Caisele menţin frumuseţea pielii

• publicat la: 24 June 2012
Caisele menţin frumuseţea pielii

Caisele sunt fructe gustoase, dar foarte putini stiu cat sunt de sanatoase. Ajuta la combaterea anemiei, intaresc imunitatea, au efect tonic, regleaza sistemul nervos, distrug celulele canceroase si mentin frumusetea tenului.

Un singur fruct asigura organismului cam 50% din necesarul zilnic de provitamina A. Sunt o sursa excelenta de vitamina A, C, B1, B2, de fier, calciu si fibre alimentare, fosfor, potasiu si magneziu.

Betacarotenul din compozitie, cel care le da si culoarea galben-portocalie, ajuta la mentinerea sanatatii ochilor, intretine memoria, previne aparitia unor tipuri de cancer, mai ales a celui de piele, ajuta la regenerarea nervilor si a tesuturilor.

Fierul combate anemia si ajuta la mentinerea unei danturi sanatoase si a unui sistem osos puternic. Caisele regleaza apetitul si alunga depresia.

Celuloza si peptina din compozitie le recomanda in tratarea constipatiilor usoare. Consummate inainte de masa sau chiar dimineata, pe stomacul gol, caisele contribuie la imbunatatirea digestiei. Caisele sunt recomandate si copiilor foarte mici, chiar de la varsta de opt luni.

Se poate face o cura de doua saptamani, timp in care zilnic se poate consuma de la o jumatate de kg pana la un kg de caise proaspete, neprelucrate termic, ca sa nu se piarda din proprietati. Cura de caise se recomanda pentru combaterea starilor de oboseala, stres, astenie, depresie. Continutul mare de nutrienti revigoreaza trupul si invioreaza spiritual.

Calciul, fierul si apa din compozitia caiselor contribuie la evitarea starilor de rau si a diferitelor dezechilibre care se produc in organism, mai ales vara, din cauza caldurii excesive. Eterii prezenti in coaja caiselor cresc rezistenta creierului la efort, la temperaturi ridicate si impiedica aparitia lesinului in zilele caniculare.

Sucul natural de caise proaspete, preparat acasa, ajuta la scaderea febrei si la vindecarea unor boli de piele sau arsuri la nivelul epidermei. Se pot consuma unul-doua pahare pe zi si in caz de digestie lenesa. Pentru ca sunt foarte sarace in calorii, caisele pot fi consummate, fara rezerve, si de persoanele care tin cura de slabire.

In compozitia caiselor se gaseste o substanta numita amigdalina care are un rol important in lupta impotriva cancerului si previne cu succes aparitia acestei boli prin eliminarea celulelor canceroase.

Amigdalina e cunoscuta de mii de ani in China, Egipt, Grecia si Roma Antica, fiind extrasa din migdalele amare si tot de atunci folosita in tratarea unor tumori ale pielii.

Uleiul obtinut din samburii de caise are proprietati curative excelente si se bucura de o larga utilizare in cosmetica. Produsele cosmetice obtinute din acest fruct refac tesuturile, hidrateaza si revitalizeaza pielea.

sursa ziare.com

Lasati un comentariu