campionul naţional la suliţă,Florin Turcu,actualmente antrenor la CSS Carei.

La plecare, d-na Gabriela Szabo a declarat în exclusivitate pentru www.buletindecarei.ro:

Sportul de performanţă m-a modelat şi m-a transformat în omul care sunt acum. Ambiţia şi perseverenţa m-au caracterizat întotdeauna,, însă prin sport am învăţat să fiu mai calculată, şi mai organizată cu timpul şi resursele mele. Sportul te întăreşte, îţi dă o vointă de fier, iar atletismul, fiind individual, te învată că doar prin forţele proprii poţi ajunge acolo unde îţi doreşti. Sportul de mare performanţă este sinonim cu disciplina spartană.”

Am întrebat-o ce sentimente te încearcă atunci când faci steagul României să fluture pe cel mai înalt catarg la marile competiţii sportive. Răspunsul a venit cu o modestie rară: „ Când se ridică steagul pe prima treaptă  trăieşti  senzaţii unice, intraductibile în cuvinte.”

O lecţie de viaţă, un model pentru cei tineri, Gabriela Szabo te uimeşte prin personalitatea puternică,  forţa şi vitalitatea pe care le transmite .

Ea a  fost desemnată, in 1999, cea mai bună atletă a lumii si cea mai bună sportivă a Europei. A stabilit recorduri mondiale la 2.000 şi 5000 m.

Din 1991 şi până in 2002 atleta Gabriela Szabo a strâns 21 de medalii de aur si 12 de argint si este una dintre primele atlete din lume care a cucerit toate titlurile absolute ale campionatelor europene, mondiale sau olimpice.

Gabriela Szabo a fost medaliată cu aur la Jocurile Olimpice de vară din anul 2000, la proba de 5.000 m si cu bronz si respectiv argint la proba de 1.500 m, de la Jocurile Olimpice din 1996 şi 2000.

A fost de asemenea de patru ori campioană mondială la seniori şi o dată la juniori. Este vicecampioană olimpică in Atlanta, la 10.000 de metri.

Este cea de-a patra personalitate din lumea sportului care ne vizitează oraşul în cursul ultimei luni,după Cristian Gaţu, Ştefan Birtalan şi Attila Katus (campion  mondial la aerobic).

Nicoleta Latis

Lasati un comentariu