Suspecți de furt – depistați și reținuți de polițiști

• publicat la: 21 iunie 2012
Suspecți de furt – depistați și reținuți de polițiști

O tânără de 18 ani și doi bărbați de 22 și 41 de ani, din județele Timiș și Cluj sunt principalii suspecți în cazul a trei infracțiuni de furt comise în comuna Moftin, polițiștii Secției 7 Carei Poliție Rurală emițând ordonanțe de reținere pe numele a doi dintre suspecți.

Polițiștii au stabilit în urma investigațiilor efectuate că cei trei suspecți, care se deplasaseră până în localitatea Moftin cu un autoturism sustras din județul Cluj, pe care l-au abandonat la pasajul de cale ferată, au încercat să fure și din comună alte două autoturisme. În acest scop, suspecții au pătruns pe timp de noapte, prin efracție, în autoturisme, spărgând geamul sau forțând sistemul de închidere, într-un caz chiar smulgând volanul, și au sustras diferite documente, însă nu au reușit să plece cu niciunul dintre cele două autovehicule.. În schimb, tot în comună, pe o altă stradă, cei trei au găsit un alt autoturism, model 1984, parcat în fața unei locuințe și având cheile în contact, astfel încât de această dată au reușit să fure mașina, ce a fost ulterior abandonată în Timișoara.

Indiciile rezultate în urma anchetei întreprinse de polițiștii Secției 7 Carei au fost coroborate cu rezultatele investigațiilor polițiștilor clujeni, astfel ajungându-se ca în acest moment cei trei suspecți – Ilie B., de 22 de ani, din Timișoara, Gheorghe M., de 41 de ani și Ramona M., de 18 ani, din județul Cluj -să fie identificați și să răspundă pentru furturile comise.

Mai mult, cei doi bărbați au fost încarcerați în Centrul de Reținere și Arest Preventiv din cadrul Inspectoratului, urmând ca în cursul zilei de azi, 20 iunie a.c., să fie prezentați Parchetului de pe lângă Judecătoria Carei cu propunere de arestare preventivă pentru comiterea infracțiunilor de furt calificat.

Tot pentru comiterea infracțiunii de furt calificat este cercetat și Ioan Ț., de 57 de ani, din Racșa, care a sustras 5 tuburi din beton, în valoare de 500 de lei, din zona cimitirului ortodox din localitate. Polițiștii Secției 9 Negrești Oaș Poliție Rurală au recuperat prejudiciul și au întocmit dosar penal pe numele suspectului.

Lasati un comentariu