Lovitură de teatru:UDMR amână alegerea viceprimarului

• publicat la: 27 iunie 2012
Lovitură de teatru:UDMR  amână alegerea viceprimarului

După ce prima şedinţă de constituire a fost programată pentru 23 iunie 2012, o dată total diferită de cea convenită la intâlnirea primarului Kovacs cu copreşedinţii USL Carei , astăzi, 27 iunie la cea de-a doua convocare a şedinţei de constituire a ieşit la iveală adevăratul motiv al impunerii datei de 23 iunie 2012. Absenţa fostului viceprimar Keizer Lajos şi actual consilier UDMR  de la şedinţa de astăzi a dus la solicitarea amânării punctului ce prevedea alegerea viceprimarului municipiului Carei.

Miercuri,27 iunie 2012,de la ora 13,00, in sala de şedinte a primăriei Carei,a avut loc  şedinta de constituire a noului Consiliu Local Municipal,in prezenţa juristului prefecturii,Eugen Chioran,a preşedintelui Judecătoriei Carei,Radu Tenter,a consilierilor judeteni Rodica Maxi si Eva Mărginean şi a numeroşi careieni.

Noul Consiliu Municipal ales pentru următorii 4 ani este bicolor,doar două dintre formaţiunile inscrise in cursa electorală din 10 iunie  intrunind numărul de sufragii necesar accederii in acest for legislativ  şi anume UDMR şi USL.

De la şedinta de constituire condusă de decanul de vârstă Muller Ioan alături de cei mai tineri consilieri Ionuţ Oneţ-USL ş i Hago Aron -UDMR,a lipsit consilierul UDMR si fostul viceprimar Keizer Ludovic.Toţi consilierii au fost de acord cu  validarea lui in lipsă ,urmând ca in şedinţa viitoare să depună jurământul.

Propunerile pentru comisia de validare au fost făcute de Poosz Szabolcs şi Marius Rusu,acestea fiind Temfli Vasile,Leitner Robert,PooszSzabolcs,Ilie Ciută si Ionuţ Oneţ.

Odată constituită,comisia l-a ales ca preşedinte pe Temfli Vasile iar ca secretar pe Leitner Robert, a validat în parte fiecare consilier, iar apoi cei 18 aleşi au depus jurământul, cu mâna pe Biblie şi Constituţia României.

Având in vedere că BekoTamas a optat pentru păstrarea funcţiei din primăria Carei,Kovacs Eugen a optat pentru funcţia de primar iar pr. Tukacs  a refuzat un nou mandat de consilier,au fost validati următorii inscrişi pe listele UDMR.

Consilieri UDMR:Keizer Ludovic,Poosz  Szabolcs,Visnyai Csaba,Hago Aron, Brem Arpad,Muller Vasile, Fazakas ,Tempfli Vasile,Venig Gabriela, Leitner Robert,Csaikos Szabolcs.

Lista  consilierilor  USL validati a rămas neschimbată:Ilie Ciută,Adrian Bucureştean,Marius Ciucoş,Bontea Dan,Alina Mocanu,Ionuţ Oneţ,Marius Rusu şi Păuşan Bujor.

Preşedintele Judecătoriei Carei,Radu Tenter,a dat citire încheierii Judecătoriei Carei prin care s-a validat rezultatul alegerilor şi i-a înmânat o copie a încheierii,primarului ales Eugen Kovacs, după care acesta a depus jurământul.

Pentru desemanarea primului preşedinte de şedinţă în Consiliul Municipal proaspăt constituit au fost votate propunerile  Muller Ioan si Marius Rusu,primul intrunind majoritate de voturi datorită celor 10 voturi ale consilierilor UDMR.

In acest moment Poosz Szabolcs a propus ca alegerea viceprimarului şi a membrilor comisiei de specialitate să fie amânată pentru   şedinţa viitoare.

Nu mă pot abţine să nu intervin si să vă spun că astăzi  ne-am dat seama de ce s-a forţat programarea primei şedinţe pentru sâmbătă 23 iunie si  nu ştiam  de ce s-a făcut atata  tevatură mediatică, când se ştia clar că am avut  o inţelegere şi nu puteam participa la şedinţă.

Sunt lucruri care se puteau discuta la masa rotundă si se putea găsi o soluţie amiabilă” a dorit să puncteze  consilierul Ilie Ciută.

Sedinţa de la Carei a fost şi de această dată diferita  faţă de oricare dintre celelalte de la nivelul judeţului nostru.In debutul ei nu a fost intonat Imnul de Stat şi nici cel al Uniunii Europene la fel cum s-a procedat la fiecare dintre şedinţele de constituire ce au avut loc in această perioadă.

Nu numai  că nu a fost ales viceprimarul municipiului la şedinţa de constituire  dar nici măcar comisiile de specialitate nu au fost constituite.

La finalul şedinţei,primarul Kovacs a menţionat că aceste comisii de specialitate vor fi in număr de 4,constituite din 5 membrii fiecare dintre care 3 de la UDMR si 2 dela USL.

Daniela Ciută

comentarii

de szarnyas la 3 iulie 2012 - 08:22

„de Unix la 2 July 2012 – 10:01

Darien Nicolae = Primarul K. Tot sediul Nagykaroly Es videke.

de emil la 2 July 2012 – 19:47

@ unix

oare de ce nu ma mir?”

stiti ca puteti fi dati in judecata jegosilor pentru ca dezvaluiti de unde scriu anumite persoane. stiti bine ca e ilegal. ca nu se sesizeaza nimeni,e doar din cauza ca tara asta e prea FSN-izata,si legea in consecinta lipseste cu desavarsire. dar lasa ca se rezolva si asta si faptele de genul asta se vor pedepsi.

de ce nu scrii si faptul ca emil/mihai si multi altii scriu de pe acelasi IP si ca au o legatura stransa cu redactia? ar fi interesant de vazut. sau szarnyas, cate comentarii a scris pe aici?

de erik la 3 iulie 2012 - 09:35

bravo unix,se pare ca au muscat momeala si au recunoscut iar acum incearca sa mai dreaga busuiocu.te pomenesti ca fug la maine la hunor sa se planga ca nu mai pot fura ca inainte…

de emil la 3 iulie 2012 - 15:22

@ szar
mai jegosi ca horthystii tai nu cunosc! vezi ca v-a dezinformat kkkarpatia: aici e Romania, nu moarta ungarie mare. daca nu as sti ca iredentismul horthyst de dupa 1990 s-a dezvoltat datorita fsn, chiar as prefera ca tara asta sa fie prea fesenizata, decat prea udmrizata si ppmtizata si pcmizata.
foarte putin stimate horthyst borosist jegos de la nagypusztalegelo es videke (conform lui unix scrii de la un calculator din sediul ziarului sovin iredentist de limba maghiara platit din banii publici, nu din fonduri particulare)de ce nu scrii la fituica de la care iei banii, de ce scrii si in ziarul de limba romana ca sa faci politica ungureasca?
dupa ce ca esti horthyst scarbos, mai esti prost! pentru ce sa ma dai in judecata? fiinca nu ma mir? unde e prevazut legal ca mirarea unei persoane este infractiune?
si dupa ce ai scris toate mizeriile alea vrei sa ma dai in judecata?
este adevarat ca dupa cum ai pus problema sub diverse nick-uri am banuit ca trebuie sa fii un sovin din preajma cercurilor sovine iredentiste din oras. cum foaia de limba ungureasca a dat destule probe de sovinism, am banuit ca poti fi un apropiat al lor. de aceea nici nu m-a mirat afirmatia lui unix ca scrii de pe …videke
stiu ce urmeaza, nu te poti opri, deci vei scrie sub alte nick-uri. nu conteaza care vor fi, pentru ca, sa-ti dau un pont gratis: nu te poti dezbara de sovinismul funciar din tine, iar sovinismul imprima stilul. ca urmare, cum apar deja ras-cunoscutele teze sovine-iredentiste-horthyste-autonomist-federaliste-hungariste, cum lumea isi da seama cu cine are de-a face. de aia e greu sa te prefaci roman. iar sa scrii fara a folosi ideologia hungarist trianonista, nu are farmec pentru interesele pe care le slujesti.

de emil la 3 iulie 2012 - 15:26

@unix
felicitari pentru ca ai aratat cine sunt scatofagii care vor sa ne invete cum sa ne purtam, sa vorbim si ce avem voie sa scriem.

de emil la 3 iulie 2012 - 15:30

erata
„fiindca nu ma mir?” in postarea de la 15:22

de emil la 3 iulie 2012 - 15:43

@”szar…”
ce-i, te-ai debusolat de cand te-a facut unix sa recunosti de unde scrii? ai muscat-o, putin stimate horthyst! bine ti-a facut!
In alta ordine de idei, e cel putin a doua oara cand esti atat de tampit incat postezi sub nick-ul „szar…” si intrebi cate comentarii a scris acelasi „szar…” -adica tu- in ziarul asta!? defect mansarda la dumitale! as zice ca nu esti normal, dar mare frica este la mine che dai la mine la judecata!

de emil la 3 iulie 2012 - 23:29

@ „szar…”
te-ai gandit vreodata ca presupunerea ta : „de ce nu scrii si faptul ca emil/mihai si multi altii scriu de pe acelasi IP si ca au o legatura stransa cu redactia? ar fi interesant de vazut. sau szarnyas, cate comentarii a scris pe aici?” s-ar putea sa nu fie corecta?

tipic pentru hotul care striga: „hotii!”

dar, cred ca deja ai primit prea multa atentie, horti(cultor) emerit!

de nemtudodkiazaszarnyas? la 4 iulie 2012 - 14:52

nu fa pe prstu,stii bine ca szarnyas e cea care posteaza articole sovine in care ataca ungurii si apoi daca nu ajunge,mai pune si cate un comentariu in care ii face albie de porci.e o tiganca imputita,cum bine zicea basescul,care nu are mama,nu are tata cand e vorba sa calce ungurii pe cap.chit ca aia szarnak pe aripile ei si nu dau 2(cheteu) bani pe ce scrie,si se inteleg bine cu romanii din carei.szarnyas este o blasfemie adusa ideii de jurnalist si asa deteriorata la noi in tara.

de lovrin la 4 iulie 2012 - 15:23

Dupa 4 ani de conducere glorioasa a udmr Carei de famiglia kovacs acesta e nivelul de exprimare la care au ajuns.Politica pumnului in gura cu care a fost instalat la conducerea uniunii este dorita a fi instalata ca politica de a conduce un oras care pana la venirea lui era linistit si fara probleme etnice.Nici nu mai aducem in discutie exemplu oferit prin sfidarea autoritatilor statului de drept,Careiul fiind singurul oras unde nu a fost intonat imnul tarii la constituirea consilului local si al depunerii juramantului primarului.Al primarului evazionist.

de emil la 4 iulie 2012 - 17:29

@”szar…”,”nem…”, yen0, (magyar) careian, primarul K etc.

eu am vazut numai doua comentarii postate de „szar…”, comentarii la care am si raspuns, in sensul ca iti apartin si repet din memorie, mi-am exprimat, in alti termeni, putin mai evazivi, opinia ca nu poti fi sanatos la cap daca postezi cu numele „szar…” si pe urma intrebi cate articole a postat „szar…”.
pe de alta parte, expresia „tiganca imputita” este exact din aceeasi categorie a celor rasiste, sovine, discriminatorii, ca si „budos olah”. o resping si le resping pe toate de acest gen, care nu sunt „politically correct” si care, cu atat mai mult nu trebuia sa vina de la presedintele in functie al Romaniei. dupa cum aprobi expresia („cum bine zicea…”) constat ca ai invatat ceva de personajul acela care se afla in pragul suspendarii. voiam sa spun ca nu basexu este etalonul exprimarii adecvate, dar, cum bine stim, lucrurile rele se invata cel mai usor. nu cumva sa intelegi ca basexu a facut multe lucruri bune, iar in expresia asta a zbarcit-o! nu, am vrut sa spun ca presedintele in exercitiu se poarta de regula intr-un mod nepotrivit, fiind rare exceptiile cand se poarta si el asa cum te-ai astepta de la un presedinte de stat, nu de scara blocului, nici de C.A.P. Acuma, o sa zic ca, in ciuda celor spuse de tine, ar fi bine sa fii un caz singular! Din pacate, la scoala asta a lui basescu au mai umblat si altii, chiar unii alesi ai urbei noastre.

faptul ca romanii si ungurii se inteleg bine in Carei este laudabil, normal, civilizat si de apreciat, expresie a respectului individual reciproc. este foarte bine ca aici nu s-a intamplat nimic de genul targu mures 1990 si sper sa nici nu se intample.

dar modul in care unii dintre ungurii careieni aflati in pozitii fruntase in oras trateaza insemnele nationale ale Romaniei este deja un alt subiect. incearca tu etnic roman din Ungaria sa nu canti himnusz atunci cand se cere si urmareste reactia. cand prin „grija” unei autoritati locale a statului roman -fiindca e a statului roman, nu a statului ungar, chiar daca purtatorul autoritatii este etnic ungur – nu se intoneaza imnul Romaniei, atunci ma intreb cine pe cine si de ce provoaca? asta este clar atitudine antiromaneasca deschisa, fiarba vinu-n spume, spumege pocalul (nagypusztalegelo)cat o vrea, oricat ar incerca sa ne prosteasca. iar cand vezi asta, tu ca roman din statul numit Romania, ce zici? Sper ca nu spui :”nem tudom romanul!” bine, de la „darie nicolae” cel cu cetatenie ungara si spirit sovin, nici nu ma astept sa inteleaga corect semnificatia. doar spun ca astfel de gesturi nu sunt de natura sa imbunatateasca relatiile interetnice, ci dimpotriva.

de skepsis la 4 iulie 2012 - 20:31

Am o veste bomba pentru voi!!!! d-na ciuta la pariu ca nu o stiti! Stiati ca va veni la primaria carei un nou angajat? care se va ocupa cu gospodarirea publica ca sa-i mai ia putina treaba de pe umerii lui lajos keizer? nu stiati… e un fost primar de camin… ce spuneti? sa curga cuvintele!

Lasati un comentariu