O nouă generaţie de absolvenţi ai claselor a opta

• publicat la: 16 iunie 2012
O nouă generaţie de absolvenţi ai claselor a opta

In dimineata de 15 iunie, a  sunat pentru ultima dată clopoţelul pentru absolvenţii claselor a VIII-a de la Şcoala cu clasele I-VIII,,Vasile Lucaciu’’  Carei. După ora de dirigenţie, cele 3 clase de absolvenţi au facut un ultim  tur pe coridoarele pline de amintiri ale  şcolii ,  îndreptandu-se  spre locul festivităţii, curtea scolii – însoţiţi de notele solemnele ale eternului Gaudeamus – unde colegii lor mai mici îi aşteptau cu mari emoţii alături de profesori, părinţi şi prieteni.

Festivitatea a început la ora 9,00 cu Imnul de stat al României urmat de discursul  d-nei director  prof. Mocanu Loredana Alina care face o rememorare a frumoşilor ani petrecuţi de absolvenţi în Şcoala cu clasele I-VIII ,, Vasile Lucaiu’’ Carei , ani în care au învăţat cu seriozitate şi sarguinta contribuind la prestigiul  acestui lăcaş de învăţământ.

Conform tradiţiei şcolii, fiecare generaţie  se remarcă prin elevi harnici, perseverenţi şi valoroşi.  În acest an scolar şefii de promoţie au fost Geiger Erik din clasa a VIII a A  si  Merker Orsolya din clasa a VIII a C. Diplomele  de onoare le-au fost date de d-na director adjunct prof. ing. Olea Traiana Miorita şi au fost invitati sa semneze in cartea de onoare a scolii, după care  au adresat câteva gânduri dascalilor si  colegilor.

A urmat premierea clasei a VIII –a A – diriginta d-na prof. Mocan Nicoleta, clasei a VIII a B –  diriginta prof. Stirbu Erika  si clasei  a VIII a C – diriginte prof . Balla Lorant.

În semn de omagiu elevii claselor a VIII- a au interpretat ,,IMNUL DASCĂLILOR” si ,, IMNUL SCOLII’’.

La  finalul festivităţii, elevilor li s-au adresat  felicitări pentru rezultatele frumoase obţinute, cu  care şcoala se mândreşte, dorindu-li-se  tuturor succes la Evaluarea Naţională,  o vacanţă frumoasă şi mult mult noroc în viaţă.

Baloanele  lansate spre  cer  au dus cu ele  dorinţele şi visele absolvenţilor ,  in speranţa ca acestea cu  adevărat se vor îndeplini.

Si la Şcoala Generală cu clasele I-VIII nr.1 festivitatea a inceput de dimineaţă.Dela ora 9,00 elevii au avut ultima oră de dirigenţie  la această şcoală iar apoi  s-au indreptat frumos incolonati,pe clase,cântând Gaudeamus Igitur spre curtea scolii unde elevii claselor a VII-a ii aşteptau.

Au rostit alocuţiuni directoarele Sidonia Varga şi Andrea Beleny după care a urmat premierea.Au fost acordate premiile sefilor de promoţii iar apoi celorlalţi elevi cu rezultate deosebite la olimpiadele şi concursurile şcolare din timpul celor patru ani.

In acest an,sefii de promotie au fost,la clasa a VIII-a A,Ilies Elisei si MoldovanAlexandra,diriginte Irina Petruşca,la clasa a VIII-a B,Miko Anna si Toth Regina,diriginte,Renata Ghiman iar la clasa de germană,a VIII-a E,Marchis Hund Elfride si Strazsazsar Dorothy,diriginte Horn Zsuzsanna.

Trupa de majorete a incheiat mica festivitate de la Scoala Generala nr.1.

Tot vineri,15 iunie au absolvit şi elevii claselor a VIII-a de la Şcoala Generală nr.3 Carei.Elevii claselor a VII-a au pregătit pentru colegii lor absolvenţi un pod de flori pe sub care au trecut la ieşirea din şcoală spre locul  desfăşurării festivităţii.

La aceasta scoala au absolvit patru clase de a opta :a VIII-a A,diriginte Abrudean Adelaida,clasa aVIII-a B,diriginte Dragos Renata,cl a VIII-a C,diriginte Sradi Gabor,cl a VIII-a D,diriginte Szeikely Attila.După alocuţiunile directorilor Visnyai Csaba şi Guţ Ioan,au fost premiaţi şefii de promotie care  au fost Spanci Andrada,cl VIII-a B si Akerman Kinga din cl.VIII-a C. Au participat clasele a şaptea şi numeroşi părinţi,bunici,fraţi,surori şi cunoscuţi ai absolvenţilor.

redactia

Lasati un comentariu