USL Carei şi-a inregistrat candidaţii

• publicat la: 1 mai 2012
USL Carei şi-a inregistrat candidaţii

Marţi, 1 mai, este ultima zi pentru inscrierea candidaţilor la alegerile locale 2012 pentru scrutinul ce va avea loc in data de 10 iunie.

Incepând de ieri,partidele politice din Carei precum şi independenţii s-au deplasat la  Biroul Electoral de Circumscripţie al municipiului Carei pentru a înregistra candidaţii la funcţia de primar şi a depune listele pentru Consiliul Local.

Candidatul USL ,Adrian Bucureştean,şi-a depus azi,1 mai 2012,la ora 12,00,candidatura pentru funcţia de primar al municipiului Carei.

Tot în cursul zilei de astăzi a fost înregistrată şi lista  de candidaţi USL pentru Consiliul Local Carei.

Adrian Bucureştean a fost însoţit de co-preşedintele USL,ing.Ilie Ciută,preşedintele PNL Carei, de Marius Ciucoş,preşedintele TSD Carei,de vicepreşedintele PNL Carei prof.Marius Rusu,de vicepreşedinţii PSD Carei ,prof.Nicolae Moldovan,Mircea Terheş,ing.Sorin Oprea,de membrii ai staff-ului electoral,de consilieri,membrii şi simpatizanti ai celor două partide ce formează alianţa la nivel local.

Preşedintele Biroului Electoral de Circumscripţie al municipiului Carei este Roskopf Hajnalka,jurist la Primăria Satu-Mare,Anca Demian este locţiitor iar Pop Angela şi Sroth Clara sunt membrii.

Doresc să demonstrez şi am convingerea că  se poate administra şi în alt mod acest oraş,oraş pentru care nu pot să am decât sentimentele celui născut şi crescut aici. Lista  depusă de USL îmi dă încredere sporită în reuşita noastră în a reda Careiul careienilor.O listă in care media de vârstă a primilor 10 candidaţi este de 38 de ani.

Consider că la ora actuală careienii nu mai pot fi amăgiţi cu tot felul de basme despre realizări irelevante care nu fac decât să confirme interesul personal şi de grup al actualilor primari.Firme abonate la câştigarea  licitaţiilor,netransparenţa actului de management local,indatorarea oraşului cu peste 6 milioane de euro,tăierea nejustificată a sute de copaci din parc,scoaterea trandafirilor existenţi numai pentru a face posibilă scoaterea de fonduri din puşculiţa oraşului pentru cumpararea altora,la preturi exorbitante ,prin firme de casa ale primarului sunt  aspecte care doresc să devină amintiri .Cetăţenii oraşului nu au fost consultaţi cu privire la aspectul  oraşului in care trăiesc sau dacă au fost consultati in una sau două  ocazii nu s-a ţinut cont de părerea lor.

Imi exprim recunoştinţa pentru toţi cei care mă sprijină pe acest drum:familia mea,precum si noua familie formată din liberali si social-democrati  şi le promit că vor fi mândri de mine.Deşi acum avem doi primari de la UDMR in conditiile in care românii din oraş sunt peste 44%,după ce voi ocupa funcţia de primar in 10 iunie,vă asigur că şi  comunitatea maghiară va avea asigurat scaunul de viceprimar.

Sunt foarte încrezător că, împreună cu echipa de consilieri locali propusă de USL, vom câştiga alegerile din 10 iunie” a declarat, la ieşirea din Biroul Electoral de Circumscripţie, Adrian Bucureştean.

Candidaţii USL sunt oameni integri, întreprinzători care au demonstrat că pot obţine rezultate şi în afara politicii.

Co-presedintele USL Carei,ing.Ilie Ciută,preşedintele PNL Carei, a ţinut să precizeze că ii acordă sprijin necondiţionat candidatului  USL la Primărie,Adrian Bucureştean” o persoană care se implică şi pune suflet in tot ceea ce face” In ce priveşte Consiliul Municipal Carei ,Ilie Ciută a menţionat că „Îmi doresc să fac parte dintr-un Consiliu in care să primeze  interesele cetăţenilor. Pentru mine personal vechiul Consiliu,ca şi executivul de altfel, a fost o dezamăgire. Îmi doresc colaborare, dialog, şi nu interese de grup”.

Preşedintele TSD Carei,dr.ing.Marius Ciucoş este la prima sa candidatură pentru funcţia de consilier local şi este mândru că face parte din tânăra echipă a USL Carei.

Mă bucur că fac parte din această echipă tânără,asemeni candidatului  de primar,Adrian Bucureştean, şi doresc să imi aduc contribuţia la unitatea acestei echipe.Vreau ca   fiul meu ce se va naşte peste trei săptămâni să  trăiască intr-un oraş de care să fie mândru”.


prof. Marius Rusu,consilier PNL si candidat consilier USL

Candidez pentru a continua în cadrul USL proiectele depuse de PNL în actuala legislatură. Pentru egalitatea de şanse a tuturor cetăţenilor oraşului. Pentru a sparge monopolul de clan din Primărie. Pentru a nu mai fi soarta careienilor în mâinile unei singure persoane, să redevină Careiul oraşul trandafirilor.”

jr.Radu Băbălai,candidat  USL

Candidez pentru că vreau să mă implic în rezolvarea problemelor careienilor printre care cele  mai importante sunt: creşterea economică prin atragerea de capital, însănătoşirea climatului de siguranţă publică din municipiu, auditarea transparenţei  banului public în cadrul Primăriei şi sesizarea organelor abilitate în vederea cercetării activităţilor suspecte de inginerie financiară în scopul sifonării banilor publici”.

ec.Ionuţ Oneţ-candidat USL

În primul rând tinereţea mea şi experienţa  celor mai în vârstă ce se completează în echipa de candidaţi a USL-ului pentru Consiliul Local vor fi benefice pentru oraş. Avântul tineresc şi luciditatea  celor mai în vârstă pot face lucruri bune. Vrem să schimbăm imaginea PSD-ului, având iniţiative şi idei pe care le vom propune Consiliului spre aprobare. Împreună, în USL, să demonstrăm că suntem o echipă a careienilor pentru careieni.

Până la această oră şi-au mai depus candidaturile şi celelalte partide parlamentare şi nu numai , atât la funcţia de primar cât şi la cea de consilier.Pentru funcţia de primar au fost înregistrate 5 candidaturi,şi anume Adrian Bucureştean-USL,Eva Konglovits-PPM,Eugen Kovacs-UDMR , Grosu Ioan-PDL si Marcus Emeric-PP-DD.Un număr de 131 de candidaţi sunt înscrişi pentru cele 19 locuri de consilieri,până la această oră.

Liste candidati consilieri

UNPR

Petru Codreanu,Gătină Leon,Ioan Moldovan,Sorin Oneţ,Marian Coneac,Candid Irinel Humă, Viorel Negrea,Diana Sima,Demian Bîc,Ioan Matei,Ioan Torkoly,Voichiţa Ioan,Zeller Cosmin,Gheorghe Sfîra, Zaizon,Vasile Curtean

PDL

Ioan Cobârzan,Ioan Grosu,Eugen Langhaus,Ioan Sorin Racolţa,Marius Belbe,Ramona Maxim, Marcel Cătană,Constantin Goraş,Eleonora Fabian,Barhabas Birta,Gheorghe Bilaţiu, Mihaela Hoha, Teofil Erdei,Adrian F Szilvaşi,Nicoleta Rus ,Bogdan Bîte,Maria Nilgesz,Hotan Lucia

UDMR

Kovacs Jeno,Keizer Ludovic,Beko Tamas,Poosz  Szabolcs,Visnyai Csaba,Hago N, Muller Vasile, Fazakas ,Tempfli Vasile,Venig Gabriela, Csaikos Szabolcs, Roman Adrian.

PPM

Bartha Maria,Konglovits Eva,Laszlofi Csaba,Gindele Eniko,Sarkadi Attila,Hompoth Lehel,Iluţ Arnold,Kopriva Robert,Farkas Bela,Laszlofi Aniko,Reszler Ioan,Magyar Karoly

PCM

Salai Csaba,Kerekes Andrei,Somogyi Toma,Szabo Gabor,Kabai Gabor ,Torok Zoltan,Scheffler Emese

redactia

comentarii

de mihai la 6 mai 2012 - 20:07

@andra

definiti, va rog, „tratament corect si decent” in acceptiunea dumneavoastra.

de mihai la 6 mai 2012 - 20:14

domnule Maries, fiti linistit, toata lumea bine intentionata a putut recepta clar mesajul dumneavoastra si cred ca e convinsa de cele afirmate. puteti fi sigur insa, ca aceia care nu doresc sa inteleaga, ci sunt preocupati de propaganda hungarista, vor mai incerca „turbulente”. dar suntem obisnuiti cu asta de la Trianon incoace.

de mihai la 6 mai 2012 - 20:17

completare la postarea de la 20:01

ba platesc si cei care au pierdut alegerile, dar nu platesc cei care au imprastiat/insusit banii publici. si asta nu cred ca e corect.

de kovacs antal (puha) la 8 mai 2012 - 07:18

Mihai…asa cum stii tu,unu nu stie!!!! imi cer scuze ,dar NUMAI TU AI DREPTATE,EU NU!!!

de blabla la 8 mai 2012 - 07:25

un pas inainte pentru puha.nimic nu se pierde… totul se transforma…daca vrei

de kovacs antal (puha) la 8 mai 2012 - 21:35

@ ascultator! niciodata nu m-am facut de ras cu Papp,nimeni nu s-a facut cu el de ras!!! eu am incredere in Papp! ne cunoastem de cel putin 30 de ani…niciodata nu m-a mintit!!!!

de Crisan la 9 mai 2012 - 05:12

corb la corb nu isi scoate ochii.mai bine ar pune mana sa mai si citeasca daca tot ia banii de consilier si nu sa vina sa faca circ la radio ca sa aiba motiv sa se bage in seama.oricum stim si noi ce si cum asa ca nu tine vrajeala daca acum nu mai sunt asa multi angajati ca sa il voteze.stim ca un vot are de la tine asa ca stai linistit ca nu ti-l ia nimeni.

de ildiko la 9 mai 2012 - 07:57

ptr. pacat …bai ,tu nu stii ca suntem in anul 2012 ?
au trecut 22 de ani de la asa zisa revolutie ….cine a furat atunci …multi sunt prin tari calde …au ramas cei care nu pot fi prinsi ,si oricum aia nu mai vor sa conduca ptr. ca s-a desteptat tugulanu roman ,stie mai mult decat cred unii…

de scriitorudemanuale la 9 mai 2012 - 08:47

tati is ¨ o apa s – un pamant¨

de cosmin la 9 mai 2012 - 09:46

citind listele iti poti da seama ce fel de oameni promoveaza fiecare partid si ce interese au

de ildikou la 9 mai 2012 - 14:09

kred k pe site-ul asta a inceput sa infloreasca floarea de coltz cu denumirea latineasca „campanius electoralis”!?????????????????

de uslist la 9 mai 2012 - 14:23

Parca s-au cam scuturat petalele tulipanului si poate inca nu ati observat.Dar la voi e de inteles ca doar inca mai traiti in vremea grofilor si nu ati observat ca lumea evolueaza.Sa vedem de unde mai pune primarul vostru evazionist banii inapoi pe care i-a luat de la oras sau cu care a bagat orasul in datorii!Rau de tot le merge la tulipani daca ies in fata cu oameni compromisi,evazionisti,care inca nu stiu cum se porneste un calculator nu sa mai si lucreze cu el.Sa vedem unde mai postati dupa ce va pica grofii.

de kovacs antal (puha) la 9 mai 2012 - 18:04

@ uslist tu vorbeste de usl…lasa tu petalele tulipanului!!! eu nu cred ca am scris vre-un rau despre usl sau pnl….daca faci campanie,fa in asa fel incat nu baga pe ceilalti in noroi….tu spune ce stii despre usl si atat!!! nu veni tu cu tulipanu!!!!

@ crisan! nu numai de la mine v-a avea papp vot…inca de la vre-o 4-5 sute de oameni!asa ca ocupati-va de ale voastre !!! slaviti usl-ul si nu bagati pe altii in noroi!!!

de karcsi la 9 mai 2012 - 18:51

parca puha era cu independentu sau nu nai are tinere de minte?acuma se vede cum is astia de …dependenti.poti sa spui orice da nu de tulipan.in noroi voi ati intrat cans ati ales un primar care fura si are datorii.

de Horia Mărieș la 9 mai 2012 - 20:38

Mi-a venit o idee creață.

Ce să ne mai contrazicem și să ne enervăm atât de mult cu referire la primaș?
Îl promovăm, și gata.

Nici nu mai contează ce se va vota la locale la Carei. Poate să iasă și primaș.

Dar pe urmă, îl propunem candidat (de deputat sau de senator) la alegerile parlamentare din toamnă, și-l vom și alege. Cu vot uninominal, numai pentru meritele lui incontestabile, cu tot tacâmul, etc.

Va deveni parlamentar la București (evident din partea UDMR) și va renunța la eventualul) mandat de primaș câștigat la 10 iunie. Că este mai tentant, mult mai prestigios și mult mai bănos să fii senator decât primaș. Sună bine la CV.

Scapă Careiul definitiv el, dar la București va trebui să stea foarte cuminte în banca lui fiindcă altfel este posibil să o ia repede peste țurloaie.
Acolo n-o să aibă nici texte, nici speachuri, nici snoave, poate să doarmă.

În rest, s-auzim numai de bine.

de mihai la 9 mai 2012 - 22:10

puha are dreptate: nu trebuie bagat tulipanul in noroi, fiindca udmr l-a bagat singura acolo, prin modul cum a condus, rezultatele obtinute si oamenii pe care i-a promovat si ii promoveaza.

puha, ce faci tu seamana a CNA. pe cand ne amendezi ca nu scriem cum vrei tu?
asa e, cand ii apuca democratia pe nationalistii din opozitie, vedem ce ar putea face daca mai ajung vreodata la guvernare.

de Luptator la 10 mai 2012 - 01:34

Puha!!! Nu e bine ce faci! Daca esti cu Papp lasa tulipanul din mana. Deci de data asta m-ai suparat. Sa nu ai tu taria sa zici ca UDMRisti(ALO – nu unguri) au facut ce au vrut in ultimii 16 ani.
Puha. I-ti place sau nu…….!!!! Nu e corect sa fie primar si vice maghiar. Asta sfideaza romani.
Beko are salar de „kozel 100 milla”.
Contabila nu are scoli
Si altele si altele…
Ori esti corect si vezi si partea cealalta a paharului ori nu.
Daca tu nu esti, te rog sa nu te astepti ca altii sa fie cu tine.
Si daca nu esti sovin, trebuie sa-ti doresti si tu o schimbare. Iar schimbarea inseamna Bucurestean. Schimbarea inseamna USL!
Nez a tukorbe es mond, hogy hazudok! Beszeld ezt meg magadal te sukar gagio! 🙂

de .... la 11 mai 2012 - 05:24

gasca asta are o coada de topor
oprea dorel, turnatorul de la fostul unio…
asa ca…
dijiaba..dar dijiaba..

de Horia Mărieș la 11 mai 2012 - 08:47

Azi este ziua de 11 mai 2012.

– Asteptam ca domnul Kovacs Antal (Puha) sa se tina de promisiune.

– A inceput oficial campania electorală. Pentru noi, ăștia care vorbim discuții/comentarii pe aici, nu prea conteaza data oficială de început a campaniei.

Nu a contat însă nici pentru alții mult mai oficiali ca noi, pentru jucătorii de pe gazonul cel verde plin cu lalele, ca de exemplu pentru primaș, care și-a început-o cu cel putin o zi înainte, în data de 10 mai 2012, în ziarul lui de casă, prin amabilitatea măzgălitorului de hârtie aservit și plătit din banii primăriei cel cu iz de vin, adică borosizu.

Sub pretextul prezentării listei candidaților la alegerile locale, pe prima pagină a prestigiosului săptămânal „cultural” la articolul „Jeloltek, jeloltlisztak – NAGYKAROLY” tronează fotografia oficială de propagandă electorală a primasului, cu următorul subtext (traducere liberă din limba maghiară):

„Kovacs Jeno, actualul primar și în același timp candidatul organizației UDMR locale la postul de primar. Nu întâmplător: în timp ce în condițiile actualelor schimbări economice (n.a.: citește schimbare = criză) în ultimii ani cei mai mulți primari din țară, și în plus mulți primari din foarte multe alte țări nu au dobândit succese, în timpul ultimului mandat al lui Kovacs Jeno ca primar al orașului, Careiul s-a dezvoltat mai mult ca oricând.”

Așa o fi, no comment, dar să vedem cândva și socoteala exactă precum și destinația banilor cheltuiți pentru această „dezvoltare”. Adică actele, expertiza contabilă transparentă, auditul. Până atunci – ne abținem.

Dacă chestia asta care s-a comis în Nagykaroly es Videke, numărul 19 din 10 mai 2012 nu este campanie electorala mascată, făcută înainte de startul oficial al ei, deci ilegală conform Cf. Art. 61 din Legea 67/2004 republicată, să-mi ziceți mie cuțu.

Citez din Legea 67/2004 completată și republicată:

„Art 61. Campania electorală începe cu 30 de zile înainte de data desfăsurării alegerilor si se încheie în ziua de sambata care preceda data alegerilor, la ora 7,00.”

Să vedem însă ce are de zis la chestia asta, Biroul Electoral de Circumscripție Municipală Carei format din preşedinte Roskopf Hajnalka – jurist la Primăria Satu-Mare, Anca Demian locţiitor, Pop Angela şi Sroth Clara membrii. Cred ca primașul va încasa o amendă din partea Comisiei, fiindcă vina lui este evidentă. O amendă de 10 lei și un cartonaș galben ca avertisment. Atâta tot.

Poate s-a autosesizat B.E.C.M. Carei. Dacă nu a făcut-o din varii motive, sesizăm noi acum Biroul respectiv, prin acest comentariu.

In rest, s-auzim numai de bine, dorim o campanie electorală fructuoasă pentru toți candidații, și ca-ntotdeauna la alegerile locale din Carei, numai cei mai buni să ajungă în fruntea urbei.

de careian la 11 mai 2012 - 17:31

tu vorbesti horica?tu ai inceput-o demult,altii stau cu cronometrul s-o poata incepe,vezi dovada impresionantelor afise care au aparut azi.o singura intrebare as avea ,inteleg de ce bucuresteanu e separat pe afis,(ca doar candideaza de primar baiatu),dar de ce e ciuta prezentat drept consilierul meu? dar ceilalti care fac parte din echipa usl ai cui consilieri ar dori sa fie?ce se intampla cu psd-ul?vad ca ciuta se crede net superior lor din moment ce si-a facut panou separat fara ei.

de puscasu la 11 mai 2012 - 18:57

intr adevar impresionante si mai mult decat elegante si de bun simt ca altfel nu apareau roszmaju cu spini luati de la trandafirii scosi de primar ca sa poata cumpara cica altii de la firma lu csaba de la spatii verzi.acum se vede cine a fost in stare sa isi termine la timp afisele si acum va suparati ca …asa au fost si in consiliu cu pnlisti care aveau lectiile facute totdeauna.de ce nu furati modelul?sau nu puneti mana decat pe comisioane …

de Horia Mărieș la 11 mai 2012 - 19:24

@careian

Am recunoscut în comentariul meu (11 May 2012 – 08:47) de la bun început că vorbesc discuții/comentarii pe teme electorale. Doar că eu fac o anticampanie declarată, nu campanie și nu sunt nici persoană publică oficială sau candidat. Dar nu sunt singurul care vorbește discuții electorale pe aici la Comentarii, același lucru l-a făcut de mult timp și distinsul @careian.

La întrebările legate de afișe nu pot să vă răspund – nu le-am văzut.

de pentru careian la 12 mai 2012 - 03:41

e bine daca observi ce se intampla in jurul tau dar cum se face ca observi numai selectiv adica numai ce iti convine tie?cum de nu ai vazut ca altii au inceput campania inainte de termen,la ziarul lor si la radio,in dispret fata de lege asa cum conduc si orasul.unde ai fost cand au fost taiati copacii,sau cand se aproba constructii numai pentru cei apropiati lor iar pentru altii trebe doi ani ca sa primeasca aprobare?cum nu ai observat ca sefu de la spatii verzi are firma de spatii verzi si asa se invart banii afara din primarie?cum nu ai observat ca si acum avem …colorati …in centrul orasului si fac ce vor ca nici politia nu se baga?cum nu ai observat ca sunt bagati acesti colorati cu acte in casele oamenilor si nimeni nu spune nimic?can vei observa si acestea si multe altele?

de kovacs antal (puha) la 12 mai 2012 - 06:45

atunci sa vedem,kijejapuja?!:)))

de emil la 12 mai 2012 - 09:52

@luptator

Ti-ai gasit! Parca i-ar interesa corectitudinea, cinstea! daca ar fi asa, nu ar face ce au facut!

de Anonimus (ca nu-i imoral sa fi anonim) la 12 mai 2012 - 22:10

Astept prietene Puha sa iesi pe fata. Si iti promit ca dupa ce iesi si spui pe fata in cine crezi, te sun eu personal si ma prezint.
Drept voi sta in fata ta si ma voi uita in ochii tai. Barat.

de Karla la 13 mai 2012 - 09:24

Cum am citit listele am vazut ca nu este nici o schimbare pe care sa ne dea cei care acum conduc orasul.Numai oameni care sunt apropiati de primar cum este vecinul sau sau contabiliu de la firma sau directorul levente din primarie.saracu keizer tot pe locul doi a ramas ca sa faca munca de jos cu tzig… si sa mai poate prinde un scaun sub primaru.si la popa au mers cu banii multi ca sa puna stampila pe ei ca pentru ei numai asta intereseaza.ei sa aiba cat mai multi bani si noi tot asa rau traim si mai departe.

de lia la 17 mai 2012 - 12:22

STITI CE MA INTREB/ DE UNDE AU OAMENII ASTIA ATATA TUPEU ? SA STII SI SA SIMTI ALATURI DE CETATENII ACESTEI TARI CE-AU FACUT BOC SI AI LUI 3 ANI DE ZILE SI ….TOTUSI SA CANDIDEZI PE LISTELE PDL-ULUI…TUPEUL VINE DE LA UDREA ,HOARA ,ANASTASE ,VISAN ,TOADER si mai ales BOOOCCC CEL NECONSTITUTIONAL .APROPO ,OARE STIU CEI DE MAI SUS CATE LEGI NECONSTITUTIONALE A DAT SEFUL LOR CEL mic PE CAND ERA SEFUL GUVERNULUI/ sau doar banii vorbesc .

de mara la 17 mai 2012 - 12:27

stiti ce-am observat?sunt ff multi oameni valorosi ,buni oameni de afaceri ,dar nu candideaza niciunde ….e plin de ofiteri pensionari ,de medici care nu au demonstrat calitati de administratori…vai si vai lume !

de mara la 17 mai 2012 - 12:28

noroc ca mai e un domn CIUTA pe acolo si ….

de Lael Collozo la 3 iunie 2017 - 16:28

Uite ca am ajuns acesta pagina web despre USL Carei şi-a inregistrat candidaţii ,
cautand despre maramu. Acum ce sa zic ca faci treaba super.
poate vrei sa vizitezi si saitul http://cazare-maramures.net un site despre maramureseni.
Mult succes

Lasati un comentariu