Noaptea Muzeelor in judeţ

• publicat la: 16 mai 2012
Noaptea Muzeelor in judeţ

Muzeele din judeţul Satu Mare se aliniază celor din ţară şi vor organiza si ele Noaptea Muzeelor. Cu prilejul Zilei internaţionale a muzeelor, aniversată la 18 mai şi a Nopţii albe muzeelor din 19 mai,  Muzeul Judeţean Satu Mare organizează o serie de evenimente culturale atractive după următorul program:

Astfel Muzeul de Istorie (B-dul Vasile Lucaciu nr 21) găzduieşte în data de 18 mai 2012, ora 09.00 expoziţia „Cactuşi şi plante suculente„, realizată în colaborare cu Asociaţia Aztekium Satu Mare. La Atelierul Memorial „Aurel Popp” tot în data de 18 mai se va desfăşura seminarul: „Perioada franceză a lui Aurel Popp„, începând cu ora 13.00. Seminarul este realizat în colaborare cu Grupul Şcolar „I.C.Brătianu” Satu Mare.

Evenimentele dedicate Nopţii albe a muzeelor – 19 Mai 2012 vor fi şi mai numeroase. Muzeul de Artă organizează două manifestări: Expoziţia „Muzica de restaurant la mijlocul secolului XX”, începând cu ora 17.00 şi un program de dans de societate, organizat în colaborare cu Loga Dance Satu Mare, începând cu ora 20. De asemenea Muzeul de Artă va fi gazda Teatrului Regina Maria din Oradea, care va prezenta la ora 21.30 spectacolul Biloxi blues, în regia lui Ovidiu Caiţa. O pată de culoare o va constitui prezenţa elevilor voluntari de la Colegiul Naţional Doamna Stanca, care vor însoţi vizitatorii îmbrăcaţi în costume de epocă.

La Muzeul de Istorie se vor desfăşura două evenimente: Concert de muzică uşoară  susţinut de către grupul Inedit la ora 19.00 şi recitalul grupului folk Emilian Onciu începând cu ora 21.00. Ambele formaţii reprezintă Palatul Copiilor Satu Mare, aflate sub îndrumarea profesorului Sorin Berindei.

Programul de vizitare pentru Noaptea Muzeelor este cuprins între orele 17.00-01.00, intrarea fiind liberă.

Un program special de vizitare dedicat Nopţii Muzeelor – 19 Mai are şi Turnul Pompierilor de pe platforma căruia poate fi admirat Sătmarul între orele 15.00-23.00.

Muzeul Orăşenesc Tăşnad vă propune pentru Noaptea Muzeelor o expoziţie de artă plastică realizată de către Vasile, Maria şi Ioana Sabău , vernisajul fiind programat la ora 18.00 şi de asemenea programul special de vizitare, cuprins între orele 17.00 şi 01.00.

Expoziţiile organizate în cadrul Castelului Károlyi din Carei vor putea fi a admirate cu prilejul Nopţii Muzeelor între orele 17.00 şi 01.00.

Comunicat de presă

Lasati un comentariu