Ora bilanţului la Cercul de Teatru Carei

• publicat la: 18 iunie 2012
Ora bilanţului la Cercul de Teatru Carei

A   venit vacanţa şi pentru grupa mică de la Cercul de teatru condus de Adrian Ştefănuţi. Dar nu inainte ca acestia sa prezinte rodul muncii lor din ultimele luni.Pe lângă că este un instructor iubit de copii, Adi Ştefănuţi a demonstrat că este şi un bun regizor. Dramatizarea textelor a aparţinut tot instructorului regizor.

Scenele din Morcoveaţă de Jules Renard prezentate de micii actori au smuls ropote de aplauze şi hohote de râs de la părinţii surprinşi majoritatea de talentul actoricesc al micilor interpreţi. Rând pe rând Morcoveţi şi Ernestine s-au perindat pe scena improvizată într-un hol al Castelului Karolyi risipind uşor emoţia aproape palpabilă dinaintea de spectacolului. Totul a fost bine pus la punct, decoruri, accesorii, costume contribuind la atmosfera de teatru veritabil.

La sfârşit, Adi Ştefănuţi a mulţumit actorilor pentru interpretarea ce a inclus şi multă improvizaţie, după cum mărturisea cu surprindere chiar regizorul. Adrian a avut parte şi de o mică surpriză din partea învăţătoarei sale, Lazăr Gabriela, care a venit să asiste la spectacolul în care jucau şi câţiva dintre elevii de acum din clasa dumneaei.

O oră de teatru cu mici actori a încheiat frumos un an de muncă. Spectatorii, părinţi, fraţi sau bunici, au plecat spre case mai bogaţi sufleteşte, bucuroşi că timpul petrecut la Castel la cercul de teatru se dovedeşte timp câştigat pentru educaţia celor care îl frecventează. Şi poate, cine ştie, vreunul dintre ei se va face actor, iar noi cei care i-am văzut acum vom rememora cu drag aceste scenete în care a debutat.

redactia

Lasati un comentariu