Maia Morgenstern, intr-o reclamă terifiantă pentru Salvaţi Roşia Montană

• publicat la: 16 iunie 2012
Maia Morgenstern, intr-o reclamă terifiantă pentru Salvaţi Roşia Montană

Actrita Maia Morgenstern joaca intr-o reclama tulburatoare in care pledeaza pentru salvarea zonei Rosia Montana.

In imaginile clipului de un minut, postat pe YouTube, actrita isi smulge bijuteriile de aur – bratara, lantisorul si cerceii -, punandu-le pe o masa.

Filmat in imagini alb-negru, spotul o prezinta pe Maia Morgenstern asezandu-se pe un scaun, la masa, avand in spate exploatarea miniera de la Rosia Montana.

„Buna ziua, sunt Maia Morgenstern si vreau sa fac o donatie celor care au neaparata nevoie de aur”, spune actrita, pe masura ce isi scoate bijuteriile, iar din urmele cerceilor din urechi ii curge sange.

„Poftiti, domnilor, tot aurul meu. Numai lasati-ne in pace”, incheie actrita, ridicandu-se de la masa.

Spotul se incheie cu mesajul „Un om valoreaza mai mult decat aurul pe care il poarta, la fel si o tara”.

In varsta de 50 de ani, Maia Morgenstern este una dintre cele mai cunoscute actrite din Romania, pe plan international, devenind celebra cu filmul lui Mel Gibson, din 2004, „The Passion of Christ” („Patimile lui Hristos”), triplu nominalizat la Premiile Oscar.

Proiectul Rosia Montana a fost sistat de Guvernul Ponta, cel putin pana dupa alegerile parlamentare, din cauza controverselor privind avizul de mediu. USL s-a opus vehement demararii acestui proiect, in perioada Guvernului Ungureanu, argumentand ca exploatarile miniere de la Rosia Montana ar avea efecte daunatoare asupra mediului inconjurator.

Compania canadiana Gabriel Resources doreste demararea exploatarilor miniere de la Rosia Montana, proiect de multe miliarde de dolari, care insa a ridicat dezbateri indelungate din cauza impactului pe care cianura l-ar avea asupra mediului inconjurator.

Lasati un comentariu