Exces de zel în Lunea Rusaliilor

• publicat la: 4 iunie 2012
Exces de zel în Lunea Rusaliilor

Salariaţii din România au beneficiat şi in acest an de prevederile noului Cod al Muncii si au avut şi astăzi 4 iunie zi liberă cu ocazia sărbătorilor de  Rusalii.

Angajatorii pot insă  profita, pentru ziua de luni, 4 iunie, a doua zi de Rusalii, de o prevedere din noul Cod al muncii: „Prevederile art. 134 (cel care reglementează zilele libere – n.red.) nu se aplică in locurile de muncă in care activitatea nu poate fi intreruptă datorită caracterului procesului de producţie sau specificului activităţii”. In acest caz, angajatorul este nevoit să-şi plătească angajaţii care lucrează cu un spor la salariu de până la 100% pentru acea zi .

Una din aceste activităţi  de neintrerupt s-a materializat şi în municipiul Carei prin  plantarea de material arboricol   in cadrul spaţiilor verzi limitrofe monumentului,pe  artera principală a oraşului.

Muncitorii de la Serviciul de spaţii verzi   incercau să ţină piept soarelui arzător in timp ce credincioşii participau la Praznicul Sfintei Treimi din a doua zi de Rusalii.

Locul tufelor de trandafiri ale căror inflorescenţe persistau până toamna târziu intr-o cascadă de culori  a fost luat de tufele de buxus ( identice cu cele scoase din jurul castelului, caracterizate printr-o creştere  deosebit de lentă) şi de arbori din familia arţarului,plantaţi la marginea dinspre parc a  şoselei principale.

redacţia

comentarii

de Oana la 4 iunie 2012 - 18:14

Tufele de buxus sunt, poate, o dovada a reorientarii spre harnicie si eficienta a Primariei, in ceasul al 12-lea al mandatului! Probabil constiinta incarcata a idililor urbei a rabufnit azi si s-a revarsat in aceasta maree verde! Din pacate, din nou, s-a gresit! Prejudecata conforma careia exista doar o etnie in oras, si doar religia si sarbatorile ei conteaza, nu a fost inca depasita! Nici macar in ceasul al 12-lea!

de Horia Mărieș la 4 iunie 2012 - 19:40

Desenele acelea făcute pe pământ din tufe de buxus aduc aminte de semnul $.

Cred că mesajul Primariei (de altfel foarte inspirat și conform cu realitatea), în, vorba @Oanei, „ceasul al 12-lea” și – să sperăm – ultimul al mandatului. vrea să sugereze:

„Aici sunt banii ($$$.$$$…) Dumneavoastră !”

de Horia Mărieș la 5 iunie 2012 - 06:26

Acum …câțiva anișori, cunoșteam o parte din Castelul grof Károlyi și din Parcul Dendrologic aferent ca pe buzunarele mele. Am locuit mulți ani la 3 case distanță de Turnul cu Apă, deci era normal să cunosc de exemplu fiecare treaptă putredă ce ducea spre vârful Turnului și unde se aciuiseră sute de porumbei sălbăticiți. Nu știu dacă descendenții acelor porumbei mai stăpânesc și în zilele noastre zona aflată între rezervorul de apă și acoperișul Turnului de Apă, dar aș fi foarte curios să aflu.

Cred că acest lucru nu-l cunosc nici careienii get-beget care au petrecut sâmbăta trecută, 2 iunie, câteva ore foarte plăcute în Parcul Dendrologic, urmărind cu nerăbdare „a bográcsos rotyogását”. Cum de altfel nu cred că au realizat nici faptul că au mâncat cu poftă, ei și copiii lor, bográcsul respectiv foarte aproape de niște locuri total insalubre, de niște focare de infecție, de niște cuiburi de șerpi.

S-au străduit să vadă numai partea pozitivă a lucrurilor – și foarte bine au făcut, omul trebuie să savureze și să se bucure cât se poate de mult de fiecare clipă din viață – nu s-au formalizat de faptul că primașul și subalternii lui au făcut curățenie în Parc doar ca pentru ochii soacrei, ascunzând toate mizeriile sub covor, și aspirînd de praf doar partea vizibilă a acestuia.

Mă aștept ca postacii lui jenöke să-și manifeste din nou, cu mult zel și cu cea mai mare vehemență nemulțumirea pentru cele afirmate de mine mai sus. N-au decât să protesteze. Dar asta doar după ce o să se uite foarte atent și la suita de imagini de la linkul de mai jos, mai ales la secțiunea „Anexe”.
Alea da imagini oripilante ! Pe urmă putem să mai discutăm. Chiar în detaliu.

http://www.monumenteuitate.ro/r/201/

Nu știu dacă v-ați prins, că ieri, în zi de sărbătoare, jenöke a procedat la fel. Îngrozit de faptul că mai are doar câteva zile până la judecata de apoi, i-a forțat pe bieții muncitori de la Serviciul de Spaţii Verzi să ţină piept soarelui arzător (în bustul gol) și să ascundă sub preș, sau sub covor, rușinea suferită cu ocazia uciderii trandafirilor și a tufelor de tuia din oraș, lucru cu care n-au fost de acord nici măcar alegătorii lui tradiționali, adică cei captivi în permanentele lor resentimente de ordin etnic.

In paranteză fie spus, eu consider că este relevant în context și sondajul din partea dreaptă a acestei pagini, intitulat „Sunteţi de acord cu scoaterea trandafirilor existenţi şi modificarea spaţiilor verzi?” care are scorul, acum în momentul in care scriu aceste câteva rânduri, de 86%, adică 97 de voturi NU, contra a 14%, adică 16 voturi DA.

Cred că acesta este si procentajul alegătorilor rămași încă fideli lui jenöke în urbea Careiului, adică de cca 14%. Sper că așa o să fie și în duminica zilei de 10 iunie 2012, când foarte multă lume din Carei își va manifesta dreptul la vot și dreptul de a hotârî în cunoștiință de cauză în mâinile cui își va încredința soarta în următorii 4 ani. Votul va decide, minoritatea va trebui să se supună – democratic – opțiunii majorității.
La inchiderea urnelor, va fi ora adevărului, vom trăi și vom vedea.

Ca să inchid paragraful, aș mai nota că tare mi-ar fi plăcut să aud pe viu înjurăturile neaoșe, zemoase și foarte colorate, rostite ieri în limba română în limba maghiară li în limba romanes, de muncitorii de la spațiile verzi, la adresa primașului lor jenöke. Fiindcă acei muncitori sunt oameni dintr-o bucată, nu știu ei prea multe, dar îți aruncă înjurăturile fără menajamente, de-a dreptul în obraz, asta evident, doar dacă este cazul.
Și ieri chiar că a fost cazul.

Oricui are timp să-l mai asculte, celor care încă nu s-au plictisit de el, jenöke le trântește imediat lauda de sine ce nu miroase a bine: „Am reabilitat Castelul Károlyi” sau „Felújítatam a Károlyi kastélyt”. Această laudă de sine ce troneaza la loc de cinste și pe posterele și afișele lui electorale publicate în ziarele locale.

Adică EL, jenöke, semizeul de la Asaujul de Sus, jud. Maramureș, EL a „reabilitat”, EL „felújítatam” cu mânușele lui și nimeni altul.

Pe dracu, el a cheltuit doar banii, a împărțit doar pizza cea babană de 4 milioane de euro conform obiceiuluio cine-n parte parte-și face, așa cum de altfel am mai demonstrat negru pe alb, cu vârf și îndesat, aici în B. de C., la un alt comentariu! jenöke este doar un lăudăros găunos și nimic altceva.

Cu un singur lucru nu m-a lămurit jenöke și probabil că nici n-o să mă lămurească niciodată fiindcă el este adeptul legii nescrise a famigliei, adică a legii tăcerii, a omertei.

Și anume dacă proiectul inițial al reabilitării Castelului, aprobat de Guvernul României în 2007, când jenöke era inca extrem dee ocupat cu falimentarea propriilor firme, și care proiect a păpat până acum cca 4 milioane de euro – asta după declarațiile lui jenöke, s-a referit sau nu și la Parcul Dendrologic, la Manej, la Turnul de Apă, la frumoasele clădiri anexe (ale servitorilor) aflate în ruină și care au putut fi admirate la linkul de mai sus, la zidul înconjurător parcului, etc.
Referitor la această temă, jenöke tace exact ca porcul în păpușoi.

Atrag cu mare respect atenția publicului cititor și celui fidel ascultător că mult trâmbițata veste, de către jenöke, a TERMINĂRII reabilitării Castelului în decembrie 2011, mai are niște cozi nerezolvate, niște mizerii ascunse sub covor, dar care au ieșit la iveală cu ocazia aprobării în Consiliul Local a hotărârilor nr. 8/2012 din 27 ianuarie 2012 și nr. 15/2012 din 27 ianuarie 2012 prin care:

– Se aprobă studiul de fezabilitate pentru lucrarea „REVITALIZAREA GRADINII AFERENTE CASTELULUI KAROLYI DIN CAREI, JUD. SATU MARE”, cu principalii indicatori tehnico-economici, după cum urmează : Valoarea totală (inclusiv TVA) 701.993,14 Euro din care: C + M (inclusiv TVA) 648.993,14 Euro,

– Se aprobă studiul de fezabilitate pentru lucrarea „Amenajarea si reabilitarea manejului din cadrul ansamblului Castelul Karolyi Carei”, cu principalii indicatori tehnico-economici, după cum urmează :
Valoarea totală (fără TVA) 2.105.059 lei din care: C+M (fără TVA) 1.780.860 lei.

Trecem peste faptul minor ca în aceeasi zi în C.L. al Primăriei Municipiului Carei se aprobă studii de fezabilitate cu valoarea exprimată ba în euro, ba în lei, parcă România n-ar avea moneda națională numită leu, dar deși jenoke a vrut să ne încuie cu aceste subterfugii financiare, realizăm totuși faptul că reabilitarea ansamblului Castelului Karolyi va mai inghiți din banii contribuabililor în mod sigur înca cca 1.175.000 euro pentru proiectele enumerate mai sus, asta fără a mai pune la socoteală cheltuielile ce vor fi facute in viitor cu asigurarea unei alimentări sigure cu energie electrică (post de transformare), reabilitarea clădirilor aflate în ruină din Parc, a Turnului de Apă, a zidului înconjurător, etc.

Nu știm ce mizerii a ascuns sub preș jenoke în subsolul sau podul castelului, dar avem curajul să băgăm mâna în cel mai fierbinte bogracs, că firmele contractante, prietenele lui jenöke, au lăsat o grămadă de mizerii pe acolo, bazându-se pe faptul că locuitorii careieni ar fi niște fraieri.
Îi asigurăm pe jenöke și firmele devotate lui, că nu-i deloc așa.

Apreciem că lucrările încă neabordate și fără de care Castelul Karolyi nu va străluci niciodată în toată splendoarea lui, așa cum ne asigura recent jenoke, vor ridica factura finală la frumoasa cifră de 8 milioane de euro, din care contribuabilul careian va avea de acoperit circa 4 milioane. Acestea se vor adăuga si ele la datoria publică actuală de minimis (vorba lui jenoke) 6 milioane de euro contractata de genialul finanțist aflat încă (timp de 6 zile în care semnează contracte ca primașul) în fruntea urbei.

A se lua aminte cele de mai sus și vă rog să mă contraziceți cu argumente palpabile, dacă le aveți.

Eu unul nu cred că le aveți. Cum nu le-ați avut nici pana acum.
Nu mă refer la injurii, la care sunteți experți.

In rest s-auzim numai de bine, să ne iubim ca frații și să conviețuim în bună pace. Auguri și pentru RaTraCa.

de Mariana la 5 iunie 2012 - 06:27

Nu este vorba numai de bani aici ci de faptul ca sarbatorile religioase romanesti nu sunt respectate de conducerea orasului desi primarii au familii mixte.Daca nici in familie nu se acorda acest respect inseamna ca nici noi nu puteam astepta asa ceva din partea lor.

de heni la 5 iunie 2012 - 08:32

familii mixte sunt numai pentru campanie ca in rest nu conteaza pentru ei.unii nici nurori romance nu vor in familie mai bine sa sufera copii.

de comentator la 5 iunie 2012 - 21:38

Aici nu sunt banii dumneavoastara Horia Mairies

de Horia Mărieș la 6 iunie 2012 - 00:29

@comentator la 5 June 2012 – 21:38 (sau comentatoare).

Greșiți profund, și mai sunteți și măgar (măgăriță).

Subsemnatul am achitat în anul 2012 impozite pe clădiri și pe terenuri în Carei, la PRIMARIA MUNICIPIULUI CAREI, în valoare totală de exact 1.627,74 lei (RON) la termen si fără penalități. Pot prezenta chitanțe oricui și oricând.

In concluzie comentatorule (comentatoareo) nesimțit(ă), anonim(ă), laș(ă), postacul(a) lui jenoke bacsi care dă cu cracii: acolo sunt banii mei stimabile(ă) !

de careian la 6 iunie 2012 - 05:52

din pacate tocmai ai lui jeno nu sunt la carei pentru ca nu plateste aici datoriile pe care le are la buget

Lasati un comentariu