Elevii de clasa a XI-a vor decide prin referendum asupra BACALAUREATULUI DIN 2013

• publicat la: 8 iunie 2012
Elevii de clasa a XI-a vor decide prin referendum asupra BACALAUREATULUI DIN 2013

BACALAUREATUL 2012 se va schimba radical de la anul. Elevii clasei a XI-a vor trebui să decidă prin referendum, după alegerile locale din 10 iunie, dacă bacalaureatul de anul viitor se va desfăşura conform prevederilor Legii educaţiei aflate în vigoare sau potrivit termenelor devansate propuse de sindicate. Bacalaureatul se schimbă din temelii din 2013, anunţă ministrul interimar Liviu Pop.

„Foştii mei colegi cer o aducere a tipului de examen de bacalaureat pe care Legea Educaţiei Naţionale îl prevede mai aproape, adică în 2013, nu în 2015, însă lucrul acesta nu se poate face decât după consultarea tuturor elevilor de clasa a XI-a, lucru pe care îl vom începe de săptămâna aceasta. Fiecare elev va opta dacă doreşte o aducere a bacalaureatului în partea de 2013. La finalul acestui referendum putem discuta de o modificare a examenului”, a declarat luni ministrul interimar al Educaţiei, Liviu Pop, într-o emisiune la postul TVR 1. BACALAUREAT 2012. Ministrul Educaţiei: „Am putea renunţa la camerele de supraveghere de la anul El a subliniat necesitatea plierii examenului de bacalaureat pe ceea ce învaţă elevul şi a spus că la nivelul MECTS va fi nevoie de mobilizare pentru conceperea modelelor de texte şi a altor lucruri necesare pentru desfăşurarea examenului.

Citeşte totul despre: bac 2012, bacalaureat 2012, bacaluareat 2012, edu.ro, Liviu Pop, Ministerul Educaţiei, referendum bacalaureat, sindicate invatamant Doar 3 elevi din 10 au promovat la Bacalaureat 2012, sesiunea pentru olimpici Doar 3 elevi din 10 au promovat la Bacalaureat 2012, sesiunea pentru olimpici / FOTO: http://tvpartener.ro/ Bacalaureatul se schimbă din temelii din 2013, anunţă ministrul interimar Liviu Pop. „Foştii mei colegi cer o aducere a tipului de examen de bacalaureat pe care Legea Educaţiei Naţionale îl prevede mai aproape, adică în 2013, nu în 2015, însă lucrul acesta nu se poate face decât după consultarea tuturor elevilor de clasa a XI-a, lucru pe care îl vom începe de săptămâna aceasta. Fiecare elev va opta dacă doreşte o aducere a bacalaureatului în partea de 2013. La finalul acestui referendum putem discuta de o modificare a examenului”, a declarat luni ministrul interimar al Educaţiei, Liviu Pop, într-o emisiune la postul TVR 1. BACALAUREAT 2012. Ministrul Educaţiei: „Am putea renunţa la camerele de supraveghere de la anul El a subliniat necesitatea plierii examenului de bacalaureat pe ceea ce învaţă elevul şi a spus că la nivelul MECTS va fi nevoie de mobilizare pentru conceperea modelelor de texte şi a altor lucruri necesare pentru desfăşurarea examenului.

BACALAUREAT 2012. TESTE: Dacă rezolvi aceste SUBIECTE, eşti pregătit pentru BAC BACALAUREAT 2012. Calendar, ordin şi metodologie „Putem aştepta încă trei ani de zile şi să asistăm la acelaşi bacalaureat pe care îl avem acum şi care nu este pliat pe ceea ce elevul învaţă. Actualul examen de bacalaureat se desfăşoară în baza unei ordonanţe emise în 2009. Faptul că finalităţile pe ciclu, examenele, probele, disciplinele la care trebuie să susţină examen aceşti elevi nu sunt pliate pe ceea ce învaţă ei în clasă ne face să gândim la o adaptare a acestui examen de bacalaureat mai repede decât prevede legea.

E un efort mare dacă se ajunge la această modificare, pentru că dacă ne uităm în lege în două luni, iulie şi august, e nevoie de mobilizare la nivel de minister pentru a concepe modele de texte şi toate celelalte absolut necesare desfăşurării unui examen pe noua lege a educaţiei începând cu luna iunie a anului 2013”, a explicat ministrul Liviu Pop.   sursa: www.realitatea.net

Lasati un comentariu