A doua etapă de înscriere pentru Învățământul profesional

• publicat la: 12 iulie 2012
A doua etapă de înscriere pentru Învățământul profesional

Programul „Alege-ţi drumul!” se desfăşoară pe o perioadă de doi ani, după clasa a IX-a, ca parte a filierei tehnologice a învăţământului liceal. În primul an de organizare, pregătirea teoretică reprezintă 40% în ansamblul formării oferite, în timp ce pregătirea practică va reprezenta 60%. În al doilea an de învăţământ profesional, importanţa pregătirii teoretice va scădea până la un sfert din totalul orelor, în timp ce accentul se va pune în şi mai mare măsură pe pregătirea practică, cu o pondere de 75%.

Finalitatea programului constă în dobândirea unui certificat de calificare profesională cu care absolvenții se vor putea angaja imediat după terminarea studiilor, în România și în Uniunea Europeană. De asemenea, în urma finalizării programului vor dobândi certificatul de absolvire a învăţământului obligatoriu, certificat care îţi permite să continui studiile în învăţământul liceal (din clasa a XI-a).

Mai multe informații despre calificările oferite de unitățile școlare din județul Satu Mare puteți obține pe site-ul ISJ sau accesând http://www.alegetidrumul.edu.ro/oferta-de-invatamant-profesional/2012-2013/SM/

În perioada  20 – 24 august 2012, ISJ Satu Mare  revizuiește lista locurilor rămase neocupate în urma înscrierilor anterioare și a rezultatelor la examenele de coringență și face publică lista locurilor neocupate în învățământul profesional pe unități de învățământ, domenii de formare profesională și calificări, disponibile pentru a III-a etapa de înscriere.

În perioada  27 – 31 august 2012 se derulează a III-a etapă de înscriere, pentru ocuparea locurilor rămase libere în urma examenelor de corigențe.

Lasati un comentariu