Ministrul Turismului la Satu Mare

• publicat la: 28 mai 2012
Ministrul Turismului la Satu Mare

Ministrul Dezvoltării Regionale si a Turismului, Eduard Helvig s-a aflat sâmbătă 26 mai intr-o vizită de lucru la Satu Mare. Acesta a fost primit sâmbătă dimineaţa la Ardud, de către primarul oraşului, Ovidiu Duma, de ministrul Infrastructurii şi al Transporturilor Ovidiu Silaghi şi de candidaţii la principalele funcţii ale judeţului pentru alegerile din 10 iunie.

In sala de conferinţe a primăriei Eduard Helvig a declarat că doreşte să pună acccentul pe dezvoltarea turismului de nişă si că in fapt comunităţile locale sunt cele care au capacitatea să dezvolte România. După aceea primarul Ardudului i-a inmânat ministrului câteva proiecte care vizează oraşul.

Ministrul a vizitat la plecarea din Ardud cetatea restaurată, unde s-a declarat incântat de cele văzute. Ministrul Dezvoltării Regionale si a Turismului s-a deplasat mai apoi in municipiul Satu Mare unde in sala de şedinţe a Prefecturii a avut o intâlnire cu primarul oraşului Negresti Oaş, Nicoale Bura, care i-am inmânat proiectul Luna Ses. La Luna Ses s-au investit până in prezent 5 milioane de euro si se doreşte finalizarea proiectului până la inceputul sezonului de schi din acest an. Eduard Helvig a precizat că va aloca fonduri doar pentru statiunile turistice cu infrastructură modernă.

De asemenea, Ministrul Dezvoltării Regionale si a Turismului a declarat că săptămâna trecută a avut o intâlnire cu unul dintre consilierii prinţului Charles punctând faptul că prinţul a fost in ultimii ani un promotor mai bun decat românii, pentru munţii Carpaţi. Ultimul punct in vizita de lucru a ministrului a fost Tăşnadul unde acesta a vizitat băile termale. Helvig a preluat si aici câteva proiecte pentru zonă si a declarat că băile termale au o importanţă deosebită in dezvoltarea comunităţii.

sursa tv1sm

Lasati un comentariu