Expoziţie „PromoStress”

• publicat la: 9 mai 2012
Expoziţie „PromoStress”

O noua expozitie de fotografie, organizata sub egida Asociatiei Artistilor Fotografi Prisma va debuta peste 2 zile.Expune prof.univ.Teodor Radu Pantea din Oradea.

Fotografiile sunt reunite sub titlul ‘PromoStress’.

Artistul fotograf a luat pentru prima oară un aparat foto în mână când era de-o şchioapă. Teodor Pantea spune că nu a avut pe nimeni în familie care să aibă ca pasiune fotografia, iar dorinţa lui de a cunoaşte mai multe despre această artă vine din interior.

In prezent cadru didactic la Universitatea de Arta din Oradea, Teodor Pantea a avut nenumărate expoziţii naţionale şi internaţionale, iar lucrările sale au fost premiate în cadrul unor renumite concursuri.

Despre colectia ‘PromoStress’ dansul ne spune :

Ma plimbam printr-un univers ce trimitea semne discrete, de undeva de sus, de unde aruncam, arareori si fugitiv, priviri indiferente. Nu percepeam înca, provocarea… Poate o reconsiderare a dimensiunilor kitsch-ului, ce poate uneori ni se limita la brelocul-schelet, la catelul de-cap-miscator, la tricourile cu slogane cretinoide, la blugii cu inimioare pe fese, la cuverturile cu rapirea din serai, si cate si mai câte… Erau dimensiuni ale kitsch-ului ce ne încapeau într-un orizont aflat undeva, în câmpul proxim al privirii, si pe care îl puteam evita printr-o simpla rotire a capului spre o directie inofensiva. Dar iata ca acum kitsch-ul devine monumental, devine atotcuprinzator, devine coplesitor atât prin dimensiunile sale, dar mai ales prin faptul ca vine ca un verdict sau un dat irevocabil, de undeva de sus, cu o forta salbatica, furibunda, a unei lovituri ale unui imens baros, scapat de sub control. Un baros care loveste si apoi se ridica iar…

Scopul demersului meu, materializat prin proiectul „PromoStress va fi atins atunci când, revenind prin locurile în care am adunat aceste imagini, voi constata ca întreg decorul a disparut. Dar ma voi multumi când voi vedea ca undeva, chiar si numai într-un singur loc, cineva, un revoltat al acestui secol, va fi decupat o bucata dreptunghiulara din bannerul care, contrar vointei sale, îi împiedica o posibila privire spre un iluzoriu „mai bine”…

Fotografiile sunt expuse in holul Palatului Administrativ, incepand cu data de 11 mai 2012, iar vernisajul va avea loc cu incepere de la orele 12.00, ocazie cu care sunt invitati sa participe toti amatorii de arta fotografica.Fotografiile vor fi expuse timp de doua saptamani.

Lasati un comentariu