Facebook a cucerit aproape toată lumea. Doar două ţări mai rezistă

• publicat la: 13 iunie 2012
Facebook a cucerit aproape toată lumea. Doar două ţări mai rezistă

Reţeaua socială Facebook a reuşit în opt ani de la lansare să conecteze jumătate dintre utilizatorii de internet, adică un miliard de persoane, singurele ţări în care Facebook nu domină fiind China şi Rusia.

Internetul este accesat de aproximativ două miliarde de oameni. Jumătate dintre aceştia au un cont pe Facebook. Reţeaua socială, lansată în 2004, a devenit preferata utilizatorilor în majoritatea ţarilor de pe glob. În ţări precum Chile, Turcia sau Venezuela, Facebook are o rată de penetrare de 80% în rândul utilizatorilor de internet. În Marea Britanie şi Statele Unite, Facebook estimează ca are o rată de penetrare de 60%, în timp ce în Brazilia, Germania şi India aceasta este de aproximativ 20-30%.

Ţările unde Facebook nu are atât de mare succes sunt Japonia, Coreea de Sud şi Rusia, unde reţeaua nu a reuşit să convingă decât 15% dintre utilizatorii de internet. În Rusia, cele mai populare reţele sunt V Kontakte şi Odnoklassniki. Ţara unde Facebook nu are niciun utilizator este China, aici reţeaua fiind interzisă. Reţelele care fac legea aici sunt QZone, Tencent Weibo şi Sina Weibo.

sursa capital.ro

Lasati un comentariu