Consilierul primarului Kovacs recidivează

• publicat la: 14 iunie 2012
Consilierul primarului Kovacs recidivează

Mărturisesc că  de această dată articolul apărut in data de 14 iunie 2012 in  publicaţia “Nagy-karoly es Videke”având ca fondatori membrii marcanţi ai UDMR, semnat de redactorul-şef dar şi consilier al primarului Kovacs Eugen, mă depăşeşte.

Cunoştinţele mele de limbă maghiară sunt limitate la limba literară şi nu la cea de jargon aşa că am apelat la un traducător.

Deşi acesta a tradus textul cuvânt cu cuvânt, cele relatate abordează  un limbaj de care trebuie să recunosc că sunt străină cu totul. M-am născut într-o familie de dascăli şi am primit o cu totul altă educaţie şi am frecventat cu totul alte medii decât cele la care face referire autorul angajat şi plătit din banii Primăriei Carei cu un salar lunar de 2.182 de lei.

Pe lângă toate acestea,după cum am menţionat şi in articolul Insomniile scribului,mai recunosc şi că studiile mele nu au nimic in comun cu cele ale redactorului-consilier de primar de Carei şi anume celebra instituţie de învăţământ politic Ştefan Gheorghiu pe care a absolvit-o in 1982.

http://www.eme.ro/servlet/eme/template/news,PNewsScreen.vm/news_id/569/pageno/2/archived/false

Având in vedere că semnatarul articolului din presa maghiară locală  este de 4 ani consilierul direct şi personal al primarului Eugen Kovacs, ar fi interesant de aflat  poziţia acestuia in ce priveşte tematica materialelor  publicate de numitul Boroş Ernest.

Tematica este una deja notorie pentru acest personaj,fiind găsite semnalări în acest sens  incă din 16.11.2006,in Jurnalul de Vineri unde la pagina 8 găsiţi amănunte mai mult decât edificatorii.

Domnule primar Eugen Kovacs,prin intermediul consilierului dumneavoastră,pe care l-aţi angajat şi  il plătiţi de patru ani din bani publici, doriţi să transmiteţi un anume mesaj sau un semnal  presei de limbă română din Carei, mai exact  Buletin de Carei ?

Prin articolele sale cu tentă constant antiromânească,împănată cu nostalgii revizioniste, acest redactor şef al publicaţiei de limbă maghiară,pe care îl aveţi angajat de 4 ani in postura de consilier al Dvs.  promovează  o atitudine de invrăjbire intre etniile ce reprezintă  de fapt locuitorii acestui oraş al cărui primar sunteţi.

Şi toate acestea pe bani publici.

Daniela Ciută

comentarii

de Horia Mărieș la 15 iunie 2012 - 06:13

Am citit și eu acum articolul, apărut în „Actualitatea sãtmãreanã” nr. 10 – 16.11.2006, articol intitulat „Sãptãmânalul careian fondat de senatorul Szabo Karoly și primarul Beko Tamas își radicalizeazã discursul. O nouã incitare la șovinism.” semnat de Szasz Lorand.

După nume, bănuiesc că domnul Szasz Lorand este maghiar. Tot așa de bine pot să bănuiesc că după apariția articolului din anul16 noiembrie 2006, domnul Szasz Lorand a fost făcut de foarte mulți și „trădător de neam”. Observ și faptul că acum este Redactor şef la publicația online Gazeta de Nord-Vest, dar probabil că n-a mai avut timp să se ocupe de șovinul și de iredentistul de Boros Erno în ultimii 6 ani. Ii sugeram respectuos să se documenteze din nou și să facă un update articolului citat mai sus. ESte cazul.

In aricolul din 2006, domnul Szasz Lorand s-a exprimat ca un adevărat gentleman.

Mă întreb dacă între timp și-a mai schimbat stilul, dacă a devenit mai ceva mai contondent, mai incisiv.

Eu unul, care l-am tot citit pe neica-nimeni Boros Erno în ultima vreme, n-aș putea să spun despre el decat ca ma bucur mult de faptul că are și antecendente (apropiate de cele penale), că are vechi state în serviciul de șovin (vezi articolul domnului Szasz), dar că pentru mine el rămâne tot o pramatie și o jigodie securistă-comunistă-iredentistă, nostalgică a Trianonului, plină de venin la adresa românilor careieni, absolvent 1982 la Ștefan Ghoerghiu, indiferent de cât ar încerca să se dea el în stambă și în spectacol.

Referitor la articolul incriminat, cel de ieri scris de ernoke pe hârtia igienică numita Nagykaroly es Videke, nu pot să-l comentez prea mult fiindcă nu am ce să comentez. Nu conține absolut nici un singur argument logic, este plin doar de golănisme abjecte, ieftine și de prost gust, caracteristice limbajului de mahala, utilizat prpobabil în nagykarolyfalu in cartierul ciganyvege. Articol abosulut execrabil scris de ernoke, parcă ar fi fost scris de un măgar încrucișat cu un porc, și încă cu copita.

Ernoke draghe, acum foarte sincer vorbind, credeam că poți mai mult, mă așteptam la ceva mai multe de la matale, de la intelectualul de rasă care încă te mai consideri, mai ales datorită faptului că efortul major pe care-l faci ca să-ți zgârii slovele cu ghiarele lăsate să crească mari pe deja amintită curpapier, este plătit de contribuabilii careieni, printre care mă număr până și eu.

de sk la 15 iunie 2012 - 10:43

da frustratilor

that’s very simple

voua e szasz domn si boros tradator
noua vice-versa

voua nagykaroly es videke hartie igienica
noua buletin de carei szennylap

totusi nu opiniile conteaza
faptele

and facts are stubborn things

de Horia Mărieș la 15 iunie 2012 - 13:40

@sk la 15 June 2012 – 10:43

Dobito, măcar un singur fact, în afară de hoție la drumul mare, poți enumera?
Că de hoție știm. Și de prostie cât încape.

de Primaru K la 15 iunie 2012 - 14:49

@Horia Maries

Trebuie stiut si ca dl. Boros Erno scria articole in anii ’80 in Szatmari Hirlap, facea articole la comanda pentru un „gratar”. E un zero barat!

Probabil cei de la Satu-Mare s-au saturat de el si l-au aruncat la Carei sa primeasca salariul din banii orasului!

Pacat ca asemenea oameni si-au facut loc in viata orasului Carei cu care nu are nimica in comun!

de roman la 15 iunie 2012 - 15:37

nici nu e de mirare ca isi permit atatea daca de 20 de ani au participat la toate guvernarile si si-au bagat oamenii peste tot in toate agentiile si in toate ministerele.Mai ales de cand csehi a venit la judet la satumare au prins curaj si au dat fonduri numai pentru actiunile lor de multe ori antiromanesti asa ca si redactorul din articol.Suntem singurul judet cu atatea seminarii teologice unguresti asa ca ce sa ne mai miram.

de razvan la 15 iunie 2012 - 21:03

Domnul Boros Erno, se pare ca foloseste limbajul mostenit din atelierul de bobinat motoare electrice,meserie de care probabil ar trebui sa se apuce din nou.I-ar sta mult mai bine ca bobinator decat ca ziarist.

de Eli la 15 iunie 2012 - 21:11

Pe mine m-a invata bunica ca trebuie sa te porti cu domnii domneste si cu tzhigganii tzhigganeste deci razvane te rog sa iti reconsideri apelativul folosit la adresa acelui individ.

de Horia Mărieș la 15 iunie 2012 - 23:16

@razvan la 15 June 2012 – 21:03

Care va să zică, jigodia a fost bobinator în tinerețe.

Luăm informația Dvs. ca pe una exactă și în consecință brodăm în jurul ei următorul scenariu de CV care are 95% șanse să fie și cel real pentru cel care ne halește nouă lunar bănuții, zgâriind hârtia pe la Nagykaroly es Videke, prin bunăvoința și dărnicia total dezintetesată a capo di tutti capi sau capo dei capi, Godfatherul (Nașul) zis jenoke.

Nu de alta, dar ernestino ăsta știe foarte bine că salariul pe care i-l aruncă Nașul, așa, de departe, ca pe un os de ros, este ca menstruația, ernoke îl așteaptă o lună și salariul se termină boros în 3 zile.

A fost bobinator, liceul l-a făcut probabil la seral. Dacă a făcut cumva liceul la zi, înseamnă că a fost un elev mediocru de n-a reușit nici măcar să intre normal o la facultate și a trebuit să invețe mai întâi o o meserie.

NU c-ar fi o rușine asta, ba de loc, este doar o dovadă că (cel puțin prin anii 70) pe ernoke nu l-a dus capul, sau a fost un puturos, vre-un golan de mahala.
Cam bănuiesc eu de la cine a invățat el meseria de bobinator, dar nu vreau să dau nume înainte să verific informația și din alte surse.

ernole avut probabil o origine sănătoasă, dosar de cadre bun, a fost apoi un mâncător harnic de rahat pe la UTC-ul local.

A făcut cerere pentru a fi primit in rândul membrilor de partid iar PCR-ul l-a primit la sân cu mare drag, bobinică fiind considerat un tânăr capabil, de perspectivă. Între timp, probabil că i-a bobinat bine pe la la Secu pe unii dintre prietenii și colegii lui de slujbă, asta doar așa, ca să le facă un hatâr de bine.

Tip ambițios, a halit apoi to kktul posibil de halit în organizația PCR din care făcea parte. Aceasta – organozația – l-a răsplătit trimițându-l la școala centrală de partid, așa numită Academia „Ștefan Gheorghiu” din București unde a învățat ziaristica. Deh, ce alrceva putea sa studieze omul acolo la Academie, dacă în tinerețe nu i-a plăcut cartea?

Dacă cineva constată/consideră că am greșit scenariul de mai sus, este liber să mă corecteze. Rog să o faceți fără nici un fel de reținere.

@sk la 15 June 2012 – 10:43

Dacă ernoke pentru dumneata și cei de teapa dumitale este un vice-versa, adică pe invers, adică pe din dos, mâncați-l baratom cu șosete cu tot și apoi aruncați-l de-a dreptul în budă. Merci cu anticipație pentru serviciul făcut.

Între noi fie vorba, una din operele lui ernoke se numește „Hogy a magyar pusztuljon” cu care a obținut și niste premii pe la Debreceni Egyetem Történelmi Intézet, dela Partiumi és Bánsági Műemlékvédő és Emlékhely Bizottság. Foarte interesant titlu are cartea respectivă.

Oare ernoke chiar are dorinta aia, cea care răzbate din titlu?
Nu stiu să vă răspund la această întrebare. Așteptăm să ne răspundă Dânsul.

de sk la 16 iunie 2012 - 00:14

e tipic

nu-l cunoasteti, nu-l cititi, dar pe baza unor zvonurim -vizibil plin de frust si ura- il invinuiti, ca ar fi fost colaborant comunist sau „de hotie la drumul mare”

ce se mai poate discuta la acest nivel?

rusine sa va fie

de Horia Mărieș la 16 iunie 2012 - 03:18

@sk la 16 June 2012 – 00:14

Ne este rușine de nu mai putem. Dar lui, lui chiar nu-i crapă obrazul de rușine?

Iar matale, nene (duduie) @sk, era mai bine să taci (să nu comentezi) și să dai impresia că ești prost (proastă), decât să vorbești (să comentezi) și să înlături orice dubiu.

de trandafirul la 16 iunie 2012 - 08:46

Ca sa ii crape obrazul de rusine ar trebui in primul rand ca sa il si aiba dar nu este cazul.Incearca si el sa mai faca valuri inainte de a disparea la fel ca independentul sustinut de puha nu si de electorat.

de emil la 16 iunie 2012 - 12:45

@skatofag
„colaborant”? adica era laborant in comun cu altcineva?
Citesti de cateva ori si apoi intelegi ce vrea. Uneori, iti mai si pierzi rabdarea sa citesti aceleasi lucruri.
Cat despre tradatori, ia mai mergeti voi cei cu vice versa la horthy si la nyiro jozsef, daca tot ii iubiti asa de mult!

de virgil la 16 iunie 2012 - 16:06

@Maries

Domnule Maries, se pare ca dumneavoastra le stiti pe toate de acolo din Bucuresti. Eu credeam ca un om care se crede domn,de ex. dumneavoastra, nu gandeste si mai ales nu scrie slove cum scrieti pe paginile acestui ziar. Sunt sigur ca sunteti capabil de multe lucruri bune, dar v-as ruga sa va exprimati mai manierat si sa nu jigniti oamenii, chiar daca nu sunt pe placul dumneavoastra. Dar daca numai asa va puteti exprima atunci imi cer sczuze si va rog continuati in acest stil copilaros, ca sa nu zic altfel.

de un roman la 16 iunie 2012 - 16:23

Mai sunt si in Carei unii nostalgici dupa epoca grofilor cand nu era bine vazut sa te instruiesti,sa fii informat si mai ales sa informezi pe altii de faptele grofilor conducatori.Scuze ar trebui sa isi ceara primarul care permite ca propriul sau consilier sa utilizeze un asemenea limbaj suburban in publicatiile sustinute de UDMR Carei al carui presedinte este.Nu mai vorbim ca in primul rand ar trebui sa plateasca datoriile la buget de pe urma impoziteleor neplatite si pe care el le cere totusi de la careieni.Cosiderati ca aceastea sunt copilaresti? De patru ani presedintele UDMR CArei care este si primar sfideaza populatia romana a orasului si prin consilierii majoritari ai lui alege tot un viceprimar maghiar desi romanii depasesc 40% in acest oras.Rusine sa le fie si voua care le luati partea si sunteti de acord cu discriminarea de care va tot vaitati prin Europa !!!!Neam de traista se spune in folclorul romanesc la asemenea apucaturi ale unora.

de Careian la 16 iunie 2012 - 16:54

Cu asemenea angajati in primaria CAREIprimarul vrea sa arate ca face parte din Uniunea Europeana????Domnule primar,la CAREI s-a oprit ceasul,sta timpul in loc cumva si nu ati bagat de seama???Cu ce drept va permiteti sa jigniti populatia de origine romana din orasul pe care il mai conduceti???La CLUJ sunt sub 20% maghiari si au viceprimar iar la CAREI va bateti joc de tot ce este romanesc!!!Cat credeti ca vor mai rabda romanii???Ati vazut ce scor au obtinut partidele si candidatii pe care i-ati sustinut si incurajat.Nu va da de gandit aceasta??Desi va plimbati din biserica in biserica sfidati credinciosii prin insasi atitudinea adoptata atat de dvs cat si de UDMR pe care il mai conduceti.

de virgilica la 16 iunie 2012 - 18:00

dute virgilica si te culca cu dumneavoastrale tau cu tat.dapoi sa nu stii tu ca nus stiute nestiute tate…dapoi nu stii tu de la careicity cum so dus primaru de la bairamu lu dohan de la motel sa se ntalneasca cu gyusika de satmar&comp??si nu stii tu cum sta treaba cu baile termale unde s-adunau toti tulipanii ca sa nu poate inregistra nime ce vorbesc ca leo intrat frican oase decand cu micile derapaje din primarie….no veizi tu de cei bun facebukul si altecele???no da copilaros mai te tii tu….

de ESOP la 16 iunie 2012 - 20:05

Ati inceput serialu ? credeti ca in felul asta il speriati pe Kovacs si o sa va dea functia de VICE? ati vazut bumerangul la alegeri ? Ati mai avut experienta
scrisorilor si acum 4 ani si nu v-ati invatat minte.Careiul a ales!Ce credeti ca daca acuzati pe aici p toata lumea aveti mai mare credibilitate ? ati vazut deja NU.Poate va treziti voi si cu cateva procese de calomnie.Va permiteti sa jigniti pe toata lumea.Desteptilor.Sunteti negrii de durere,aveti grija ca nu cumva sa faceti vreo afectiune, ca zau mi-ar fi mila de voi,ca nu aveti minte de loc.CONSOLATI-VA !

de Horia Mărieș la 16 iunie 2012 - 20:23

@virgil la 16 June 2012 – 16:06

Ar fi extrem de bine ca să le știm noi pe toate de aici din București. Bănuiesc că n-ați vrut să mă flatați, ați vrut doar să fiți ironic(ă) cu mine. N-ați reușit.

Din păcate, nu le știm noi pe toate fiindcă n-avem acces la documentele dosite bine de primașul jenoke și famiglia lui, deși ar trebui să să le facă publice, în conformitate cu prevederile Legii, le știm numai pe cale pe care putem să le găsim prin anumite (foarte puține) site-uri și publicații.

Îmi cer smerit scuze dacă limbajul pe care l-am folosit uneori, (așa, cam în proportie de 1%) nu au fost suficient de manierat, a fost copilăros, asta judecat după exigențele Dvs. și v-a dat impresia că jignește oamenii.

Poate a fost copilăros, poate că a și jignit, în măsura în care adevărul jignește, în măsura în care adevărul doare.

Vă dau dreptate, este cazul să-mi temperez limbajul, fiindcă aici, la Comentarii, apar doar texte de o înaltă factură intelectuală, ca și cum ar fi fost scrise de domnișoarele de la pension. Nu vreau să amintesc toate cazurile in care am fost și eu la rândul meu înjurat în ceam mai neaosă limbă maghiară. Dar am supraviețuit și nici nu m-am arătat a fi jignit.

O să țin cont, cu mare plăcere, de rugămintea Dvs.

Vă promit că o să scriu de acum încolo exact ca un domn ce sunt, cu excepția cazurilor când o să scriu despre, sau o să mă adresez unor scursori ale societății cum este acest borât de Boros Erno ur, iar dovada pentru modul în care sunt obligat să mă adresez jigodiei, sunt cuvintele pe care individul respectiv le-a folosit la adresa unei FEMEI în cuprinsul articolului „Tovabi szidkozodas-javaslatok Ciuta anyu figyelmebe”, din Nagykaroly es Videke, numarul din 14 iunie a.c.

Doar așa, de dragul discuției, bănuiesc că până și Dvs știți că „szidkozodas” înseamnă „înjurătură”.

Și dacă borâtul Boros se adresează unei femei cu szidkozodasok, n-ar trebui oare să-l înjur și eu de mamă?

Vedeți Dvs, stimate domnule (doamn[) @virgil, cât pot s[ fiu sunt de domn?

Eu nu l-am înjurat încă de mamă pe rnoke. Dar vă promit solemn, că de acum încolo, dacă mizerabilul va ecidiva, și va mai injura o singură dată o femeie prin mizeriile pe care le scrie în ziarul lui cultural, o să-l scuip direct între ochi, fiindcă nu voi mai fi nevoit să folosesc „slove” care să vă deranjeze urechiușele, ci voi avea nevoie doar de flegmă.

Dacă prietenul și protejatul Dvs. ernestina este atât de țapăn, atât de tare în parcarea lui jenoke, de ce se bate oare cu femeile?
Puteți vă rog frumos să-mi explicați cumva? Că doar îl cunoașteți bine, doar îl citiți, nu-i așa? Vă rog să-mi explicați cu rîbdare, pe larg, frumos, manierat, așa cum reușiți Dvs să vă exprimați.

Aștept cu nerăbdare explicațiile Dvs.

Îi recomand într-un final jegosului de ernoke, că dacă este BĂRBAT, să încerce sa se bată cu mine, și nu cu femeile. În consecință, îi sugerez și titlul următorului articol din Nagykaroly es Videke, numărul din 21 iunie 2012: „(Tovabi) szidkozodas-javaslatok Mărieș apu figyelmebe”. Poate să mi se adreseze așa fără nici o grijă, fiindcă sunt tată.

Dar dacă va scrie, sper să am și eu dreptul la replică, nu aici fiincă am promis că aici o să scriu exact ca un domn ce sunt, ci in Nagykaroly es Videke.

Rog să-i transmiteți urgent individului sugestia mea. Mulțumiri anticipate.

de Careian la 16 iunie 2012 - 20:24

Sa stii Esope ca ai gresit locul.Aici nu e vorba de fabule asa ca incearca sa te abtii.Ar fi indicat sa iti reconsideri discursul ca se pare ca nu prea ai date reale.Daca nu era adevarata scrisoarea de ce nu l-a dat primaru in judecata pe semnatar?Nu cred ca rata ocazia sa il inghesuie putin macar.In ce priveste postul de vice oricum stie lumea cine e UDMR CAREI asa ca nu e cazul sa discutam.Ramane sfidarea populatiei de etnie romana de catre acelasi primar presedinte al UDMR CAREI.Daca nu va place ce se scrie la comentarii de ce mai intrati pe ele?Va deranjeaza cumva adevarul? Care ar fi pozitia lui Kelemen Hunor pentru o localitate cu 44% maghiari si cu doi primari romani? Sau a lui Tokes sau a lui Kover? Unde mai este asa ceva? De cand e calomnie sa spui adevarul ? Si Clujul a ales un primar si atunci de ce vreti viceprimar maghiar acolo unde sunteti 16%?

de Horia Mărieș la 16 iunie 2012 - 23:43

@ESOP la 16 June 2012 – 20:05

Dumneata fabulezi, scrii pe aici doar fabule ca si povestitorul (sclav) grec Esop, și în plus, nici nu trăiești în zilele noastre, probabil că ai rămas fixat, ca și el, in perioada cuprinsă între anii 620 și 560 înaintea erei noastre.

Am citit și eu anul acesta scrisoarea distribuotă acum 4 ani. Am fost curios și am verificat-o, este adevărată de la ultimul până la ultimul cuvânt.

Numai cine este ștruț și stă tot timpul cu capul înfipt în pământ ca @ESOP nu este în stare, sau refuză, probabil din pură încăpățânare și din prostie să admită adevărul, scris negru pe alb.

Am documentat adevărurile din respectiva scrisoare și pe aici pe la comentarii. Căutați printre postările pușin mai vechi. Vă puteți convinge li vă puteți uita si dvs la site-ul Tribunalului Satu Mare, la Dosare, faceti un search cu numele Kovacs Eugen si o sa gasiți dosarele de faliment în care a fost implicat, asta doar dacă vă duce și mintea la așa ceva.

In concluzie pentru @ESOP: shut up, sau, dacă tăceai, filosof (sau fabulist) rămâneai.

de daciafan la 17 iunie 2012 - 10:52

criteriul votantului careian este unul singur si anume criteriul etnic si asta in 2012, JALNIC
as putea incepe o dizertatie pe tema nivelului intelectual al votantului careian insa nu vreau sa jignesc pe nimeni

de faneuropa la 17 iunie 2012 - 11:25

desi udmrul careian a castigat alegerile ramane prezenta in platforma lor discriminarea etnica impinsa tot mai mult spre extreme.din pacate numai accesul al fondurile locale a facut posibil acest castig,primaria fiind cea care a organizat alegerile la nivel local si cea care a desemnat presedintii sectiilor de votare.la nici o saptamana de la terminarea alegerilor unii consilieri nou investiti nu se pot detasa de campania purtata si isi incheie discursul de la festivitatile de absolvire cu sloganul din campanie-mindenmagyar szamit-in fata spectatorilor multietnici din carei.daca acesta este semnalul pe care il da uniunea maghiara careiana in 2012 se arata mari probleme la orizont.aceiasi politica de promovare pe criterii total diferite de criteriul competentei si care a fost dusa de apusul pdl o continua acum udmrul carei care prospera datorita accesului la fondurile orasului din ultimii 20 de ani.

de emil la 17 iunie 2012 - 12:49

e clar ca vor sa traiasca si sa fiarba in sucul lor propriu! lasati-i in gulasul lor, dau aceste semnale de la infiintarea udmr, dar nimeni nu era dispus atunci sa le ia in seama.

de emil la 18 iunie 2012 - 01:00

@ refault
Ce treaba ai tu cu nivelul intelectual al votantilor? principiul este 1 om = 1 vot. nu se conditioneaza votul de nivelul intelectual. daca ar fi asa, ar fi mai putini votanti.
Cat despre votul unguresc etnic, acesta va disparea cand/daca se va modifica legea partidelor politice in sensul interzicerii partidelor etnice si se va acorda udmr 1 loc in parlament ca si pentru celelalte minoritati etnice, iar ungurii vor fi alesi daca intra in partide, nu in blocul cultural-lingvistic unguresc, care numai partid politic nu este.

de emil la 18 iunie 2012 - 01:03

@refault
completare
nu este partid pentru ca in udmr intra la gramada horthysti, socialisti, liberali, revizionisti si altii.

de Serg.Pavaloaie la 20 iunie 2012 - 20:20

Nu este de mirare faptul ca primarul Careiului a angajat o jigodie horthysta ,desi tanar dar necopt la minte,pe numele lui Boros Erno,care nu s-a maturizat la facultatea lui Gyuri Pista (Stefan Gheorghiu),ci dimpotriva s-a stricat mai tare la cap si in special dupa anul 1989 cand si-a gasit leaganul in UDMR,unde a observat ca aici este locul lui de extremist,sovinist antiroman.Cititi articolele sale din presa ungureasca din Ardeal si veti vedea adevarata conceptie fata de romanii din Carei.In articolul intitulat „Erdelyi riport” spune textual:”Romanii din Carei si din jurul lui trebuie sa plece de aici,deoarece strica compozitia etnica.N-au ce cauta aici” Ii plagiaza pe colegii lui sovinisti din sacuime,ca alceva nu stie sa faca.In preziua alegerilor in articolul lui din fituica Nagykaroly es videke,cu titlul „Guvernul de la Bucuresti este antimaghiar”,tuna si fulgera impotriva lui Ponta si a guvernului condus de el,daca nu mai sunt ministri UDMR.Feriti-va de el deoarece este un sarpe veninos,care impreuna cu Jenoke atata ura interetnica in Carei.

de calcio la 22 aprilie 2015 - 21:26

la votari de ani de zile se masluiesc voturile pentru ca listele sunt cu mii de votanti in plus si asa poate numai sa castige iudemereul..multi romani se gudura pe linga primar pentru un vin si o friptura si uita de bunicii lor care au fost mereu in picioare si au tinut aici mereu limba romana…daca ar fi pe adevarate votar ile nu ar mai fi asa multi consilieri de la tulipani ca lumea deja nu suporta prostii fara servici si fara scoala.

Lasati un comentariu