Licitaţie de atribuire a lucrărilor de reabilitare,urmată de acţiuni în instanţă

• publicat la: 20 iunie 2012
Licitaţie de atribuire a lucrărilor de reabilitare,urmată de acţiuni în instanţă

De doi ani autorităţile locale din Carei  vor  să înceapă lucrările la  „Reabilitare strada 1 Decembrie 1918 –axa de dezvoltare” dar fără succes până in prezent. După licitaţia la care lucrarea a fost atribuita consorţiului de pe locul doi,format din firmele Dominium Satu Mare,Solpress Satu Mare,SC Erlux Satu Mare şi SC Nastand SRL Turulung ,firma SC Tarr srl,situată pe primul loc, a contestat rezultatul atât la Consiliul Naţional pentru Soluţionarea Contestaţiilor, cât şi la instanţele sătmărene.

Intre ocupantele primelor două poziţii ale licitaţiei pentru lucrarea amintită s-a ajuns la un conflict care acum se va tranşa pe holurile Curţii de Apel Oradea.Ultimul termen a fost pe 14 iunie urmând ca mâine 21 iunie să fie făcută publică  pronunţarea finală.

Miza este atribuirea proiectului  Reabilitare strada 1 Decembrie 1918 –axa de dezvoltare” depusă prin POR 2007-2012 Axa 1,având o valoare totală a contractului finanţat de  7.601.000 lei.

Potrivit celor declarate de ing.Dorel Oprea,directorul tehnic din Primaria Carei,recent au avut loc şi celelalte licitaţii pentru atribuirea lucrărilor la „Renasterea Centrului Cultural al Municipiului Carei” 9.937.060 lei, .„Reintegrarea vechii cazărmi prin infiintarea centrului social Carei”,valoare contract 8.578.370 lei si „Modernizarea spaţiilor publice urbane din cartierele Mihai Viteazu I si Mihai Viteazu II” ,valoare contract  3.065.140 lei.

Nu mai putin de 17 firme au participat la licitatia pentru atribuirea lucrărilor de la proiectul .„Reintegrarea vechii cazărmi prin infiintarea centrului social Carei”,cu o valoare totală a contractului finantat de 8.578.370si având ca manager de proiect pe Vereş Toma de la Serviciul Tehnic.

In urma deschiderii ofertelor,societatea sătmăreană Dominium SRL a fost declarată câştigătoare,aceasta fiind şi cea care  e responsabilă cu reabilitarea clădirii care va adăposti sediul noii primării, amplasată  lângă Judecătorie.

„Modernizarea spaţiilor publice urbane din cartierele Mihai Viteazu I şi Mihai Viteazu II” au atras atentia a şapte firme care au depus oferte pentru a participa la licitatia de atribuire a lucrărilor in valoare de 3.065.140 lei.

Dintre cele 7 firme participante , SC RaifInfra SRL Cluj,SC Alfa Rom Satu Mare,Drum Construct SRL Satu Mare,SC Prodexim Constructii SRL Satu Mare,Samcif SA Satu Mare,consortiul SC Tarr Construct SRL si Vakond SRL Satu Mare,SC Tehnic Asist SRL Botosani,ultima fiind cea care va realiza aceste lucrări in cartierele centrale din Carei.

La licitaţia pentru atribuirea contractului la lucrările de la  „Renasterea Centrului Cultural al Municipiului Carei” (în care e inclus şi Teatrul),cu valoarea de 9.937.060 lei şi cu manager de proiect,Mak Ioan, s-au depus 7 oferte din partea SC Universal Construct Satu Mare,SC Gedomo Impex SRL Baia Mare,SC Viitorul SRL Oradea ,SC Marconst SRL Marghita,consortiul Solpress – Dominium Satu Mare,SC Selina  srl Oradea si consortiul Euras srl Satu Mare – Samgec srl Satu Mare.

Câştigătoare a fost declarată firma SC Marconst SRL din Marghita. Aceasta are ca obiect principal de activitate ,Lucrări de construcţii a clădirilor rezidentiale si nerezidentiale si a disponibilizat in luna ianuarie un număr de 93 de persoane, potrivit AJOFM Bihor.

Firma Marconst srl face parte din consortiul căruia i-au fost atribuite in 2008 ,de către MDTR,in urma unei licitatii,lucrările de execuţie pentru  Parcul Balnear din Regiunea de Nord Vest, locaţiile Tăşnad, Beltiug, Marghita”, un proiect de 3,8 milioane euro finanţat în cea mai mare parte din fonduri UE.

Potrivit colegilor din presa bihoreană,la Marghita, însă, proiectul s-a dovedit doar o „oportunitate” de tocare a banilor europeni, fiindcă ştrandul de 1,4 milioane de euro, declarat finalizat şi predat încă din 2010, n-a fost deschis nici până acum.

Parcul Balnear a fost unul din proiectele mari de infrastructură regionale, finanţat cu 3,8 milioane euro (plus TVA), din care 2,44 milioane contribuţie UE, iar restul cofinanţare de la Guvern prin Ministerul Dezvoltării şi Turismului (MDRT) şi de la consiliile locale beneficiare.

Proiectul viza realizarea unor ştranduri în Beltiug (Satu Mare) şi Marghita (Bihor), respectiv modernizarea celui din Tăşnad (tot Satu Mare). După finalizare, cele trei ştranduri urmau să fie integrate într-un aşa-zis Parc Balnear al Regiunii de Nord-Vest.

Documentaţia pentru obţinerea fondurilor a fost depusă la ADR Nord-Vest de Consiliul Judeţean Satu Mare în asociere cu CJ Bihor şi cu cele trei consilii locale, iar după aprobare, lucrările au fost atribuite în 2008, pe baza unei licitaţii organizate de MDRT, condus de udemeristul Borbely Laszlo. / Bihoreanul

Insuşi Ministrul Dezvoltării Regionale şi Turismului, Eduard Hellvig, a declarat  recent, în urma unei vizite în teren făcută la Marghita,că ştrandul realizat prin proiectul Parcului Balnear din localitate şi finanţat cu 1,2 milioane euro din fonduri europene are nereguli, confirmând astfel cele scrise de BIHOREANUL în luna aprilie.

SC Marconst SRL Marghita este firma care se ocupă şi de lucrările de reabilitate a Ambulatoriului Policlinica din Carei.

Se justifică acum faptul că in urmă cu un an şi jumătate ,la preluarea in administrarea Consiliului Local a Spitalului Municipal,nu s-a dorit ca din Consiliul de Administratie al acestuia să facă parte alţi consilieri decât cei din UDMR Carei,adică Poosz Szabolcs,Brem Arpad si Leitner Robert.

Nici până în ziua de azi,din Consilul de Adminitraţie al spitalului careiean nu face parte niciun medic din Carei,conducerea preferând medici sătmăreni pentru a căror deplasare se plăteşte şi care nu se confruntă cu problemele cotidiene din unitatea sanitară careieană.

Daniela Ciută

comentarii

de darius la 20 iunie 2012 - 22:36

SE STIE CLAR IN CAREI NU CASTIGA NUMAI TAR SI DOMINIUM ADICA KAIZER= TARR DOMINIUM= KOVACS

de daciafan la 22 iunie 2012 - 18:38

„Ultimul termen a fost pe 14 iunie urmând ca mâine 21 iunie să fie făcută publică pronunţarea finală.”

se cunoaste rezultatul pronuntarii?

de Buletin de Carei la 22 iunie 2012 - 21:40

In urma discutiei cu seful Serviciului Tehnic din Primaria Carei,Curtea de Apel Oradea a decis ca hotararea de atribuire a licitatiei sa apartina Consiliului Naţional pentru Soluţionarea Contestaţiilor. Astfel,in cursul zilei de vineri 29 iunie,vom afla decizia acestui for.

de comentator la 23 iunie 2012 - 01:29

Buletin de Carei, adevarul este departe ,de ce nu se scrie realitatea, urmatorii 4-ani tot asa de jalnic este prognozat

de daciafan la 23 iunie 2012 - 07:40

va multumesc, astept cu interes ziua de 29 iunie
reabilitarea centrului orasului trebuie tratata cu maxima competenta din acest motiv sper ca firma castigatoare sa fie cu una cu experienta

de observator la 24 iunie 2012 - 01:14

No nici asta nu un „roman” ember a scris-o!!!!!!!!
„de ce nu se scrie realitatea, urmatorii 4-ani tot asa de jalnic este prognozat”. Dar se da „comentator”. La fiecare articolul gasesti postari de la dezinformatori sau cuvantul potrivit pentru ei ar fi „raspandaci”. Nu te da comentator te rog, ci „pofazo”!
.
.
.
.
.
……… Si nu se pune cratima intre 4 si ani……….
.
.
.
.
.

de Buletin de Carei la 24 iunie 2012 - 07:53

@ comentator
Daca cititi cu atentie,datele mentionate in articol sunt furnizate,la solicitarea noastra, de Serviciul Tehnic al Primariei Carei,primarie care nu a oferit niciodata un comunicat oficial de presa. Din postura Dvs. ar trebui sa fiti mai bine informat in ce priveste aceste date pe care inteleg ca doriti sa le contestati. Asteptam din partea Dvs, un punct de vedere oficial in care sa ne furnizati adevarul despre aceste licitatii.

de Horia Mărieș la 27 iunie 2012 - 08:00

Curtea de apel ORADEA, judetul BIHOR

Dosare

Informaţii detaliate despre dosar

Numãr unic dosar: 214/35/2012
Înregistrat în data de: 14.05.2012
Obiect dosar: litigiu privind achiziţiile publice
Materia juridicã: Contencios administrativ şi fiscal
Stadiu procesual: Recurs

Părţi:
– SC „DOMINIUM” SRL – LIDER DE ASOCIERE: Petent
– SC „TARR & TARR” SRL: Intimat
– MUNICIPIUL CAREI – AUTORITATEA ADMINISTRATIV TERITORIALĂ A MUNICIPIULUI CAREI: Intimat

21/06/2012 Respingere recurs
Solutie: Respinge excepţia tardivităţii plângerii. Respinge ca nefondată plângerea.

Lasati un comentariu