Continuă seria de activităţi a Consiliului Elevilor

• publicat la: 24 iunie 2012
Continuă seria de activităţi a Consiliului Elevilor

In data de 22 iunie 2012 a avut loc popularizarea proiectului de integrare a persoanelor cu dizabilităţi în sistemul de învăţământ „Soarele străluceşte pentru toţi la fel”.

De data aceasta membrii Consiliului Judeţean al Elevilor (CJE) Satu Mare au ieşit în stradă şi au avut oportunitatea de a lua contact direct cu oamenii de rând. Pe lângă faptul că au primit un feedback pozitiv, aceştia au împărţit aproximativ 300 de flyere nu doar în perimetrul Parcului Dendrologic din Carei, ci şi în împrejurimile acestuia.

Şi de această dată s-a implicat în mod direct Biblioteca Municipală Carei, iar Corina Nuna, bibliotecar şef-secţie, a declarat: „Mă bucur că există tineri care se implică în mod constant în progresul societăţii în care trăim. Pentru Biblioteca Municipală Carei orice proiect înseamnă un pas realizat în procesul de apropiere faţă de tineri şi reprezintă provocări noi prin care descoperim posbilităţi de comunicare. Pe această cale doresc să le reamintesc tuturor elevilor că porţile bibliotecii sunt deschise şi vă sta la dispoziţie ca să o descoperiţi.”

Se pare că impactul proiectului este formidabil conform chestionarelor realizate pe durata acestuia. Peste 92% din totalul participanţilor au răspuns negativ atunci când au fost întrebaţi dacă au mai participat la activităţi legate de integrarea persoanelor cu dizabilităţi în sistemul de învăţământ. De asemenea, stând de vorba cu reprezentanţiiAsociaţiei Werdnig Hoffman, am concluzionat succint că deşi există numeroase rampe în judeţul Satu Mare, acestea nu sunt construite confrom standardelor necesare pentru a fi practicabile.

Preşedintele Asociaţiei, Robert Veres, a declarat: „Este un proiect de actualitate, foarte bine întocmit care a venit nu doar în sprijunul activităţii noastre, ci şi în sprijinul persoanelor cu dizabilităţi. Cred că este important ca oamenii să conştientizeze atât importanţa integrării acestor persoane în sistemul de învăţământ, cât şi informarea lor în mod corect pentru a asigura o educaţie adecvată viitoarelor generaţii.”

Duminică, reprezentanţii CJE Satu Mare vor discuta în emisiunea „Prânzul de duminică” de la Radio Transilvania Carei,  începând cu ora 14, despre proiectul care tocmai s-a încheiat.

sursa: Departamentul de Mobilitate, Informare, Formare şi Consiliere al Consiliului Judeţean al Elevilor Satu Mare

Lasati un comentariu