Ziua porţilor deschise pentru copii la jandarmi

• publicat la: 2 iunie 2012
Ziua porţilor deschise pentru copii la jandarmi

Jandarmii sătmăreni au organizat exerciţii demonstrative pentru copii şi le-au oferit sute de  baloane  inscripţionate.

Vineri, 01 iunie a.c., cu ocazia Zilei Internaţionale a Copilului, jandarmii sătmăreni au  organizat  la sediul unităţii cu începere de la ora 11.00, „Ziua porţilor deschise pentru copii”. Cu această ocazie jandarmii le-au prezentat copiilor câteva modalităţi de a coborî de pe cladire folosind fie tiroliana, fie rapelul.

Aceste exerciţii au fost organizate spre deliciul micilor spectatori, de colegii noştri specialişti alpini de la Detaşamentul 1 Jandarmi Mobil.

Acţiunea se înscrie în seria activităţilor organizate şi  desfăşurate în cadrul campaniei „Jandarmii sunt Oamenii de lîngă tine”.

După desfăşurarea exerciţiilor demonstrative, copiii au vizitat câinii unităţii şi s-au îndreptat spre atelierele pregătite special pentru aceştia.

Tinerii vizitatori au putut obţine informaţii despre armamentul uşor şi greu din dotarea instituţiei, despre ţinuta jandarmilor şi tehnica auto din dotare, dar şi despre posibilităţile de a urma o cariera militară.

Copiii au avut ocazia să manipuleze  sub supravegherea instructorilor jandarmi armele din dotarea Jandarmeriei, dar şi celelalte materiale (scuturi, tomfe, bastoane).

Activitatea a fost apreciată ca o reuşită de către cei aproape 300 de copii prezenţi, dar şi de cadrele didactice care i-au însoţit.

La finalul activităţii jandarmii le-au oferit copiilor baloane inscripţionate cu „Jandarmeria Satu Mare” şi  le-au transmis  acestora vacanţă plăcută cu mult soare şi multe bucurii.

Lasati un comentariu