Pop: Invăţământul profesional şi tehnic, reintrodus din anul şcolar 2012-2013

• publicat la: 25 iunie 2012
Pop: Invăţământul profesional şi tehnic, reintrodus din anul şcolar 2012-2013

Invatamantul profesional si tehnic va fi reintrodus din anul scolar 2012-2013, cifra de scolarizare fiind deja aprobata, a declarat ministrul interimar al Educatiei, Liviu Pop.

„Ne mobilizam in momentul de fata sa reintroducem invatamantul profesional si tehnic, invatamant care ar trebui sa completeze foarte mult acea lipsa pe care o are sistemul in momentul de fata, in ceea ce priveste instruirea de persoane care sa ocupe aceasta nisa de piata, cea a micilor meseriasi.

Trebuie sa reinfiintam invatamantul profesional si foarte repede sa avem profesionisti in acest sector de munca pe piata. (…) In lege scrie clar ca acest tip de invatamant trebuie introdus, insa, din pacate, nu s-a facut nimic in acest sens in ultimul an si jumatate”, a spus Pop.

Ministrul interimar al Educatiei a adaugat ca in momentul de fata lucreaza la o Hotarare de Guvern privind bursele pe care le primesc elevii din scolile profesionale si tehnice.

„Am aprobat aproximativ 120.000 de locuri pentru invatamantul profesional. Vreau sa elaboram Hotararea de Guvern privind acea bursa pe care o au elevii. Speram sa intre miercuri in sedinta de Guvern, insa suntem inca in stadiul de munca”, a mai afirmat Pop.

Acesta a subliniat ca, in momentul de fata, in sistemul de invatamant exista cadre didactice suficiente pentru a preda in scolile profesionale.

sursa ziare.com

Lasati un comentariu