Reînvie Aerodromul Satu Mare

• publicat la: 18 mai 2012
Reînvie Aerodromul Satu Mare

Joi, 17 mai 2012, la sediul Aeroclubului Teritorial Satu Mare, Adrian Stef, in calitate de vicepreşedinte al Consiliului Judetean Satu Mare, a organizat un briefing de presă cu prilejul vizitei reprezentantilor Aeroclubului României la Satu Mare.

Au fost prezenţi George Rotaru – directorul Aeroclubului Român, Iana Marina, in calitate de director adjunct al instituţiei, Julien Ocian – comandantul Aerocluburilor din Baia Mare şi Satu Mare şi Costică Chirea – comandant adjunct Aeroclub Satu Mare.

Reprezentantii Aeroclublului Româ au venit la Satu Mare pentru a inspecta starea aeroclubului sătmărean, clădire, anexe, logistica. In deschiderea conferintei, Adrian Stef a declarat  că de-a lungul timpului, rezultatele exceptionale obţinute de sportivii si de tinerii care au imbrăţişat studiul paraşutismului sau al planorismului au demonstrat că la Satu Mare merită să existe un aeroclub funcţional care să poată pregăti sportivii nu doar teoretic. Adrian Stef, vicepresedintele Consiliului Judetean Satu Mare, este iniţiatorul proiectului de reluare a mitingurilor aviatice in Satu Mare.

Anul acesta, in luna august, Sătmarul va găzdui editia cu numărul cinci a Mitingului aviatic.

George Rotaru, directorul Aeroclubului României, a prezentat proiectele ce urmează să prinda aripi la Satu Mare. Din spusele acestuia am aflat faptul că este veche discuţia referitoare la revitalizarea aeroclubului sătmărean.

In prima etapă, se doreşte autorizarea terenului de zbor, proiect realizabil in 1-2 luni, urmând reabilitarea hangarului si a corpului administrativ.

Aeroclubul Satu Mare a fost in ultimii ani intr-o fază de conservare, iar acum reprezentanti aeroclubului au venit aici pentru a evalua lucrările care trebuie făcute, investitiile necesare pentru ca până in luna august când va avea loc Mitingul aviatic, marele show aerian de la Satu Mare, aeroclubul să fie functional. Prioritară este pista.

Astfel, cu sprijinul Ministerului Transporturilor, ordonatorul principal de credit al Aeroclubului României, aeroclubul sătmărean va funcţiona ca unul de sine stătător si nu va mai fi o filială a celui din Baia Mare.

In momentul de faţă, zece tineri sătmăreni sunt printre cursanţii noi care merg la Baia Mare pentru a studia planorismul si alti 12 tineri fac primii lor paşi pentru a descoperi ce inseamnă paraşutismul la Satu Mare.

Cursurile de planorism si paraşutism sunt gratuite pentru tinerii cu vârsta cuprinsă intre 16 şi 23 de ani.

sursa tv1sm

Lasati un comentariu