Ce sumă putem împrumuta prin credite de nevoi personale fără garanţii

• publicat la: 12 iunie 2012
Ce sumă putem împrumuta prin credite de nevoi personale fără garanţii

Cele mai accesate credite din portofoliul bancilor sunt creditele de nevoi personale, pentru care nu trebuie prezentate garantii imobiliare.

Deoarece sunt usor de accesat de catre clienti, iar unele banci se lauda ca acorda un credit nevoi personale in maxim 24 ore de la prezentarea documentatiei de credit, majoritatea romanilor platesc lunar rate pentru un asemenea imprumut. In plus, fata de imprumuturile ipotecare pentru care trebuie sa veniti cu o garantie imobiliara, care nu este disponibila sau nu dorim sa ne ipotecam casa in care locuim, pentru acest credit avem nevoie doar de adeverinta de venit si de un act de identitate.

Reversul lipsei unei garantii solide pentru banca, este reprezentat de o dobanda mai ridicata la aceste credite. Astfel, conform statisticilor moneycenter.ro, diferenta medie de dobanda intre un credit de nevoi personale cu garantii si unul fara garantii este de 5% la creditele acordate in moneda nationala si de 9 procente la cele in euro.

Diferenta mai mica la creditele in moneda nationala poate fi explicata prin disparitia de la inceputul anului a celui in euro, din oferta mai multor banci si aparitia a numeroase oferte promotionale pentru imprumuturile in lei.

Daca acum 3 ani, dobanda pentru aceste credite pleca de la peste 20%, acum cea mai buna oferta presupune o dobanda de 10% si o dobanda DAE de 10.46%.

Care este suma maxima care poate fi imprumutata

Avantajele sunt evidente, acordare rapida, fara garantii suplimentare, insa un credit de nevoi personale are si cateva minusuri, in primul rand costul mai ridicat, perioada redusa de creditare, maxim 5 ani si nu in ultimul rand suma maxima care poate fi accesata.

Majoritatea bancilor ofera maxim 10.000 euro sau echivalent lei, iar pentru clientii cu venituri mai ridicate suma poate ajunge la 15.000 euro.

Cea mai mare suma care poate fi accesata fara garantii este de 30.000 euro sau echivalent in lei, de la Emporiki Bank, o banca greceasca al carui actionar este Credit Agricole sau prin Garanti Bank, pentru clientii care isi vireaza venitul prin banca.

O suma de 100.000 lei, poate fi accesata prin sucursalele din Romania ale bancii britanice RBS Bank. La BCR cea mai importanta banca dupa valoarea activelor, clientii care isi vireaza salariul prin banca pot sa primeasca pana la 88.000 lei.

O suma de 80.000 lei, poate fi accesata de la Intesa Sanpaolo, Piraeus Bank si Unicredit Tiriac.

Astfel, daca avem cheltuieli mai mari de 30.000 euro, trebuie sa apelam la varianta unui imprumut garantat cu garantii imobiliare, care a fost si el restrictionat de normele BNR la o perioada maxima de 5 ani sau daca investitia este una imobiliara la un credit ipotecar, unde perioada ajunge si la 35 de ani si permite accesarea unor sume mai ridicate.

sursa moneycenter

comentarii

de Fara Garantii la 13 august 2014 - 08:40

Mai nou si cei ce sunt in biroul de credite ca rau-platnici pot accesa un imprumut. Cele mai multe ifn-uri acorda credite pentru nevoi personale si acestor persoane. Sumele sunt mici, dar daca ai nevoie de bani urgent si bancile mari nu poate sa-ti acorde finantarea dorita, la ifn poti accesa imprumutul de bani fara prea mult acte,stres si nervi… Succes

Lasati un comentariu