USL şi-a prezentat candidaţii pentru Primăria Carei şi Consiliul Judeţean

• publicat la: 26 mai 2012
USL şi-a prezentat candidaţii pentru Primăria Carei şi Consiliul Judeţean

Lansarea candidaţilor USL Carei a avut loc in cadrul unui spectacol reuşit susţinut de interpreţi şi  formaţii artistice locale dar şi de invitaţi ai cântecului popular.

Vineri 25 mai,intr-un cadru festiv, USL  Carei şi-a prezentat în mod oficial candidatul pentru funcţia de primar,în persoana careieanului  Adrian Bucureştean,dar şi  candidaţii pentru Consiliul Local şi pentru cel  Judeţean.

Evenimentul a avut loc pe platoul din faţa Monumentului Ostaşului Român,incepând cu ora 18,00 in prezenţa a numerosi susţinători  şi simpatizanţi entuziaşti.Tineri imbrăcaţi in tricouri cu însemnele alianţei au impărţit celor de faţă steguleţe albe cu sigla USL dar şi baloane colorate cu aceleaşi însemne.

La manifestare au participat reprezentanţi de marcă ai celor două partide ,PNL şi PSD care formează această uniune la nivel judeţean.Au fost prezenţi Ministrul Transporturilor şi Infrastructurii  Ovidiu Silaghi, preşedintele organizaţiei municipale Satu Mare a PNL,senatorul şi presedinte al PSD judeţean, Valer Marian, deputaţii Viorel Buda (PNL) şi Gheorghe Ciocan (PSD) , Adrian Stef, candidat USL la preşedinţia Consiliului Judetean (CJ), vicepreşedintele Organizatiei judeţene a PSD, Mircea Govor, academician Virgil Enătescu,Dorina Grunfeld,preşedinta OFL Satu Mare şi Ana Maria Maruşca, vicepreşedinta OFL SM,Paula Mare,preşedinta OFSD Satu Mare,Ioan Mircea Ardelean,directorul Bibliotecii Judeţene,precum şi alţi membri ai PNL şi PSD  Satu Mare.

Prezentatorii Alexandra Catargiu şi Marius Chiş au invitat pentru inceput in scenă interpreţi şi formaţii ale Centrului Cultural Carei (solistele Gabor Tania,Vitez Julia şi Naghi Anita,pregătite de Szücs Józsi şi Magic Dance,instructor Raluca Păvăluc) şi echipa de dans irlandez din Tăşnad,Celtic Fire,instructor Anca Erdei.

Candidaţii pentru Consiliul Local au fost prezentaţi rând pe rând de cei doi prezentatori ,in aplauzele  spectatorilor.Au urcat pe scenă,Ilie Ciută, 50 ani, inginer (3 mandate de consilier), Marius Ciucoş, 32 de ani, dr. inginer in agronomie, Marius Rusu, 32 de ani, profesor (două mandate de consilier), Ioan Oneţ, 28 de ani, economist, Marcel Păuşan, 43 de ani, jurist, Dan Gabriel Bontea, 40 de ani, inginer, Nicolae Dorel Moldovan, 47 de ani,profesor

Petru Sorin Pop, 32 de ani, jurist, Ioana Cicu, 66 de ani, profesor pensionar, Radu Marcel Băbălai, 56 de ani, jurist, Pinter Jozsef, 48 de ani, licenţiat in administraţie publică, Ioan Augustin Crişan 56 de ani, inginer, Carmen Todea, 51 de ani, inginer chimist, Silviu Vasile Marian, 64 de ani, medic specialist ORL, Petru Nica, 61 de ani, inginer, Vasile Sorin Oprea, 48 de ani, inginer, Vasile Menţiu, 51 de ani, inginer, Mircea Ioan Silaghi, 24 de ani, operator calculator, Andrei Abrudean, 39 de ani, inginer agronom, Ioana Lavinia Lazăr, 25 de ani, profesoară, Daniela Pop, 60 de ani, invăţătoare pensionară şi Mircea Gh. Terheş, 45 de ani, inginer mecanic agricol.

Ilie Ciută a deschis seria alocuţiunilor prin mulţumiri adresate tuturor celor ce  sunt alături de această alianţă.

Vă multumesc că sunteti alături de noi,avem nevoie de dvs si numai cu ajutorul dvs putem face schimbarea.Cred că  anul 2012 va fi anul victoriei şi al schimbării.Imi doresc mai mult respect faţă de cetăţenii acestui oras,imi doresc colaborare si eficienţă.Nu mai vreau aroganţă ,licitaţii trucate şi interese de grup !  În  10 iunie să iesim cu toţii la vot şi să arătăm că împreună putem aduce schimbarea  in acest oraş.Vă mulţumesc şi vă respect.”

A urmat apoi Rodica Maxi,preşedinta OFSD Carei şi candidat la Consiliul Judeţean din partea USL.

Uniunea Social Liberală vine in faţa dumneavoastră cu o echipă tânără, dornică de a demonstra de ce este capabilă.Prin votul dvs. din 10 iunie puteţi certifica victoria aceastei echipe care va aduce schimbarea pe care ne-o dorim cu toţii.Echipa USL  Carei este o echipă unită şi trebuie să fiţi conştienţi că este cea mai bună alegere pe care dvs. o puteţi face deoarece avem candidaţi  cu o pregătire profesională adecvată in variate domenii.

Vă aşteptăm in data de 10 iunie la vot,să votaţi echipa câştigătoare –echipa USL ,Poziţia 2 pe Buletinul de vot atât  la Primar, Consiliul Local , Consiliul Judeţean  cât şi la Preşedenţia  Consiliului Judeţean.Nu uitaţi că fiecare vot contează”.

Adrian Bucurestean,candidatul USL la funcţia de primar a  expus câteva dintre obiectivele cuprinse in programul său electoral,intr-un discurs bilingv.

Vă mulţumesc că sunteţi alături de mine in această zi. Numeroasa prezenţă demonstrează  că Acum e momentul schimbării.

Aduc mulţumiri pentru susţinere   familiei mele, echipei pe care o vedeţi acum alături de mine şi care mă susţine necondiţionat,dar şi celor datorită cărora a fost posibilă realizarea acestui frumos spectacol artistic. Fac parte dintr-o echipă  care denotă hotărâre, forţă si unitate ! Ne-am lăsat orgoliile la o parte cu maturitate şi ne-am unit pentru a rezolva problemele  acestui
municipiu.

Din păcate,in ultimele două decenii municipiul nostru este condus de aceeaşi culoare politică ce stă cu spatele la cetăţenii plătitori de taxe si impozite şi refuză să comunice  cu ei,ducând o politică  ce sfidează orice normă a bunului simţ. Din acest oraş pleacă tinerii şi nu se mai intorc deoarece nu au perspective pentru un trai decent. Din acest oraş pleacă  medicii iar noi suntem nevoiţi  să apelăm la alţii. Doresc locuri de muncă bine plătite,reabilitarea termică a blocurilor,doresc să avem economate pentru pensionari şi pentru cei defavorizaţi,doresc un teatru de vară în loc de manej în plin centru,doresc să rezolvăm problema câinilor vagabonzi.Tot ce s-a făcut in ultimii ani a contribuit la stagnarea oraşului,la distrugerea unor simboluri ale locuitorilor săi,la impovărarea noastră cu imprumuturi uriaşe care duc la creşterea nejustificata a taxelor,in curând.

Nevoia de schimbare este evidentă, este nevoie de o gândire modernă,europeană.Schimbarea inseamnă:transparenţă in cheltuirea banului public,dialog permanent cu cetăţenii,eliminarea licitaţiilor trucate.

Schimbarea  a inceput deja. Avem un nou guvern. Acest lucru a fost posibil deoarece oamenii şi-au unit forţele si au cerut o altă conducere.Si un alt mod de a  cârmui această ţară. Cred că după 22 de ani de la Revolutie votul etnic nu mai reprezintă modalitatea de alegere a celor ce reprezintă interesele unui intreg oraş. Ceea ce poate nu ştiţi despre mine este faptul că sunt vorbitor şi de  limbă maghiară datorită familiei mixte din care provin.

Vă mulţumesc că sunteţi azi aici intr-un număr atât de mare şi vă aştept in număr şi mai mare pe 10 iunie pentru a ne bucura impreună de schimbarea in bine a vieţilor noastre!

Împreună vom reuşi să câştigăm deoarece impreună suntem o forţă !”


Adrian Stef,candidatul USL pentru preşedinţia Consiliului Judeţean,a afirmat că” ne-am săturat de guvernarea UDMR-PDL care  a tăiat pensiile şi a micşorat salariile şi a indreptat tinerii noştri spre ţări străine în căutarea unui trai mai bun.


Ne propunem să sporim locurile  de muncă în judeţ, prin atragerea investitorilor, pentru a-i readuce acasă pe cei  plecaţi la muncă în străinătate, respectiv pentru a-i ţine acasă pe tinerii sătmăreni. De asemenea,vom  ajuta  fermierii să acceseze fonduri europene, vom  investi  în învăţământ, vom sprijini mediul de afaceri, vom  reabilita drumurile judeţene.

E nevoie să votăm USL pentru toate acestea ,atât pe plan local cât şi judeţean pentru că numai aşa ne putea acorda sprijin unul altuia şi ne vom putea indeplini obiectivele propuse”.

Şi Ministrul Ovidiu Silaghi a rostit un discurs bilingv,de susţinere a candidaţilor USL Carei ,promiţând că va face tot ce-i stă in putinţă  pentru a finaliza lucrările incepute la diverse obiective din  judeţul nostru,dintre care şi centura de ocolire a Careiului,lucrare pe care a inspectat-o cu puţin timp inainte de incepera acestui eveniment.

Acesta a  mai precizat că noul Guvern a trecut deja la repararea unor abuzuri flagrante ale celor ce au cârmuit în ultimii patru ani.

Senatorul Valer Marian a adresat o invitaţie tuturor celor prezenţi,indemnându-i să nu lipsească de la urne pe 10 iunie,deoarece absenteismul electoral inseamnă stagnare in toate domeniile vieţii sociale.

A doua parte a spectacolului a fost dedicată muzicii şi dansului popular,cu concursul Ansamblului Ceatăra,al solistei locale Mădălina Someşan,acompaniată de Călin Raţ şi al  îndrăgitului interpret Petrică Mureşan.

Atmosfera de bună dispoziţie şi optimism de pe tot parcursul desfăşurării lansării candidaţilor USL Carei s-a concretizat la final intr-o horă a bucuriei,pe acorsurile cântecelor interpretate de Petrică Mureşan,horă in care s-au incins deopotrivă candidaţi şi alegători.

redacţia

comentarii

de Horia Mărieș la 31 mai 2012 - 17:27

Scuze, sunt nevoit să fac cel putin o erată: Rog a se citi TRANSPARENȚĂ.

de qed la 31 mai 2012 - 18:17

de acord cu argumentele dvs d-le horia,dar din moment ce consilierii udemereului mereu voteaza in grup,ce conteaza ce zic ceilalti consilieri din celelalte partide. asa pentru documentare, si ca sa afle careienii care ce a votat da, intr-adevar,ar trebui procedat ca si la Nyirbator, dar strict practic ce beneficii ar avea aceasta documentare? adica ar schimba intr-un fel decizia finala in cazul proiectului X? cumva ar trebui modificate ponderile fiecarui partid,nu se poate sa ai consilieri care sa voteze si votul lor sa nu conteze decat la impresia artistica „vedeti careieni,eu am votat,dar ei au fost mai multi si…„. ar trebui sa existe un consiliu care sa analizeze proiectele si decizia sa nu fie doar in mana consilierilor majoritari. asa s-ar imputina suspiciunile si acuzele.
in ceea ce priveste dovezile cum ca sunt mana in mana, nu sunt EI prosti sa lase dovezi. dar vorba lui mircea badea, e ‘noaptea mintii’ sa nu vezi lucrurile astea. poate gresesc,timpul o va demonstra.

de qed la 31 mai 2012 - 18:17

nu horia, ci Horia……

de Buletin de Carei la 31 mai 2012 - 19:15

@ qed
Pentru o persoana care acum posteaza din Franta si in urma cu o ora din Germania,e bine ca sunteti la curent cu problemele careienilor.Poate reusiti sa ne explicati si care este motivul injuraturilor si obscenitatilor pe care le postati ca adresa de mail.Multumim.

de Horia Mărieș la 31 mai 2012 - 19:20

@qed

„dar strict practic ce beneficii ar avea aceasta documentare? adica ar schimba intr-un fel decizia finala in cazul proiectului X?”

Intrebarea Dvs are din nou miez. Răspunsul meu este un simplu – NU.

Asa este jocul, asa se împart cărțile în democrație încă din vremea Greciei Antice, fiindcă dacă nu reușeste să convingă majoritatea prin argumente solide, minoritatea trebuie in final să se supună votului majorității.

Noţiunea de democraţie care a apărut în Grecia Antică a fost alăturată unor concepte ca egalitatea tuturor în faţa legilor, liberatea, egalitatea puterii, libertate egală de exprimare, considerându-se că doar democraţia ar putea să le realizeze pe toate, celelalte forme de guvernământ având chiar mai multe defecte.

Eu unul n-am ce să schimb din toate cele scrise mai sus, așa cum nu am cum să dreg nici eventualele imperfecțiuni (și sunt probabil destule) ale modului în care se aplică principiile de bază ale democrației în societatea românească.

Șansa opoziției (a minorității, indiferent din ce parte a spectrului politic face parte) pentru ca poziția ei să fie însușită de o majoritate pe care o considerăm apriori corectă din pdvd a comportamentului politic, este doar invocarea în discuții/dispute a unor argumente logice, bine fundamentate și bine documentate, și – în cazul ideal, și dacă se și poate acest lucru – imbatabile, care nu pot fi cotrazice de către majoritarii onești.

Dacă în schimb majoritatea nu are în comportament politic corect sau dacă nu este onestă – interesele ei fiind legate mai mult de interesele clasei/ grupului/clanului privilegiat de care aparține, interese inguste pe care doreste prin orice mijloc sa le conserve, și nu de interesele comunității, de interesele plebei; atunci este posibil ca minoritatea să aibă o mare problemă – uneori de nerezolvat.

Cam asa cred eu (dar asta este doar o supozitie de a mea) ca s-au petrecut in general lucrurile la sedintele C.L. al Primariei Municipiului Carei.

de oti la 31 mai 2012 - 19:27

postacii udmrului au iesit la ..scrisuri… ca primaru nostru zace si nu stie la calculator… magas ez neki….ridicatu de penz e sportul preferat.

de qed la 31 mai 2012 - 20:48

imi pare bine ca ganditi asa d-le Horia, si in mare parte au acoperire spusele dvs. e greu sa se gaseasca o solutie pentru acest lucru, dar poate desfiintarea partidelor ar fi benefica democratiei. daca nu am avea udmr, usl, pdl, ppdd, poate ca niste oameni competenti, care ar castiga posturile de primar respectiv consilieri pe baza unor teste de competenta, si nu pe baza votului locuitorilor ar fi mai utili. eu sincer nu vad rostul partidelor in democratia pe care o traim. adica avem atatea exemple concrete: psd si pnl au doctrine diferite teoretic, si totusi se aliaza. udmr cu pdl iar se aliaza. alegerile, partidele si votul sunt o vrajeala si o amagire a locuitorilor, o farsa prin care ies la conducere oameni alesi pe baza optiunii votantilor, nu pe baza competentei lor. totodata, in timpul activitatii primarului/consilierilor, proiectele devin obiectul adversitatilor dintre partide si nu al dezvoltarii localitatii sau a dorintei de a face bine in general. alta idee gresita a democratiei acesteia pare sa fie si faptul ca votantii aleg conducatorii pe timp de 4 ani. pai asta inseamna ca ala care iese, poate sa isi faca de cap 4 ani minim. de ce nu se introduce un regulament strict de verificare a realizarilor conducatorilor spre exemplu odata la 6 luni? n-ai facut treaba, bine pa!, sa vina urmatorii la examenul de competenta, aia care trec sa ia conducerea, peste 6 luni iar evaluare si tot asa. va zic eu: nu se vrea pentru ca au oamenii posturi caldute pe acolo. nu e vorba de partide, nu e vorba de realizari/proiecte, e vorba de cascavalul pe care se bat. un sistem de genul asta nu e dorit cred de nici un partid domnule Horia,pentru ca ar deranja!!!! o seara buna!

de Horia Mărieș la 1 iunie 2012 - 03:54

@qed

Nu pot să vă contrazic atunci când scrieți „eu sincer nu văd rostul partidelor în democrația pe care o trăim”, dar nici soluție practică, alternativă, sau una mai bună la actualul sistem pluripartinic nu am.

Asta avem, asta iubim, spuse Adam uitându-se la Eva.

Doar ca să vorbesc discuții aș simplifica lucrurile până la absurd.

Pe mine unul nu mă interesează de loc reprezentantul cărui partid conduce o urbe, de ce naționalitate sau de ce etnie este (poate să fie român, maghiar, șvab, rrom, evreu, etc. – asta ca să mă refer doar la Carei) numai să fie:
1. – onest (să nu fie furăcios) , 2. – bun profesionist, cu o pregătire solidă în meseria lui de bază, 3. – bun gospodar,să aibă grijă de curtea urbei ca și cum ar avea grijă de curtea lui, 4. – cu spirit anteprenorial, bun om de afaceri, bun finanțist (puțin șmecher, dar în sensul bun al cuvîntului, – adică să nu fioe fraier, să nu-l păcălească orice excroc de doi bani) și care să aibă mare grijă de banii comunității, 5. – să aibă o viziune corectă asupra viitorului – a modului de dezvoltare al urbei, 6. – să nu fie un autocrat, adică să țină cont și de părerea celorlalți sau de părerea minorității, 7. – să fie tolerant față de cei care nu sunt neapărat de acord cu părerile, cu viziunea lui despre viață, 8. – să fie serios, responsabil, cu capul pe umeri, nu un terchea-berchea pus numai pe căpătuilă, 9. – să aibă neapărat cei 7 ani de acasă, să știe să se poarte în societate, fiindcă el este cel care urcă pe scenă, el se află mai mereu sub lumina reflectoarelor, el reprezintă comunitatea în majoritatea evenimentelor vizibile și eu unul nu accept și nu vreau să mă facă de rușine, 10. – să fie „credincios”, indiferent de comunitatea religioasă căreia îi aparține, adică să respecte unele preceptele de bază și străvechi ale umanității, dar poate fi și ateu dacă are principii de viață sănătoase. N-am vrut să scriu un decalog, astea mi-au venit la repezeală în minte, dar toate astea se pot rezuma prin SĂ FIE OM DE ISPRAVĂ.

In paranteză fie spus, am urmărit aseară la ora 18 ora RO, live pe TV1 Satu Mare o dezbatere electorală. Prima dată când îl văd/ascult pe jenoke. Ar fi foarte multe de spus, de comentat pe tema asta, mă limitez doar la o singură părere ca să nu-mi ridic 55% din locuitorii Careiului în cap: jenoke este cât se poate de penibil, se vede de la o poștă că nu s-a lipit de el nici măcar un pic de poleială de când se învârte în cercurile cele mai suspuse, in high life, a rămas tot paisanul care plecat acum cca 40 de ani în lume din satul lui natal. N-a asimilat absolut nimic. Se pare că omul chiar nu mai poate, astea sunt limitele lui și este clar că nici nu mai trebuie forțat fiindcă asta i-ar dăuna profund.
Poate face, Doamne ferește, batem în lemn, apoplexie, sau atac celebral, dacă-l provoci puțin la un schimb civilizat de păreri. I se umflă venele la frunte.

de Istvan la 1 iunie 2012 - 04:48

Vorbele goale nu tin de foame si de locuri de munca sau de invatamant nepolitizat si nemaghiarizat.In Carei stim cine ce poate sai ce face.Listele candidatilor sunt publice si numele de pe ele sunt fete cunoscute noua.Filozofiile celor care deturneaza esenta problemei nu prind la careieni.Omul si oamenii conteaza acum nu istoricul partidelor. Sa candidezi pentru primar si sa ai retinere din salar de 4 ani pentru datorii neplatite e culmea nesimtirii iar daca mai punem la socoteala si punerea pe liste de consilieri a vecinului si contabilului de la firma de mobila avem tabloul complet a ceea ce a devenit UDMRul sub Jeno.

de parinte-ingrijoat la 1 iunie 2012 - 05:42

totusi ce va fi cu Bac ul ?

de Horia Mărieș la 1 iunie 2012 - 06:37

@parinte-ingrijoat la 1 June 2012 – 05:42

Se rezolvă pozitiv și grija Dvs cu Bac_ul, că doar s-a rezolvat întotdeauna.

Nu mai fiți atât de îngrijorat, relax, duceți mai bine copilul la concursul de pescuit, vineri 1 iunie, orele 14-17 la Lacul Ianculești, că tot e Ziua Copilului iar balta e plină ochi de pește (2,3 tone) și de consilierii UDMR, fiindcă acum este în proprietatea/folosința exclusivă a Nagykárolyi önkormányzat.

http://nagykaroly.szatmar.ro/Horgaszverseny_a_varosi_tonal/hirek/39558

de parintele la 1 iunie 2012 - 11:15

Ce dreptate ai acolo merg
si profii candidaci, sa pregateasca elevii la BAC!
apropo:
Promovabilitatea la sesiunea bacalaureatului pentru participanţii la olimpiade şi competiţii internaţionale este, potrivit ultimei centralizări, de 34,2%, înainte de soluţionarea contestaţiilor, a declarat joi seară, Stelian Fedorca, secretar de stat în Ministerul Educaţiei.

de ciolanistu'declarat la 1 iunie 2012 - 11:18

ciolanu ciolanu ciolanu
este esenta luptei politice
nu un prapadit de bac !

de sinceru' la 1 iunie 2012 - 11:28

jeno-bacsi e ciolanist declarat cunoscut, nu este pericol, creaza locuri de munca
astia care se dau corecti cinstiti drepti sint cu adevarat
pericolul, ei sint „LUPII TINERI” SI LE E O FOAME……..
abia ateapta ca sa sfisie ……

de aurel la 1 iunie 2012 - 13:33

ciolanistu sincer sa fie ginerica ciolanistului sef ? cel angajat pe 30 de milioane din prima la primarie ? sau fecioru care la douazeci si ceva de ani face fabrica daca tata nu are oricum nici casa pe numele lui numa citatii la procesele cu firmele falimentare si cu datoriile la buget? la emisiunea de joi se jura ca nu stie cine a pus reclama electorala in friss si nci nu stia cine a putut sa scrie neadevarurile din ea. curat murdar nu alta.

de Horia Mărieș la 1 iunie 2012 - 13:51

@aurel

Reclama electorală de care s-a vorbit la emisiunea de joi, 31 mai ora 18, TV1 SATU MARE, a apărut în versiunea .pdf a ziarului Gazeta de Nord-Vest, Miercuri, 30 mai 2012, Anul XXIII, Nr. 6587, la pagina 10.

Textul lui jenoke, de care că el s-a dezis, de care s-a scuturat ca de purici, de care zicea că nu știe de fel, că habar n-are de el, că cică l-au pus acolo „unii” (răuvoitori?), sună exact așa: „Am creat aproape 1000 de noi locuri de muncă”. Textul este în limba română.

de deacum hotarat la 3 iunie 2012 - 04:39

singura formatiune din oras care sta in fata careienilor si se prezinta la scena deschisa. de ce nu au avut acest curaj si bun simt si tulipanosii ?noi suntem buni numai la platit impozitele pentru ca ei sa le bage in buzunarul lor ?au iesit cu tone de bogracs pentru muritorii de rand ca vanghelie cu micii da ei nu au avut curaj sa dea ochii cu lumea .unde sunt celilalti candidati care se inghesuie pe liste si stau ascunsi sa nu ii vada cumva lumea si sa ii cunoasca ?

de vot usl la 3 iunie 2012 - 06:26

imi plac clipurile de la filmul saptamanii. oameni care au curajul si nu se ascund dupa csehi la fel ca in clipurile de la inceputul emisiunii dezbatere de la samtel. se mai intalneste csehu cu bulibasa de carei? era tare interesat de o intalnire de parca nu ii ajung a lui.la kalasanti a adus toata trupa de la satumare da a uitat sa iil ia pe jidou care mai spera ca wieman il ajuta.

de gyuri la 3 iunie 2012 - 19:14

si tulipanilorlea fost rusine de lista rusinii famigliei udmru si au avut lansare ascunsi in castelul grofilor cu lacat pe usa asa cum fac si la primarie pentru careieni da poate ca ar fi bine sa si ramana acolo inchisi sa mai respiram si noi

Lasati un comentariu