A început BAC-ul

• publicat la: 11 iunie 2012
A început BAC-ul

Peste 340.000 de elevi au intrat, astăzi, în febra examenelor de Bacalaureat, care a început cu proba orală la limba şi literatura română.

Anul acesta, s-au înscris la sesiunea din iunie-iulie cu peste 65% mai mult față de anul trecut, o cifră record datorată rezultatelor dezastruoase din 2011, când nici măcar jumătate dintre candidați nu au reușit să promoveze examenul maturității. Situația ar putea să se repete și de data aceasta, dacă e să ne luăm după notele îngrijorător de mici de la simulări, dar și de la -bacalaureatul olimpicilor-, unde rata promovabilității a fost de numai 35%. Potrivit pronosticurilor făcute de profesori însă, cel puțin la probele orale, toți elevii ar trebui să treacă cu brio.

Despre dificultatea redusă a primelor probe de bacalaureat vorbesc și reprezentanții ministerului Educației, care admit că oralul nu ridică mari probleme în privința supravegherii. Totuși, pentru a preveni eventualele tentative de fraudă, inspectorii din toată țara au fost instruiți să efectueze controale regulate la toate liceele și să aplice sancțiuni dure în cazul elevilor prinși copiind. Bacalaureatul din acest an iese din tiparul examenelor matinale. Elevii au intrat la probele orale de limba română la ora 12.00, cu trei ore mai târziu față de seriile trecute, din cauza desfășurării alegerilor locale.

Cu emotii in suflete si bine pregatiti elevii de la Colegiul National Mihai Eminescu ne-au declarat la iesirea din salile de examen ca au stiut si proba a fost usoara sau cel putin asta este parerea lor. Probele orale durează până pe 27 iunie, când copiilor li se vor evalua competențele lingvistice într-o limbă străină.

Lasati un comentariu