Acțiuni rutiere

• publicat la: 26 iulie 2012
Acțiuni rutiere

Pentru a evita producerea unor asemenea evenimente rutiere, polițiștii au continuat și în cursul zilei trecute acțiunile preventive și de responsabilizare a tuturor participanților la trafic. În acest context se înscriu și acțiunile destinate creșterii siguranței rutiere, desfășurate pe plan național, în intervalul 23 – 29 iulie a.c., urmărindu-se în mod prioritar verificarea autoturismelor destinate transportului public de persoane – controlul stării tehnice a vehiculelor, în cooperare cu specialiști R.A.R. și a legalității transportului.

În urma acestor activități au fost aplicate 237 de sancțiuni contravenționale în valoare totală de peste 16.000 lei, 12 șoferi au rămas fără permise de conducere, acestea fiind reținute în vederea suspendării, iar un conducător auto este cercetat pentru comiterea infracțiunii de conducere cu alcoolemie peste limita legală.

Șoferii care au fost sancționați contravențional cu suspendarea exercitării dreptului de a conduce au încălcat regulile de acordare a priorității de trecere pietonilor angajați regulamentar în traversare, au depășit cu peste 50 km/oră viteza legal admisă ori s-au angajat în efectuarea unor depășiri neregulamentare.

Un alt conducător auto, Mihai K., de 56 de ani, din Livada, a fost depistat de echipajele rutiere conducând autoturismul pe Strada Botizului din municipiu, deși avea o concentrație de 0,75 mg/l alcool pur în aerul expirat. Pentru infracțiunea comisă șoferul este cercetat în cadrul unui dosar penal.

Lasati un comentariu