Guvernul aprobă reducerea cheltuielilor în instituţiile publice şi companiile de stat

• publicat la: 6 iunie 2012
Guvernul aprobă reducerea cheltuielilor în instituţiile publice şi companiile de stat

Guvernul aprobă, miercuri, reducerea cheltuielilor în instituţiile publice şi companiile de stat.

Această măsură este inclusă într-un plan de reducere a cheltuielilor publice, prin care Guvernul mizează pentru acest an pe economii la bugetul general consolidat de 1,86 miliarde lei.

Proiectul ordonanţei de urgenţă prin care sunt reduse cheltuielile în instituţiile publice şi companiile de stat a fost inclus pe agenda şedinţei de miercuri a Guvernului, pentru aprobare, anunţa marţi seara, premierul Victor Ponta, potrivit Mediafax.

Potrivit proiectului, Guvernul va interzice instituţiilor publice, regiilor autonome şi companiilor naţionale să mai contracteze servicii de consultanţă şi asistenţă juridică dacă dispun deja de personal propriu de specialitate şi va obliga conducerea acestora să diminueze cu 30% cheltuielile de personal şi deplasări.

Acelaşi document mai interzice instituţiilor publice, indiferent de modul de finanţare şi subordonare, să efectueze cheltuieli pentru achiziţionarea şi/sau elaborarea studiilor de prefezabilitate, a studiilor de fezabilitate şi a altor studii aferente obiectivelor de investiţii, dacă în ultimii 5 ani bugetari au fost întocmite şi înregistrate în contabilitate studii având acelaşi obiect (caz în care studiile existente vor fi actualizate) sau dacă obiectivul de investiţii publice nu va putea fi inclus în programul de investiţii publice în anul bugetar următor.

Şi în acest caz sunt exceptate studiile întocmite în vederea accesării de fonduri externe nerambursabile.

Toate aceste măsuri sunt incluse într-un plan de reducere a cheltuielilor publice, prin care Guvernul mizează pentru acest an pe economii la bugetul general consolidat de 1,86 miliarde lei.

sursa ziare.ro

Lasati un comentariu