Israelul îi retrage o invitaţie lui Laszlo Kover după participarea la comemorarea lui Jozsef Nyiro

• publicat la: 26 iunie 2012
Israelul îi retrage o invitaţie lui Laszlo Kover după participarea la comemorarea lui Jozsef Nyiro

Preşedintele Knesstului Reuven Rivlin a anulat o invitaţie de a vizita Istaelul adresată lui Laszlo Kover, preşedintele Parlamentului ungar, după ce acesta a participat recent la o comemorare a poetului ungar Jozsef Nyiro în România, potrivit ediţiei de duminică a The Jerusalem Post.

Kover urma să participe în iulie, în Israel, la marcarea a 100 de ani de la naşterea diplomatului suedez Raoul Wallenberg, care a salvat mii de evrei ungari în cursul Holocaustului.

Potrivit publicaţiei israeliene, Rivlin şi-a exprimat consternarea faţă de omagiul adus de Kover lui Nyiro, al cărui partid a „cooperat cu criminalii nazişti germani în realizarea programului lor de anihilare a poporului evreu”.

„Oricine participă la un asemenea eveniment nu este posibil să ia parte la un eveniment în onoarea unui om ca Raoul Wallenberg, un far al umanităţii, care a salvat evrei, un simbol al luptei împotriva Germaniei naziste şi colaboratorilor săi, un om care a ales să se identifice cu ei şi să le aducă un omagiu”, se arată într-o scrisoare pe care Rivlin i-a trimis-o lui Kover, citată de ziar.

sursa mediafax

comentarii

de emil la 26 iunie 2012 - 18:33

Ei, magyar demokratak, ce mai ziceti, cum e cu prietenul evreilor, nyiro? Cum e cu „democraticul” regim horthyst? Cum e cu szalasi ferenc? Mai cosmetizati-i, ca nici cosmetizati nu-i acceptam, nici macar ca berea (rece si cu spuma la gura)! In loc sa intelegeti ca a venit vremea sa va detasati de ororile trecutului horthyst, voi va solidarizati cu criminalii! Foarte bine, tot asa sa faceti si pe urma mirati-va ca minoritatile maghiare din statele din jurul Ungariei se confrunta toate cu „intoleranta” si „barbaria” autoritatilor din tarile respective. Nu intelegeti ca nimeni nu are nimic cu voi atata timp cat nu reinviati horthysmul cu toate consecintele lui? Daca vreti musai sa fiti horthysti, atunci asteptati-va la reactii de intoleranta fata horthysm. In acest caz, sunt indreptatite invitatiile de a face politica horthysta in Ungaria, nu in afara ei.
Spre deosebire de Romania, Israelul v-a tras-o direct in freza, iredentistilor, revizionistilor, sovinilor si horthystilor! Asa patesti cand mergi pe mana cu tokos si altii ca el!

de emil la 26 iunie 2012 - 18:54

nu mustata e relevanta, ci atitudinea lui horthysta!

Lasati un comentariu