Noua conducere a PDL

• publicat la: 30 iunie 2012
Noua conducere a PDL

Partidul Democrat Liberal şi-a ales noua conducere sâmbătă, la Convenţia Naţională Extraordinară (CNE), delegaţii invitaţi urmând să voteze pentru validarea în funcţia de preşedinte al partidului a senatorului Vasile Blaga, candidat unic, şi să decidă pentru unul sau altul dintre concurenţii înscrişi în cursa pentru ocuparea funcţiilor din Biroul Permanent Naţional al PDL.

În prima parte a CNE, programată a se desfăşura cu începere de la ora 10,00 la sala ‘A.I.Cuza’ de la Palatul Parlamentului, vor fi aleşi prin vot secret, în ordinea alfabetică a organizaţiilor judeţene, preşedintele PDL, preşedintele Comisiei Naţionale de Integritate, Statut şi Litigii (CNISL), preşedintele Comisiei Naţionale de Revizie şi Control (CNRC) şi trezorierul partidului.

Candidaţii la preşedinţia CNISL sunt Daniel Buda, Eduard Honorius Circa şi Gheorghe Groza, pentru şefia CNRC candidează Gheorghe Albu iar pentru funcţia de trezorier Ion Ivaşcu.

Vasile Blaga îşi va susţine candidatura la şefia partidului, în cadrul Convenţiei, cu moţiunea ‘PDL: ‘Pentru o societate dreaptă”, document programatic în centrul căruia plasează ca obiective principale coagularea unui pol de centru-dreapta în scopul obţinerii unui scor electoral cât mai bun la alegerile parlamentare, dar şi recredibilizarea şi reorganizarea partidului pentru ca PDL să-şi îndeplinească aşa cum se cuvine ‘rolul de principal partid de opoziţie’.
Vasile Blaga este noul preşedinte al PDL. Blaga a fost singurul candidat pentru această funcţie şi a fost ales, din sursele Antena 3, cu 1.200 de voturi „pentru” şi 28 de voturi „împotrivă”.

Gheorghe Flutur a primit 1.053 de voturi pentru funcţia de secretar general al partidului.

Cezar Preda a fost ales cu 926 de voturi, Dorin Florea – cu 881 voturi, Cristian Preda – 872 voturi, Mihai Stănişoară – 751 voturi.

Perdanţii la funcţia de prim-vicepreşedinte au fost Teodor Baconschi, care a obţinut 382 de voturi şi Theodor Paleologu – 369 voturi.

Lasati un comentariu