Măsuri de ordine publică la Evaluarea Naţională a elevilor

• publicat la: 23 iunie 2012
Măsuri de ordine publică la Evaluarea Naţională a elevilor

Începând de luni, 25 iunie 2012, demarează examenele care vor fi susţinute de către absolvenţii claselor a VIII a în cadrul Evaluării Naţionale. Până în data de 29 iunie 2012 măsurile de ordine publică vor fi asigurate la Centrele de  Evaluare.

Conform procedurilor în vigoare măsurile de ordine publică vor fi asigurate în perimetrul unităţilor de învăţământ din judeţ la care vor fi organizate aceste centre:

Centrul Zonal de Evaluare Şcoala cu clasele I-VIII Mircea Eliade Satu Mare

Centrul Zonal de Evaluare Şcoala cu clasele I-VIII Ion Creangă Satu Mare

Centrul Zonal de Evaluare Şcoala cu clasele I-VIII Constantin Brâncoveanu Satu Mare

Centrul Zonal de Evaluare Şcoala cu clasele I-VIII  Vasile Lucaciu Satu Mare

Pe parcursul desfăşurării examenului de Evaluare Naţională jandarmii vor patrula în perimetrul unităţilor de învăţământ menţionate în scopul prevenirii tulburării ordinii publice.

Masuri de ordine publică  la sfârşit de săptămână

Jandarmii sătmăreni vor fi angrenaţi la sfârşitul acestei săptămâni, în misiuni de asigurare a ordinii publice la nivelul judeţului în aria de competenţă, dar şi a municipiului Satu Mare.

În perioada 22-24 iunie a.c,  jandarmii sătmăreni vor executa misiuni de asigurare şi menţinere a unui climat de ordine şi siguranţă publică, atât în municipiul Satu Mare, cât şi în oraşele Carei, Negreşti şi Tăşnad, dar şi în zona de competenţă a Grupei de Supraveghere şi Ordine Publică Beltiug.

Jandarmii sătmăreni vor asigura măsurile de ordine publică la manifestările  culturale, artistice şi sportive organizate în judeţul nostru, astfel:

– sâmbătă  23 iunie a.c. jandarmii  sătmăreni vor asigura măsurile de ordine publică la  Campionatul Judeţean de Rally Sprint, dar şi la activităţile organizate  cu prilejul celei de-a şasea ediţii a „Maratonului de solidaritate pentru semenii noştri” organizat de Caritas

De asemenea pe toată perioada acestui sfârşit de săptămână, jandarmii vor asigura măsuri de ordine publică în zonele balneare şi de agrement ale judeţului, fiind prezenţi la Tăşnad, Carei, Beltiug, Acâş, Mihăeni, zone unde se preconizează prezenţa unui public numeros.

Pentru ca  manifestările să se desfăşoare în condiţii de siguranţă, patrulele Jandarmeriei vor fi prezente în mijlocul cetăţenilor 24 de ore din 24, prin misiunile executate urmărindu-se soluţionarea în mod operativ a sesizărilor primite.

Jandarmii sătmăreni vor desfăşura o serie de misiuni specifice  pentru prevenirea infracţionalităţii şi stabillirea unui climat de ordine şi siguranţă publică.

Echipajele de jandarmi vor acţiona cu preponderenţă pentru prevenirea apariţiei unor incidente sau stări tensionate, dar şi pentru depistarea persoanelor care săvârşesc fapte contravenţionale sau penale.

Deoarece la aceste manifestări se preconizează prezenţa unui public numeros, pentru prevenirea incidentelor nedorite, Jandarmeria Satu Mare face urmatoarele recomandări:

–         să fie atenţi la bunurile şi obiectele personale (genţi, poşete, bagaje etc.),

–         să îşi asigure încuietorile portierelor la autoturisme,

–         să nu poarte obiecte de valoare care pot atrage atenţia persoanelor cu intenţii dubioase

–         să respecte regulile stabilite de organizatori;

–         să evite consumul excesiv de alcool, întrucât acesta este factorul favorizant  şi declanşator al multor fapte de natură contravenţională sau penală,

–   să acorde sprijin forţelor de ordine pentru îndeplinirea sarcinilor de asigurare a ordinii publice

Pentru sesizarea faptelor antisociale sătmărenii sunt rugaţi să apeleze numărul unic de urgenţă 112.

comunicat

comentarii

de lorena la 24 iunie 2012 - 11:19

ok,sa vedem acum diferentele dintre scolile din oras, si dintre sc. unde lucrarile elevilor de la sate erau copy-paste si nu puteai sa faci nimic.
acum o sa vedem adevaratele valoti
bafta

de daciafan la 25 iunie 2012 - 22:41

lorena cred ca ai vrut sa spui „adevaratele nonvalori”

Lasati un comentariu