Accident de microbuz pe o autostradă din Ungaria: patru români au murit

• publicat la: 23 iunie 2012
Accident de microbuz pe o autostradă din Ungaria: patru români au murit

Patru pasageri care se aflau intr-un microbuz românesc au murit, in noaptea de vineri spre sâmbătă, dupa ce masina s-a ciocnit de un camion, pe autostrada M1 din nordul Ungaria.

Potrivit Realitatea TV, in microbuz se aflau nouă persoane, patru dintre ele fiind transportate in stare gravă la spital.

Accidentul s-a produs când microbuzul a lovit un autocamion tot cu numere de inmatriculare românesti, care stationa pe banda de refugiu, la Babolna, in jurul orei 03.00, a declarat Gabriella Leber, din cadrul politiei regionale din Komarom-Esztergom.

Ovidiu Dranga, purtator de cuvant al MAE, a precizat, pentru Realitatea TV, ca ambasada Romaniei la Budapesta a fost informata de accidentul petrecut in dreptul kilometrului 93 al autostrazii M1.

„Patru dintre pasagerii microbuzului au decedat, trei pe loc, al patrulea la spital. Soferul camionului este, de asemenea, internat in spital. Un consul din partea ambasadei noastre la Budapesta s-a deplasat la fata locului, dar si la spital”, a spus oficialul.

Trei dintre pasagerii raniti se afla in Spitalul din Tatabanya, doi dintre ei avand rani grave, iar un alt pasager se afla in Spitalul din Gyor. Soferul camionului a suferit rani usoare.

Anul trecut, in octombrie, un tir care venea din România a izbit in plin un microbuz cu romani care veneau din Spania. Accidentul a avut loc tot pe o autostrada, intre Mako si Budapesta, si 14 oameni si-au pierdut viata.

sursa ziare.com

Lasati un comentariu