Serenadă în versuri pe terenul de joacă din Cartierul MV I

• publicat la: 13 mai 2012
Serenadă în versuri pe terenul de joacă din Cartierul MV  I

În cadrul festivalului Carei Bestfest ediţia a doua, sâmbătă seara a avut loc o Serenadă în versuri susţinută de Cenaclul Artis al Bibliotecii Municipale Carei şi Cercul de teatru în limba maghiară al Casei de Cultură Carei. Aceştia au citit câteva poezii de Bacovia în limba română şi  în limba maghiară, din volumul tradus de G. Katona József.

Evenimentul a dorit să ducă spectacolul în mijlocul publicului şi să apropie prin poezie concetăţenii maghiari şi români. Cartea, prin poeziile citite în mijlocul locuitorilor din cartierul amintit, trebuie să se regăsească printre activităţile de relaxare ale oamenilor simpli, altfel nu-şi are rostul. Din când în când recitările au fost întrerupte de cântece compuse pe versuri de poeţi români şi maghiari.

Spre surprinderea noastră – plăcută, evident –  nu au lipsit spectatorii, de la cei mai mici la cei mai mari. Unii dintre ei s-au alăturat corului improvizat ad-hoc ce cânta poezii de Eminescu şi Ady Endre.Datorită lor,evenimentul cultural şi-a atins scopul şi ar fi bine venite si alte asemenea serenade poetice acasă la publicul spectator.

Nicoleta Latiş

Lasati un comentariu