USL câştigă detaşat în judeţul Satu Mare

• publicat la: 12 iunie 2012
USL câştigă detaşat în judeţul Satu Mare

Asemenea procentelor obtinute in tara de formatiunea USL, si judetul Satu Mare confirma in lupta pentru scaunul de presedinte a Consiliului Judetean si a primariei municipiului resedinta de judet ca si castigatori alianta USL !

Astfel presedinte a Consiliului Judetean Satu Mare conform numaratorii paralele este Adrian Stef, iar primar al muncipiului Satu Mare este Dr. Dorel Coica, ambii din partea USL. Biroul Electoral Judetean ne declara faptul ca deocamdata aceste date sunt doar partiale. Ieri,pana la ora 16.30 in 182 de sectii din 333 au fost centralizate datele, urmand ca in cel mai scurt timp sa fie renumarate si confirmate datele pentru Satu Mare, Carei, Negresti Oas, Bixad, Odoreu, Culciu, Mediesu Aurit, Sauca, Turt si altele.

Conform numaratoarei paralele Adrian Stef si Dr. Dorel Coica, castigatorii in alegerile electorale 2012, au sustinut o conferinta de presa la sediul USL alaturi de copresedintii USL, ministrul Transporturilor si Infrastructurii Ovidiu Silaghi si senatorul Valer Marian.

Este prima confruntare electorală pe care USL o are în judeţul Satu Mare. Vreau să mulţumesc d-lui Valer Marian, el a dus greu competiţiei pentru că eu am fost plecat în alte judeţe. A fost un partener cinstit, corect, real. Avem premisele create pentru un parteneriat pe termen lung. Promisiunile electorale nu vor rămâne promisiuni”, a spus Silaghi.

Acestia au multumit in primul rand satmarenilor care i-au votat si le-au acordat increderea lor, dar au tinut sa multumeasca si echipelor de campanie fara de care nu ar fi putut depune aceasta munca enorma.

Adrian Stef, presedintele Consiliului Judetean, in urma numaratorii paralele, a multumit sustinatorilor si a tinut sa ii asigure pe satmareni ca in el vor gasi partenerul loial, de incredere si pe termen lung. Dr. Dorel Coica a subliniat faptul ca a fost o campanie dura de-a lungul careia oamenii care au participat s-au constituit intr-o echipa veritabila. Ministrul Transporturilor si Infrastructurii, Ovidiu Silaghi, si senatorul Valer Marian au multumit votantilor si partenerilor si reciproc pentru sprijinul acordat.

„Victoria USL a fost zdrobitoare. La Satu Mare a fost zdrobitoare nu doar împotriva PDL ci şi împotriva UDMR. Vom căuta în viitor o colaborare cu UDMR pentru că sunt între ei unii oameni profesionişti”, a declarat Valer Marian.

Conform liderilor USL, postul de preşedinte al CJ a fost câştigat de către actualul vicepreşedinte, liberalul Adrian Ştef, însă numărătoarea oficială încă nu a fost finalizată.

In alegerile 2012 USL a obtinut 28 de primarii din judet din care 19 sub tutela PSD si 9 PNL. UDMR a obtinut 19 primarii, PDL 9, FDG- 7, PCM – 1 si PPDD – 1. USL a obtinut majoritate calificata in ceea ce priveste consilierii atat in consiliul local cat si in cel judetean.

Lasati un comentariu