Cele mai bune dobânzi pentru depozite bancare la termen

• publicat la: 20 iunie 2012
Cele mai bune dobânzi pentru depozite bancare la termen

Anul 2012 a venit cu reduceri de dobânzi la depozitele bancare constituite in moneda naţională, iar la valuta bancherii au crescut usor dobânda plătită.

Faţă de luna trecuta, dobânda plătită de bancherii români a continuat să scadă, la 3 luni de exemplu nu mai intâlnim oferte de dobânzi mai mari de 7 procente, cea mai mare dobândă se ridica la 6.75%. Reducerile de dobândă pentru economiile in moneda natională erau anuntate incă de la finalul anului trecut, când cele mai mari banci au inceput sa coboare ofertele, urmate apoi si de celelate institutii financiare si chiar de cele cu capital elen, care au rezistat mai mult cu dobanzi superioare mediei pietei pentru a nu pierde clienti.

Dobânzile au scăzut puternic la lei si au crescut la depozitele in valută

In cazul băncilor cu o cotă de piaţă importantă si o reţea puternică de agenţii bancare, dobânda plătită la depozitele in lei a scăzut puternic in acest an, acestea nu mai plătesc dobânzi bancare mai mari de 6 procente. In schimb, criza care afectează in special zona euro si reducerea semnificativa sau chiar stoparea finantarii din partea bancilor mama, a facut ca la nivelul ofertei de dobanzi la valuta si in special pentru economiile in euro, sa remarcam o crestere de dobanzi, care se apropie tot mai mult de cele platite la lei.

Pentru depozitele bancare la termen in lei dobânda maxima oferita de bancile din Romania a coborat de la 8% cat era la inceputul anului la un maxim de 7.55% pentru scadente la 2 ani, in urcare cu 0.05% fata de luna mai, in timp ce pentru cele in euro aceasta a urcat putin si a depasit valoarea de 5%.

Pe site-ul moneycenter.ro aveti posibilitatea de a compara toate ofertele de dobanzi la depozite bancare, in functie de perioada de constituire, suma disponibila si valuta.

Cele mai bune dobanzi pentru depozite la termen de 3 luni cu plata dobanzii la scadenta in lei.

Banca Rata dobanzii Tip dobanda Suma minima RON Comision retragere numerar Comentarii
Piraeus Bank 6.75% Fixa 1000 NU
Alpha Bank 6.50% Fixa 50 NU studenti / pensionari
Bank of Cyprus 6.50% Fixa 500 NU
Banca Romaneasca 6.50% Fixa 500 NU prin internet banking
Banca Feroviara 6.45% Fixa 100 NU prin internet banking
Banca Carpatica 6,40% Fixa 100 NU pentru pensionari
Garanti Bank 6.40% Fixa 200 NU pensionari / salariati
Credit Europe Bank 6.25% Fixa 300 NU pensionari / salariati
Libra Bank 6.25% Fixa 100 NU pentru pensionari

Cele mai bune dobanzi pentru depozite la termen in Euro, le regasim in oferta bancilor cu capital grecesc.

Astfel, puteti alege o dobanda de 5.36% la Alpha Bank prin intermediul depozitului Tax Protect pe 16 saptamani, unde suma minima este de 15 euro iar cea maxima de 100.000 euro sau oferta Unicredit Tiriac pe 7 ani cu o dobanda de 5.5% si o suma minima de 1.000 euro.

O dobanda de 4.5% pe 5 luni ofera Piraeus Bank in cadrul unei promotii sustinute de banca cu ocazia Jocurilor Olimpice de la Londra de anul viitor, in cadrul careia puteti castiga o moneda de aur sau o excursie de 2 persoane la Jocurile Olimpice.

Banca Romaneasca, o banca cu capital elen, plateste o rata a dobanzii fixa de 4.94%, la constituirea depozitului, pe termen de 270 zile, iar suma minima este de 150 euro.

Cea mai mare banca din Romania dupa valoarea activelor detinute a redus dobanda la depozitul BCR Maxiplus pe 2 ani la 4.00% pe an, daca clientul constitue depozitul prin intermediul aplicatiei de internet banking a bancii sau telefon.

Volksbank, prin intermediul depozitului Patinum Extra, plateste o dobanda de 4.50% la euro, pe termen de 12 luni, in crestere cu 0.25% fata de luna mai, fiind sinfura banca a care a crescut dobanda la depozite in euro in ultima luna, suma minima solicitata de banca in acest caz este de doar 10 euro, iar la scadenta retragerile de numerar nu sunt comisionate de catre banca.

sursa moneycenter

Lasati un comentariu